'Er zijn zoveel ploegen met zoveel kwaliteit'

FinnDekker, 12-12-2019 om 22:20, 4406 views, RTL 7 |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Theo Janssen is er niet zo zeker van dat Ajax even de Europa League wint. De Amsterdammers werden dinsdag uit de Champions League gekegeld, spelen zodoende na de winterstop in de Europa League en werden sindsdien al regelmatig bestempeld als favoriet.

'Dat niet', reageert Janssen bij RTL 7 op een vraag of Ajax de favoriet is. 'Heb je de teams gezien die erbij komen? Inter, Benfica, Red Bull Salzburg. Ze zijn niet beter, maar ook niet minder. Dan heb je ook nog Manchester United en Arsenal. Er zijn zoveel ploegen die zoveel kwaliteit hebben.'

Jan Boskamp, eveneens aan tafel, denkt dat het Ajax van vorig jaar wel favoriet was geweest. 'Ik vond ze verleden jaar een betere ploeg hebben, zeker in het voetballende vermogen.' Net als Janssen heeft de ras-Feyenoorder nu zijn twijfels. 'Er zijn nu meer problemen.'

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij AZ? Zet in en krijg 8,10 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jariiii
Salzburg, Inter en Benfica zijn natuurlijk wel degelijk minder dan Ajax. Als je het eerste deel van de uitwedstrijd als uitgangspunt neemt is Ajax wat mij betreft wel degelijk de favoriet voor het winnen van de Europa League, omdat ik de ploeg ook minstens een van de sterkste acht van de CL vond.
CL had Ajax (net) niet kunnen dit seizoen, de EL is wel een reële optie. En nee, daarmee zeg ik niet dat Ajax dat 'wel even' gaat doen. Zegt volgens mij ook niemand, dus ik weet niet waar Janssen dat vandaan heeft.
0 -1
Van Reenen
Laat Ajax maar eerst de focus leggen op zondagmiddag tegen AZ om 16:45 uur. Als Ajax die wedstrijd wint....? Wie gaat de doelpunten maken als het ook al niet lukte tegen Valencia?
0-1 is ook prima, laat AZ maar de wedstrijd maken.
Als Ajax wint, hebben we nog genoeg tijd om over de EL te praten.
1 0
De Stift
Dat is natuurlijk zo. Ajax wint niet zomaar even de UEFA cup. Maar is, mits compleet, wel een kanshebber natuurlijk. Gezien de teams die daarin spelen, echt wel een mooie uitdaging. Ik heb er al bijna zin in ;)
1 -1
Joseph
De Europa League winnen we niet zomaar. Daar is naast het nodige geluk nog een goede centrale verdediger voor nodig (Schuurs een kans of een aankoop) en het allerbelangrijkste een fitte Neres en Promes.

En dan nog zie ik in Manchester United, afgaande op wat zij nu laten zien, de favoriet voor de titel.
0 0
GrandMasterFlex
Er zijn problemen inderdaad die deze winterstop opgelost moeten worden met Propper en nog een aanvallende middenvelder van niveau, zodat we niet terug hoeft te vallen op een Siem de Jong of Huntelaar. Dat de talenten nog niet zover zijn is jammer, maar er moet nu wel iets gebeuren. Doen ze dit niet dan zie ik ons snel klaar zijn in de Europa League
1 -2
Aspers73
Al dat gezeur over Propper, er zijn toch wel meer goede of betere spelers ?
2 0
Babangida83
Precies dit. De mensen die zeiden dat we wel even van Valencia zouden winnen, zeggen nu ook dat we die EL wel even winnen. Bovendien zeer onrespectvol naar de andere ploegen in de EL. Die denken ook, laten we die arrogante Hollanders even een poepje ruiken.

In iedere wedstrijd zul je voor iedere meter moeten knokken. Alleen dan hebben we een grote kans. Niets meer, niets minder. Zeker Salzburg zie ik als één van de grootste concurrenten. Ook voor de coëfficiënten belangrijk dat we die onder ons houden. En die maakten t Liverpool toch erg lastig.
1 -1
Jariiii
WIe zégt dat dan? Ik hoor het niemand zeggen. Wel dat AJax een reële kans heeft, en dat is natuurlijk ook gewoon zo.
0 0
Cupmetgroteoren
Aiax is absoluut kansloos om de EL te winnen. Het is mensen echt zwaar naar de bol gestegen. Een loting tegen United betekent sowieso exit. Inter is beter, Sevilla is twee klassen beter. Het is nooit meer mogelijk voor een club uit een kleiner land om de CL of EL te winnen. Daarvoor zijn de financiële verschillen te groot geworden. Een zak geld maakt wel degelijk doelpunten.
1 -6
dumperPattiruhu
Sevilla heeft verloren van Apoel Nicosia. Ondanks het halve b team van Sevilla. Betekent helemaal niet dat Sevilla 2 klassen beter is dan Ajax. Is gewoon een 50/50 pot.
0 0
Joseph
Afgaande op wat ze tegen Valencia lieten zien heb je absoluut gelijk, dan liggen ze er voor de halve finale uit. Maar een fitte Neres en Promes maken wel het verschil. Met die 2 waren we met 2 vingers in de neus door in de CL en met een eerlijke VAR waren we na Lille al zeker van overwinteten. Met Neres erbij hadden we vorig jaar de finale gehaald. Dan zeggen dat een klein land de CL nooit kan winnen, is natuurlijk heel vreemd.

