Perez kritisch: 'Ziyech wilde hele tijd pass van zijn leven geven'

GinoHaverkamp, 14-12-2019 om 18:30, 4993 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Kenneth Perez is erg kritisch op de ervaren spelers van Ajax. Volgens de Deen komt de Champions League-uitschakeling vooral doordat de sterkhouders niet thuis gaven tegen Valencia. 'Die moeten het doen', zegt hij in het FOX Sports-programma De Eretribune.

Na afloop van het duel tegen Valencia kregen vooral spelers als Noa Lang en Jöel Veltman veel kritiek. Dat is volgens Perez te makkelijk. 'Die spelers die het moeten doen, de grote jongens, hadden deze wedstrijd op moeten staan', zegt de ex-Ajacied. 'Van de Beek, Ziyech, Tadić, Martínez die nu ook een belangrijke speler is; die gaven zeker niet thuis deze wedstrijd. Dat vond ik heel opvallend, dat de nadruk lag op jongens die er niets aan konden doen.'

'Ga er maar staan als Noa Lang in zo'n wedstrijd', vervolgt hij. 'Je merkte in het begin dat het heel spannend was voor Ajax. Er werd heel gehaast gevoetbald, alles een heel hoog tempo. Ze wilden allemaal de beslissende pass geven. De enige die zijn niveau haalde, was Blind.'

Als voorbeelden haalt Perez Hakim Ziyech en Dušan Tadić aan. 'Ziyech wilde hele tijd de pass van zijn leven geven. Daarom had hij veertig procent balverlies. Dan kom je nooit in het ritme van de wedstrijd. Ik had van die twee verwacht dat ze het ritme van de wedstrijd veel beter konden behouden.'

'Ajax had dan 0-0 moeten spelen'

Collega-analist Marco van Basten vindt dat Ajax niet slim speelde, al vond hij de Amsterdammers niet heel erg matig. 'Ajax was niet goed, maar ook niet slecht', stelt de oud-wereldvoetballer. 'Ze hebben een doelpunt tegen gekregen en die hadden ze niet tegen moeten krijgen. Maar Ajax kan niet altijd goed spelen, dat lukt niet altijd. Ze hadden dan op 0-0 moeten spelen en daar faalden ze in.' 

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij AZ? Zet in en krijg 8,10 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Aad82
L'Equipe: Hakim Ziyech is de op een beste speler van de CL groepsfase, vlak achter Lewandowski.

UEFA: We hebben Hakim Ziyech opgenomen in onze UEFA CL basiself van de groepsfase.

CIES Football: Hakim Ziyech is volgens onze statistieken na Lionel Messi de beste speler van het jaar 2019.


Hakim Ziyech is onderhand wereldtop.


Kenneth Perez was bankzitter bij Ajax.

Waar hebben we het in hemelsnaam over?

Ziyech is juist wereldtop geworden doordat hij die ene pass steeds geeft.....
1 0
Web
Heel bijzonder om Ziyech af te zeiken naar een mindere wedstrijd van hem en vooral van Ajax
Ziyech was heel goed aan het spelen op 10, met Donny en Martinez liep dat super goed, die drie maken elkaar beter, heel comfortabel met elkaar
Matinez kan altijd de bal kwijt bij Ziyech, ook al stond Ziyech in de dekking
Donny vulde zijn positie heel goed in, voetbalde daar veel meer als middenvelder, deed goe mee in het positie spel, wat hij op 10 minder deed, daar was hij te veel met scoren bezig ( wat hij wel goed kan ) maar daardoor deed hij vaak te weinig met het spel mee.

