'De Jong speelt in de stijl van Cruijff'

BadembaBarrie, 13-12-2019 om 14:50, 10143 views, Mundo Deportivo |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Frenkie de Jong kan niet meer stuk bij FC Barcelona. Sinds zijn overstap van Ajax afgelopen zomer, draait De Jong schijnbaar moeiteloos mee in de formatie van Ernesto Valverde. De fans, spelers en media lopen met hem weg en volgens Xavier Bosch van Mundo Deportivo is hij 'ongetwijfeld één van de beste dingen die Barça dit jaar is overkomen.'

'De Jong is een genie met de bal aan zijn voeten', zo schrijft Bosch. 'Hij weet altijd de beste beslissingen te nemen en is in staat om zijn team te laten draaien, zijn tegenstanders te ontwapenen en ballen terug te winnen met een elegantie en constantheid die zelden vertoond is.'

Bosch merkt dat de toch al zo goed presterende De Jong de laatste tijd nog een belangrijke stap voorwaarts gemaakt heeft. 'In de beslissende ontmoetingen met Borussia Dortmund en Atlético Madrid - en zelfs tijdens dat beetje minuten in San Siro - besloot De Jong om zijn tegenstanders met een verticale rush in een rechte lijn, mee te lokken naar de rand van het strafschopgebied.'

Bosch zet zijn lofzang over De Jong voort met een wel heel bijzonder compliment. 'Deze plotse verandering van het tempo is geheel in de stijl van Cruijff', aldus de columnist, die ziet dat de oud-Ajacied ondanks verwoede pogingen van tegenstanders niet te stoppen is. 'Door op volle snelheid door het midden te lopen verdeelt hij de verdediging, die niet meer weet waar de bal naartoe gaat. "Divide and Conquer". Bravo.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxinho
Frenkie is een totaalvoetballer.
0 0
Henkjanklaas
Ik heb Cruijff gelukkig heel vaak zien spelen. Als jonkie dartel, snel, waanzinnig snel met een extra doorversnelling en neusje voor goals. Later de regisseur iets meer teruggetrokken vanaf het middenveld, dacht 5 zetten vooruit. Daar kan de Jong, ook goed, nog niet aan tippen.
Heeft wel al hetzelfde inzicht. Kan alleen maar nog beter worden. Wel twee verschillende tyles
0 0
PetrusKeizer
Frenkie heeft zelf gezegd dat wat hem betreft een vergelijking met Johan nergens op sloeg. Hij vond en vindt Johan gewoon veel beter. En dat is denk ik geen valse bescheidenheid, want Frenkie is behoorlijk realistisch. Ik vind Johan trouwens een heel ander type speler dan Frenkie. Was over het hele veld te vinden en zeker ook in t strafschopgebied. Daar zie je Frenkie zelden.
0 -1
Markopantelic007
Zou Ten Hag denken dat zulk soort titels over Siem de Jong gaan als hij op Ajax Showtime kijkt?
4 -1
De Stift
Ik heb Cruijff nooit zien voetballen, maar weet wel: Frenkie is er een unieke voetballer. Eentje uit het rijtje Bergkamp, Ronaldo, Zidane, Xavi, Iniesta, Pirlo, en C. Ronaldo.

Als Frenkie zich goed doorontwikkeld, zal hij zeker de Gouden Bal een keer winnen. En voor Oranje is zijn komst zo’n geweldig nieuws. Hij is nu 22, dus zeker twaalf jaar kunnen we nog van hem genieten. Dat WK 2022 en EK2024 gaan we winnen ;)
1 -2
MSwertz92
Voetbal is totaal veranderd. Als we beelden van cruijff periode kijken geven tegenstanders ook teeeering veel ruimte weg. Vergelijken kan niet, je weet niet hoe cruijff zich had ontwikkeld en gepresteert in deze tijd en vice versa geld voor Frenkie.
1 -5
aniet
Hoe verzin je het? JC was een wereldvoetballer die in ieder tijdperk de beste was geweest. Hoe verzin je het
0 0
Web
Ik heb het ook vaak gezegd, de manier van indribbelen altijd controle over de bal
Maar aan de andere kant doe je Johan dan weer te kort
Want wat die heeft laten zien, ongekend
Voor mij zijn er drie spelers
Cruijff, Maradona en Messi.
Super moeilijk kiezen, Messi en Maradona lijken kwa stijl best op elkaar
Maradona heeft voor dat hij in Argentinië ook weergaloos was, dat is Messi niet
Johan had de gave om een heel team beter te laten spelen, en heeft naar zijn carrière als voetballer nog zo veel meer betekend als trainer, vernieuwer in het voetbal
Maradona word ik echt verdrietig van.
2 -1
Beretta
De Jong is Oranje's beste en belangrijkste speler, zonder hem loopt het spel een stuk stroever en mis je denkvermogen en denksnelheid op het middenveld. Zoals hieronder al aangegeven is het echt een unieke speler, de Messi van het middenveld. In mijn ogen nu al een top 5 speler en, mits er geen vervelende blessures zijn, zit hij uiterlijk 2022 in de top 3 voor de gouden bal.

In de komende 10 jaar zal de Jong, samen met de Ligt, Oranje's leidende speler zijn. Het is jammer dat we in zo'n triviale competitie zitten, want met die twee (en de mooie aankopen Martinez en Promes) hadden we onze CL groep moeiteloos gewonnen. C'est la vie...
1 0
Web
Door Frenkie is Wijnaldum goed gaan spelen in Oranje, voorheen een kleurloze speler
1 -1
Cruijffthebest
Tja, in de stijl van Cruijff, maar meer ook niet. Cruijff is niet te evenaren, simpel, door niemand niet!
1 0
Joseph
Frenkie is toch wel erg lekker op weg hoor. 22 jaar en dan het Nederlands elftal uit het slop getrokken, Ajax naar de halve finale van de Champions League gebracht en nu samen met Messi de grote uitblinker zijn bij Barcelona..

Het is nog een hele lange weg voor Frenkie, maar als hij zich zo blijft ontwikkelen, is het absoluut niet uitgesloten dat hij Cruijff voetballend kan evenaren.
1 -2
Cruijffthebest
Sorry, dat gaat echt never nooit gebeuren. Cruijff was, is en zal altijd uniek blijven als voetballer.
Niet te evenaren, door niemand niet!
0 0
DeKenner
Unieke speler. Hij doet dingen die weinig andere spelers kunnen of durven, en het mooie is dat het er tegelijkertijd ook zo simpel uitziet. Als hij aanzet is hij bijna niet af te stoppen. Zijn minpunt is echter zijn schot. Als hij daaraan gaat werken wordt het echt een legende.
1 0
ajaxx123
Tja. Top talent. Talent? Fantastische speler.
0 0