'Ajax zelf verantwoordelijk voor lage weerstand'

FinnDekker, 11-12-2019 om 19:50, 4646 views, VI |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Tom Knipping noemt de houding van Ajax tegenover de nieuwe competitievoorstellen wat betreft de jeugd enigszins hypocriet. De Amsterdammers zijn tegen vanwege de afnemende sportieve weerstand, maar Ajax zou dit volgens de verslaggever zelf al veroorzaken.

De KNVB wil graag de jeugdcompetities hervormen. Het idee is om de O19 competitie te laten vervallen en door te gaan met een O18 en O21 competitie. Onder meer Ajax stemde tegen. Dit mede vanwege de aanwezigheid van Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. De weerstand zou omlaag met deze hervormingen. 

'De Amsterdamse club is er met haar strategie om de concurrentie uit te schakelen echter zelf verantwoordelijk voor dat de tegenstand steeds minder voorstelt', zo stelt Knipping bij Voetbal International. Dit vanwege het overnemen van de grootste talenten van de andere BVO's in Nederland. 'En in de Keuken Kampioen Divisie voetballen in Jong Ajax soms miljoenenaankopen van wie het rechterrijtje in de Eredivisie alleen maar kan dromen.'

Ajax zou meer in het algemene belang van het Nederlandse voetbal moeten denken. 'Bijvoorbeeld door het tv-geld net als overal in het buitenland eerlijker te verdelen, zodat andere clubs meer kunnen investeren in spelers en de opleiding.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Het is toch niet te geloven en als serieus te beschouwen. Ik besteed mijn Tijn alleen aan Ajax en kijk nooit naar andere clubs. De reden hiervoor is dat die clubs niet van voetballen houden, maar alleen de bussen parkeren voor hun doelverdediger. Ja, er met lange halen uitkomen, dat is interessant maar heeft niets met het voetbalspel te maken. Dus ook geen tv-fooi naar dat soort clubs. Niet om te investeren, maar om de zakken van die bobo's te vullen.
0 0
JariJari
Net als in Portugal lekker je eigen TV rechten vermarkten. Dan zullen ze zien hoeveel ze al die jaren van ons gekregen hebben.
3 0
Van Reenen
100% mee eens, zie mijn mening.
0 0
Babangida83
We leveren ook veel spelers goedkoop af van hoge kwaliteit. Wat betreft de tv-gelden heeft Knipping zeker een punt. Zou mooi zijn als dat beter verdeeld kan worden.
1 -4
TontoKarnaggel
Och jeetje Tom, nu probeert verdikkie Ajax zomaar om sterker te worden en prijzen te pakken. Dat kan toch nooit de bedoeling zijn in een profesionele competitie? Die klootzakken in Amsterdam moeten eens een voorbeeld nemen aan alle andere clubs ter wereld die puur zijn opgericht om concurrenten te financieren en zichzelf ten doel hebben gesteld om alle andere clubs sterker te maken en zichzelf zwakker, gewoon zoals dat hoort in competitieverband. Geen wonder dat iedereen zo'n hekel aan ze heeft,
6 0
Ansjo
Ja hoor Ajax moet weer geld gaan uitdelen? Vergeten ze weer eens dat er per jaar een hoop spelers van Ajax opgeleid en wel naar andere clubs vertrekken in de Eredivisie? Het eco systeem in de Eredivisie werkt gewoon zo dat er 3 topclubs zijn en per jaar 2 subtoppers die het goed doen. Zo goed als het kan leiden die ook spelers op die evt goed genoeg zijn voor de top 3. Alleen op die manier kunnen we Europees iets betekenen en goede spelers voor Oranje afleveren. Als we alle kwaliteit uit gaan smeren over de hele Eredivisie dan zullen we Europees dus nooit meer wat gaan bereiken.
2 0
ajaxxcied4life
Ik begrijp dus dat psv, az en fc utrecht dus voor zo een competitie opzet xijn?
1 0