Jammer dat Ten Hag dit middenveld niet liet staan ( achteraf altijd makkelijk ) heeft hij zeker overwogen?
Nu werden er in het team 5 posities verandert om nog een redelijke voorhoede te krijgen
Nu maar hopen dat Ten Hag dit niet tegen AZ doet
Maar een op een gaat wisselen
Bv de voorhoede Lang- Tadic en Dest
Veel minder dan met Neres en Promes, maar dat is nu een keer zo, omdat de vervangers veel minder zijn, maar je houd wel meer diepte in het spel, en je kan het geliefde spel wel weer spelen
0 0
Cupmetgroteoren
Perez: verschrikkelijke persoonlijkheid die een hekel aan Ziyech heeft. Perez stond er als speler al om bekend cynisch en zuur te zijn en andere spelers naar beneden te halen.
1 -1
BillSplate
Perez kan er volgens mij niet altijd tegen dat Ziyech zo'n goeie speler is.
1 -1
Ajacied33
Valt me wel op dat Perez vaak op of aanmerkingen op Ziyech heeft.
2 -1
arigold
Toch was het Veltman met al zijn ervaring die ons heeft laten zinken (achteraf).
Wel vreemd dat we twee wedstrijden op rij ineens niet meer scoren, dat moet dan toch wel verband houden met Promes...
1 -1
Ajax4proud
Buitenspel val.. de hele verdediging doet dat behalve..
0 0
altijdwelwat
Perez heeft hier gelijk , de grote jongens bleven buiten schot. Ook Ten Hag maakte zich hieraan schuldig , die ging zelfs lopen roepen dat Labyad werd gemist teleurstellend.
2 0
mikap74
Ziyech heeft het afgelopen anderhalf jaar een enorme ontwikkeling doorgemaakt, zeker op mentaal vlak. Ik ben echt van die jongen gaan houden. Maar denk niet dat dat geforceerde ooit nog gaat veranderen bij hem, en dat is ook de reden dat de top niet op hem zit te wachten.
3 0
Vlieske
Ziyech speelde veel te geforceerd. Moet hij nog echt leren.
3 0
Sunny
Met al zijn tekortkomingen blijft Ziyech de beste speler aan onze kant is het bijna altijd flink genieten geblazen als je hem ziet spelen.
Van mag hij van mij die fouten blijven maken en de rest van zijn loopbaan bij ons blijven spelen i.p.v. bij Bayern of andere topclubs.
1 -3
Wereld
De vraag is wanneer hij dat gaat leren. Hij is inmiddels al 26 jaar en heeft nog altijd wedstrijden waarin hij minstens zo'n 6x kansloos van afstand naast/over/tegen een tegenstander schiet. Als hij minder totaal onnodig balverlies heeft, komen de Bayerns wel voor hem. En dan bedoelen we niet het type balverlies als hij zo'n pass probeert te geven zoals die richting Promes (maar dan Lang tegen Valencia).
3 0
Vlieske
Klopt
1 0
Robeerke
Vergeet Kenneth dat Joël geen jeugdspeler meer is? Die kerel speelt al 7 jaar in het eerste dus had sowieso al 5 jaar een van 'de grote jongens' moeten zijn. In plaats daarvan maakt ie de rest van het team zenuwachtig met z'n kenmerkende blunders.
2 -5
Wereld
We moeten ook niet doen alsof Veltman tegen Valencia schuldig was aan 3 tegengoals. Het is geen onmogelijke opgave voor Tadic/Ziyech om in 90 min. 1 goal te maken.
3 -3
Wereld
Kenneth heeft het over 'de grote jongens'/sterkhouders. Ik denk niet dat hij Veltman als zo'n speler ziet.
0 0
Robeerke
Vind je niet dat een speler na 7 jaar in het eerste bij de sterkhouders zou moeten horen?
0 -1
Wereld
Tja, eigenlijk is hij ook niet voor niets tijdelijk op de bank terecht gekomen vanwege zijn fouten en daarna bleek hij een nuttige rb.
Op een of andere manier is hij nu weer onze basis cv (als back-up is hij daar bruikbaar), terwijl we vorig jaar De Ligt voor 75 mil. verkocht hebben.
0 0