'Een tijdperk bestaat niet meer voor Ajax'

FinnDekker, 11-12-2019 om 23:00, 4467 views, de Volkskrant |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Willem Vissers vindt dat er bij Ajax na de uitschakeling in de Champions League geen sprake is van het einde van een tijdperk. Er is namelijk volgens de verslaggever van de Volkskrant nooit een tijdperk geweest. En dat gaat er ook nooit meer komen. 'Want na elke aanzet tot werkelijk succes is het voorbij met de pret', schrijft Vissers.

'Het is onzinnig te stellen dat een tijdperk is afgesloten na de uitschakeling van Ajax door Valencia in de Champions League. Er was immers niet eens een tijdperk begonnen. Een tijdperk bestaat niet meer voor een club als Ajax, althans, niet in de absolute top van het Europese voetbal', steekt de columnist van wal.'

'Wil dat zeggen dat het tijd is voor droefenis? Welnee. De Europa League is een mooi toernooi.' Ajax stroomt na de winterstop in voor de zestiende finales. 'Als de teleurstelling straks is verdreven zal Ajax beseffen dat het perspectief lonkt om ver te geraken, mogelijk zelfs tot de finale, net als in 2017. Gelukkig kan het onder de lampen van het dampende dorpsfeest ook fijn dansen zijn.'

'De veelgestelde vraag of Ajax weer een topclub is, verdient het antwoord nee', vervolgt Vissers. 'Barcelona, Real Madrid of Bayern München weten dat ze vrijwel altijd in de tweede fase van de Champions League geraken. De groepsfase is een formaliteit. Bij Ajax, topclub in Nederland, moet alles meezitten om in het huidige tijdvak een keer zo ver te komen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
je
Tijdperk Willem anti Ajax Vissers
0 -1
Inhartennieren
Ik had het wel eens willen zien met Mathijs en Frenkie er nog bij.
0 -1
Woodenshoe1
Dat is nou precies wat Willem bedoelt denk je niet? Dat je elk jaar weer een nieuw elftal moet smeden. En dit jaar is er ook gewoon heel slecht in gekocht..
0 0
Joseph
Of met een fitte Neres en Promes..
0 0
Oempaloempa
Het tijdperk van de Volkskrant is al lang voorbij....
0 -1
Joseph
In 3 jaar tijd een finale van de EL spelen en op een minuut na de finale van de CL mislopen.. Met een eerlijke VAR, was Ajax net als Barcelona makkelijk door in de Champions League.

Dit is absoluut een tijdsperk voor Ajax. Misschien niet het tijdperk dat we Europese top 5 zijn, maar bij de top 10 horen we zeker (mits we een fitte selectie hebben).
0 -1
NUL20
Alleen de tijd zal het leren, de rest is bladvulling...
0 -1
Babangida83
Maar na de EL-finale werd t juist beter. Succes kan ook succes maken, met t juiste beleid en de juiste focus.

Echter zullen we, net zoals na de EL-finale, wel weer in echte toptalenten moeten gaan investeren. Net zoals na de EL-finale. Dan heb je én nog de huidige ervaringen in de ploeg, en nieuwe echte topkwaliteit die over 1 of 2 jaar er klaar voor is. (Want die kun je nauwelijks kopen). Maar daar zal je nu mee moeten gaan beginnen (of eigenlijk vorig jaar al). En je hebt een prima basiselftal om dat tijdelijk gebrek aan kwaliteit mee op te vangen, dus de prestaties hoeven er niet veel onder te leiden. Alleen dan kun je structureel je niveau op topniveau houden. Maar nooit zo constant als Barça of Madrid. Onze pieken zijn echter wel echt hoog.
0 0
Bounce77
Het is ook geen tijdperk, het is een nieuwe realiteit, Ajax heeft z'n zaakjes goed op orde en gaat gewoon meedraaien in de Europese top, iedereen die niet ziet dat Ajax dit kalenderjaar Bayern, Madrid, Juventus, Tottenham en Chelsea (De zgn. Top) heeft verslagen alsniet te kakken gezet is stekeblind. Ze verliezen nu een keer heel ongelukkig en gelijk is alles kapot, schei toch uit azijnzeikers............. WZAWZDB
3 -1
Bocarra
Je moet niet door de bril van nu naar het verleden kijken. Het is onzinnig om perioden en spelers te vergelijken. De tijden zijn veranderd. Feit is nu dat Ajax niet meer wordt geremd door financiële beperkingen. Zolang het geld verstandig wordt uitgegeven en er meer binnen komt dan er uit gaat zal Ajax een bepaald niveau vasthouden. Voorwaarde is wel dat het niveau van Jong Ajax omhoog gaat. Zij moeten structureel kampioen worden en talenten blijven leveren.
0 0
Woodenshoe1
Dat is nou het grootste probleem, er worden steevast veel slechte aankopen gedaan. De opvolger van Mathijs staat af en toe op het middenveld (wat ie totaal niet kan) en is kennelijk een slechtere verdediger dan Veltman. De opvolger van Frenkie is niet goed genoeg voor de basis en mede daardoor staat de opvolger van Tagliafico op het middenveld. Dus we hebben 2 verdedigers gekocht die op het middenveld staan en verder hebben we amper fatsoenlijke middenvelders op de bank. Tel daarbij op de missers Magallan, Bande, Pierie, Scherpen, Kristensen en er zijn er vast nog meer. Volgens mij hebben we een probleem in de scouting...
0 -1
Ajacied33
Jong Ajax hoeft geen kampioen te worden, als er maar grote talenten afgeleverd worden. Dat is het hoofddoel van Jong
2 0
Cello
Tsjah. Tijdperk...
Eigenlijk hebben we in de historie, internationaal gezien, maar 2 echte tijdperken gehad. 1969-1973 en 1992-1998.

Periode 1:
In 1969 haalden wij als eerste NL club de finale van CL (toen nog EC1), die we verloren van Milan om daarna, na Fnoord in 1970, 3 keer op rij die Cup wel te pakken (1971-72-73).

Periode 2:
In 1992 wonnen we de EL (toen nog Uefacup) om vervolgens 3 jaar later de CL te winnen in 1995. In 1996 speelden we finale CL en in 1997 nog eens de halve finale CL. En tussenliggende jaren tussen 1992 en 1998 kwamen we altijd tot minimaal kwartfinale in Europa. Dat kan en mag je dus wel een periode noemen.

En dan roepen sommigen gelijk 1987 en 1988 mbt finales EC2, waarvan we die van 1987 wonnen...maar ja of je 2 opeenvolgende jaren een periode moet noemen??.

De huidige generatie haalden dan in 2017 de finale EL en in 2019 de halve finale CL. Eigenlijk ook te kort om het periode te noemen denk ik, maar als je dit jaar ver komt in EL, laat staan als je het wint....dan begint het wel op iets van een periode te lijken.
1 0
Ajax412
Ach het "tijdperk" begon met de finale van de Europa Cup en die zit er nog steeds in, dus het is nog helemaal niet uitgemaakt of het "tijdperk" en einde is of gewoom voort duurt. Eerst maar eens bekijken waar dit schip strand. Haalt Ajax de finale dan is het weer feest, winnen ze deze dan is het nog veel meer feest. Halen ze de halve finale dan kunnen we gematigd tevreden zijn, maar die dien je wel echt te halen.
0 0
Ajax412
Europa League bedoel ik natuurlijk.
0 0
Raoul14
Klopt, maar in plaats van dat alles moet meezitten moet eigenlijk staan dat niet alles mag tegenzitten.
1 0