Van Basten niet overtuigd: 'Ajax moet op hoger niveau aankopen'

GinoHaverkamp, 14-12-2019 om 19:15, 14331 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Bij FOX Sports zijn de meningen verdeeld over Edson Álvarez. Presentator Jan-Joost van Gangelen en analist Marco van Basten vragen zich openlijk af of de Mexicaan wel goed genoeg is voor Ajax, terwijl collega-analisten Arnold Bruggink en Kenneth Perez het te vroeg vinden om Álvarez af te schrijven.

Afgelopen dinsdag tegen Valencia speelde Álvarez als controleur op het middenveld en in die rol wist hij niet te overtuigen. Dat zag Van Gangelen ook. 'Geven jullie die Álvarez nog ergens hoop of kans?', vraagt hij aan de analisten van het FOX Sports-programma De Eretribune. Bruggink vindt dat een vraag die te vroeg gesteld wordt. 'Je schrijft hem veel te snel af, man. Die gasten zijn er net', zegt hij tegen Van Gangelen, die op zijn beurt stelt niet overtuigd te zijn van de international. 'Elke keer als je hem ziet voetballen, dan denk je: wat is dit voor speler? Is deze gast heel goed of zit hij in het zaterdag achtste team?'

Álvarez leek in eerste instantie gehaald te zijn als opvolger van Matthijs de Ligt, maar in de praktijk komt de nieuwbakken Ajacied zelden uit als centrumverdediger. Coach Erik ten Hag stelt hem vooral op als controleur op het middenveld. Zowel Bruggink als Perez zien Álvarez graag achterin een kans krijgen. Perez: 'Als hij goed kan verdedigen en een normale inspeelpass heeft, dat heeft hij wel, dan is dat wat mij betreft voldoende voor een centrale verdediger. Op het middenveld vind ik hem onwijs onwennig ogen.' De oud-Ajacied vraagt zich echter af of de Noord-Amerikaan door Ten Hag en zijn assistenten daadwerkelijk gezien wordt als een verdediger.

Perez denkt dan ook dat Álvarez voorlopig niet hoeft te rekenen op een kans in het hart van de defensie. 'Veltman doet het in de ogen van de trainer heel goed. En als Veltman niet speelt, dan krijgt Schuurs de kans en hij heeft het ook niet onverdienstelijk gedaan. Op die positie ligt dus geen mogelijkheid voor Álvarez.'

'Ajax moet op een hoger niveau aankopen'

Waar Perez en Bruggink nog wel vertrouwen hebben in Álvarez, heeft oud Ajax-spits Marco van Basten dat niet. In zijn ogen moet Ajax op spelers van een hoger niveau mikken. 'Ik moet eerlijk zeggen: dat vind ik voor Ajax-niveau nog net niet overtuigend genoeg. Ajax moet op een hoger niveau aankopen, of die spelers al hebben, om in de top te blijven presteren. Al is dat makkelijker gezegd dan gedaan.'