De financiële verschillen zijn groot, maar Ajax heeft vorig seizoen laten zien dat dit niet alles zegt. Structureel is het onmogelijk om mee te komen, maar als talent, ervaring en kwaliteit samen komen in een goed jaar, is alles mogelijk.
0 0
Ajacied33
Oneens. Structureel zal Ajax natuurlijk altijd achterblijven op de echte grote jongens. Maar de CL of EL winnen kan incidenteel zeker wel. Laat Ajax nou net HET voorbeeld zijn dat het kan. In 2017 verlies je kansloos, maar met een betere tactiek had je gewoon een finale kunnen winnen. Vorig seizoen waren we in principe 1 winstpartij verwijderd van eeuwige roem. Ik bedoel maar, we zijn ontzettend close geweest bij zilverwerk
0 0
grannig mokum1
Precies D,
0 0
Cupmetgroteoren
De CL winnen was al onmogelijk en zal nu nog onmogelijker worden. De grote clubs groeien qua begroting in absolute cijfers drie keer zo snel als Ajax. Ajax is dit jaar van 85m naar 110m omzet gegaan, maar Barcelona van 850m naar 1.1miljard. Binnenkort is ook het winnen van de EL door deze verschillen onmogelijk. Kijk naar welke clubs de laatste twintig jaar de EL of CL hebben gewonnen. Alleen maar grote clubs uit grote landen, op Zenith en Porto na. Maar Zenith heeft ook al een begroting van 150m. Dit jaar was het laatste jaar waarin Ajax de EL kon winnen, ware het niet dat het elftal gewoon veel te slecht is zonder fatsoenlijke spelverdeler en sterke centrale verdediger.
2 -4
Jariiii
Onmogelijk? Het had vorig seizoen nog zomaar gekund.
0 0
Babangida83
Heb nog nooit een zak geld een doelpunt zien maken. Uiteindelijk kunnen zij er ook maar 11 opstellen. Kansloos ben je daarom nooit. En er zijn maar weinig clubs met goed beleid. Vorig jaar gezien dat je met goed beleid toch erg ver kunt komen.
2 0
Cupmetgroteoren
Ja, ik dus wel. Ik zie het elke CL wedstrijd weer dat een zak geld een doelpunt maakt. Dat romantische gelul elke keer. Het gaat om keiharde omzetcijfers. Erg ver betekent nog geen winst.
0 -2
Amsteraaij
inderdaad. dit jaar over in de CL, vier clubs uit Spanje en Engeland, drie clubs uit Italië en Duitsland en twee uit Frankrijk. rara hoe zou dat nou komen?
0 -1
Aspers73
Omdat Ajax zichzelf tekort deed.
0 0
Cupmetgroteoren
Omdat dit, omdat dat. Als als als... feit is dat Ajax de finale EL niet won, uitgeschakeld werd in de hf CL en nu in de eerste ronde. Incidenteel een kwartfinale of halve finale zou nog mogelijk zijn, maar het daadwerkelijk winnen van een cup is andere koek.
0 -1
Joker
Vorig jaar kende niemand de kracht van Ajax.. Zouden nooit favoriet zijn geweest.
0 0
koppensneller
Het kan verkeren. Minder dan 1 maand geleden waren bijna al deze " kenners " ervan overtuigd dat Ajax een goede kans had om de CL te winnen....
3 0
Van Reenen
Daarom roep ik altijd: Eerst de beer schieten en dan pas de huid verkopen. Alleen wordt dit spreekwoord door velen andersom geïnterpreteerd. Helaas.......
0 0
3sterren
Blessures bij onze belangrijkste voorhoedespelers hebben daar een flinke streep doorgetrokken.

Dat hadden zelfs de allergrootste voetbalkenners niet kunnen voorzien ...
; )
0 0
Babangida83
Dan nog had je je tegen dit Valencia makkelijk moeten plaatsen. Er is meer aan de hand dan alleen dat.
0 0
Jariiii
Niet 'makkelijk'. Daarmee onderschat je een club als Valencia dan weer.
0 0
mallerd
Er zijn zeker meer problemen dit jaar, maar het grootste probleem is toch wel Veltmannetje. Zonder deze debiel hadden we nu nog CL gespeeld en had je niemand horen piepen.
2 -6
Ferd
Je doet je username eer aan.
0 0
Ajaxbrl
Misschien heeft het zo moeten zijn.. met 10 pt. alsnog naar de EL.. Wellicht waren we in de 1/8e finale van de CL al uitgeschakeld.. En staan we straks in Mei juist met een Europese beker omhoog!
3 -1
AltijdAJAXAmsterdam
Ik hoop het zo!
1 0
Ajax27
Er zijn nu meer problemen... vorig seizoen waren er na de winterstop grote problemen. puntenverlies in de competitie... verliezen tegen Real... en toen kwam daar die magische uitwedstrijd. Het tij keerde en het werd een geweldig slot van de competitie met bijna een CL finale. Zondag winnen, van Telstar en ADO winnen, en we kunnen met een gerust hart de winter in.
3 0
Koekepeer
Precies dit
0 0
Bocarra
De wens is de vader van de gedachte.
0 0