Denk jij dat Ajax en AZ met 1-1 gelijkspelen? Zet in en krijg 6,75 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
net wat Marco zegt: makklijker gezegd dan gedaan.
0 0
de-Ajacied
Van Basten zou een goeie zijn voor de Raad van Commissarissen
1 0
Benleiden
Aardige jongen, maar miskoop. We hebben een slechte transferperiode achter de rug. Hopelijk gaat het snel beter, want anders is onze buffer snel verdampt.
5 -7
Dennis129
Buffer snel verdampt? We hebben vorig jaar een recordwinst geboekt. En aangezien de transfer van De Ligt dit jaar meegenomen wordt en er ongeveer 60 miljoen is verdient in de Champions league moet je niet raar opkijken als die winstcijfers dit jaar weer aangetikt worden. Een slechte transferperiode is ook overdreven, want je hebt met Promes en Martinez twee voltreffers binnengehaald. Alvarez is iets minder en Marin valt zwaar tegen, maar kunnen zich nog gaan ontwikkelen. Zullen niet de eersten zijn die een aanpassingsperiode nodig hadden.
2 -1
Web
Dit is het juiste verhaal
Marin staat stijf van de zenuwen, bovendien heeft hij nog niet op de positie gespeeld, waar hij misschien wel iets kan toevoegen aan Ajax?
Geef hem nog een poosje de tijd, eigelijk is het een type Donny
Was ook al heel snel gehaald, midden in het seizoen, toen er nog geen speler was vertrokken
Ajax had misschien wel gedacht dat ook Donny weg ging?
0 0
Cupmetgroteoren
Zolang hij niet centraal achterin is getest zal ik het geen miskoop noemen. Iedereen verwacht eigenlijk dat ie nog de kans krijgt als cv. Snap ook niet dat dat niet eerder is getest.
0 -1
AFCA-B93
Het is mij al vaak opgevallen dat Alvarez veel te vaak z’n slidings of tackles te laat in zet. Volgens mij kwam de pingel tegen in Valencia daar ook uit. Ik zou echt niet weten of het een goede centrale verdediger kan zijn..
2 -1
Barra
Ik vind Alvarez als middenvelder echt tekort komen, maar als cv weet ik ook niet of hij het wel gaat redden. Vind hem behoorlijk traag en vooral op de eerste meters is helemaal niet lichtvoetig. Hij moet natuurlijk wel een kans krijgen maar het is allerminst een zekerheid dat hij het beter doet dan Veltman.
2 0
ajaxdordtt
Het is wel een zekerheidje dat hij het niet minder doet dan Veltman.
3 -2
31xAjax
Eens maar obv zijn optredens tot nu toe durf ik wel te stellen dat hij minder is dan Schuurs.....
0 0
Web
Daar hoef je zelfs helemaal niet zo goed voor te zijn
0 0
arigold
Alderweireld had bij ons nu achterin moeten staan ipv Veltman
2 -2
Ginoajax1
Knikker die Veltman eruit. Alvarez is toch niet minder dan hij. Veltman is menig keer in de fout gegaan. Dat ten Hag hem nog steeds opsteld is ronduit lachwekkend.
4 -4
Ajax114
Blij dat iemand het eens zegt in de media. Het aankoopbeleid is best slecht te noemen . Koop gewoon in elke linie een topper van 20 M . En nee , niet roepen dat spelers niet in de eredivisie willen spelen want er zijn er genoeg die dat wel willen zie onder andere Tadic, Blind, Tagliafico, Ziyech en Promes.
3 -6
Cupmetgroteoren
Het aankoopbedrag is gerelateerd aan salarisniveau. Spelers van 20m en hoger hebben een salaris dat Ajax niet kan ophoesten. Ajax zou best meer dan 20 miljoen voor een speler kunnen neerleggen, maar achter zo'n speler zit doorgaans half Europa achteraan, dus betaalt Ajax hooguit 20m met bijbehorend salaris. Dan hoor je mensen roepen: waarom legt Ajax niet een keer 25m neer. Om deze reden dus.
0 -1
AjaxCitizen
Tadic, Blind en Promes kenden de Eredivisie al. Voor Ziyech was het een stap hogerop. Veel makkelijker om hun aan te trekken voor een transfer naar ons.

Tagliafico was maar €4 miljoen. Transfersom zegt dus helemaal niets over de kwaliteit van een speler.
5 0
Ajaxhart
Mw. Alvarez is wel een lekker ding.
2 0
Gecko
Dat zegt Marco. Verantwoordelijk voor bijna failliet gaan Ajax
Pannekoek
3 -10
Raoul14
Dagje vrijaf van het gesticht?
2 -1
BRAMHOUTEN
gefeliciteerd....je heb vandaag de domste opmerking vd dag gemaakt
2 -1
Babangida83
Beetje moeite met analisten die Ajax te weinig volgen en dan gaan zeggen dat iemand een miskoop is. Alvarez is gekocht als RCV. Dat Ten Hag hem structureel op t middenveld zet(te), dat is Ten Hag aan te rekenen. Die jongen verdient op zijn minst eerst een eerlijke kans op de plek waar hij voor is aangekocht, voor hij afgeschreven wordt. Lijkt me alleszins redelijk.
2 -4
31xAjax
Eens, maar dat argument geldt ook nog voor een aantal andere spelers zoals Martinez en Marin.....
1 0
3*stars*3
Wat het dan helemaal bizar maakt, Alvarez gaf zelf aan dat hij het liefst op het middenveld speelt.
Ten Hag gaf ook aan dat hij een middenvelder in hem ziet.
Hij kwam binnen als opvolger van De Ligt maar heeft alleen in een oefenduel achter gesloten deuren gespeeld als CV.
Als middenvelder is hij niet speciaal en lopen er momenteel betere opties rond.
Heeft natuurlijk wel paar belangrijke goals gemaakt maar dan nog.

Zegt toch wel wat dat Ten Hag na een half jaar nog niet aandurft om hem op te stellen als CV.
2 0
Babangida83
Ik denk dat hij liever op t middenveld speelt, maar beter is in de verdediging. Zo'n gevalletje. Hij kan natuurlijk allebei. Sowieso handig dat hij multi-inzetbaar is.
0 -1
Tinus
Heel handig om multi inzetbare spelers te hebben, maar een speler moeten op de betreffende posities wel voldoende kwaliteit hebben. Ik snap dat hij net is gehaald en dat die jongen wel de tijd moet krijgen om te wennen. Niettemin zie ik vooralsnog niet de potentie die de investering bevestigd. Sterker, met een Dani de Wit of Siem de Jong zou het in mijn optiek niet minder zijn. Hopelijk verrast hij me alsnog.
1 0
Oliveira
Ik denk dat Alvarez meer kan. Alleen als hij wordt ingezet waar zijn kracht ligt en dat is niet op het middenveld!
4 -2
Redrum
Volgens mij is hij gehaald voor centraal achterin. Daar heeft hij nog geen seconde gespeeld tot nu toe. Maar ja, je speelt Veltman natuurlijk niet zomaar uit de basis.. Zucht...
2 -2
3*stars*3
Heb Veltman lang lopen verdedigen maar na Valencia, kan het niet langer.
Die man is 27 en moet juist voor de ervaring zorgen en rust.
Ja, hij heeft echt zijn goede punten (zoals elke voetballer) maar die black out momentjes zijn structureel en gaat er denk ik niet meer uit.
Foutjes en vlinders verwacht je van een jonkie maar een ervaren man moet stabieler presteren.
Hoop dat een leuke club in de zomer langskomt voor hem.
7 -1
Redrum
Precies, het is voor iedereen het beste als Veltman ergens anders heen gaat. Hij heeft altijd zijn best gedaan, helaas is het zelden goed genoeg geweest voor Ajax.
2 0
stopperspil
VanBasten heeft als trainer van Ajax relatief veel geld uitgegeven... inkopen in de komende winterstop is best moeilijk zeker als je niet meer sexy bent als club nadat je niet in de CL speelt.
Perr en Alvarez moeten wel een kans krijgen als vervanger van Veltman die tegen Chelsea en Valencia negatief opviel maar maar mag blijven spelen.
2 0
atalantanio
Ajax had afgelopen zomer inderdaad op een hoger niveau moeten inkopen. Sterkhouder De Ligt vertrekt voor tientallen miljoenen en zijn vervanger is reserve-rechtsback Veltman (met andere woorden, er is geen vervanger). Sterkhouder Frenkie de Jong vertrekt voor tientallen miljoenen, Ajax heeft in dit geval zelfs een half jaar om een alternatief te vinden, en ze komen met Marin, die bij Standard Luik uitblonk in een veel aanvallendere rol. Marin is inmiddels bankzitter en staat in de pikorde zelfs achter Siem de Jong.

Dat zijn gewoon dikke onvoldoendes, terwijl geld geen enkel probleem meer is bij het ‘’Bayern München van Nederland’’.
6 0
Frank1978
Neres kon er in het begin ook zogenaamd helemaal niets van. Ziyech was een miskoop als we de "kenners" moesten geloven... Promes? Miskoop... Geef deze jongens iets langer de tijd. Is het over een jaar nog steeds niks, kunnen we altijd nog afschrijven. Alvarez is toch ook niet voor niks Mexicaans international? Toch niet de allerminste landen ploeg.
5 -4
Babangida83
Je vergeet Ibrahimovic. Was ook een miskoop ;-). Die kenners moet je niet te vaak blind volgen. Zoveel is duidelijk.
2 -1
Deepblue
Ja, de tijd geven is prima.
Maar bij Neres had je toch meer gevoel dat het iets specialers was en de kwaliteiten van Ziyech en in iets mindere mate Promes waren natuurlijk al bekend.
Moet zeggen dat de eerste wedstrijden ik Alvares nog wel ok vond (net als Marin trouwens) - maar dat ik beetje bij beetje meer ben gaan twijfelen omdat er gewoon nooit iets speciaals bij hen gebeurt. Voegen gewoon nog te weinig toe tot op heden.
3 -2
AjaciedRK
Zet hem neer op de positie waar hij hoort i.p.v. Veltman constant een hand boven het hoofd te houden. Dan is hij van prima niveau.
2 -2
Bky
Oja? Wat heeft Alvarez nu zoal laten zien dat je denkt dat hij in de basis kan?
2 -3
Redrum
Hij heeft laten zien dat hij een bal naar een medespeler kan spelen. In dat opzicht is hij sowieso al direct beter dan Veltman.
1 -2
Bky
Ja, maar als je iemand beter dan Veltman op die positie wil hebben moet je gewoon Schuurs opstellen. Beter dan Veltman is niet direct een argument om bij Ajax in de basis te kunnen staan.
1 0
Redrum
Klopt, ik ben er ook niet van overtuigd dat Alvarez beter is dan Schuurs. Ik ben er wel van overtuigd dat zowel Alvarez als Schuurs beter zijn dan Veltman.
0 -1