Derksen: 'Het was een regelrechte wanprestatie'

BartVeenstra, 11-12-2019 om 12:40, 5125 views, Veronica Inside |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Voetbalanalist Johan Derksen vindt dat Ajax dinsdagavond een wanprestatie heeft geleverd door niet minimaal gelijk te spelen tegen Valencia. De Amsterdammers hadden aan een punt genoeg om te overwinteren in de Champions League, maar door de nederlaag speelt men na de winterstop in de Europa League.

'Ze hebben een regelrechte wanprestatie geleverd', zegt Derksen bij Veronica Inside. 'Ze speelden tegen een door invallers geteisterd Valencia, wat eigenlijk niets inhield. En ondanks het feit dat Ajax ook enkele spelers miste - wat best een handicap was - hadden ze met dit elftal Valencia van de mat moeten spelen. Ik vond Valencia niets. Ajax heeft zich na rust alleen maar op lopen fokken. Ze waren betrokken bij incidenten en dat soort gezeik, maar ze vergaten op een gegeven moment te voetballen. Het is heel ernstig en sneu, want in aanloop naar deze wedstrijd hebben ze fantastisch gespeeld en nu geven ze het uit handen.'

Over Dusan Tadić is Derksen ook niet al te positief. 'Ik heb Tadić niet gezien. Hij heeft eigenlijk niets gedaan, geen beslissende actie gemaakt', zegt Derksen. 'Zijn enige daad was die jongen van Valencia (Gabriel Paulista, red.) een rode kaart aannaaien. Nou ja, wees er trots op', besluit Derksen cynisch.

Wim Kieft, eveneens aanwezig als analist, merkt op dat Ajax twee cruciale spelers miste en daarnaast is hij van mening dat het de ploeg ontbrak aan fitheid. 'En dan speel je ook niet je beste wedstrijd. Het was heel gehaast en gespannen. In de tweede helft hadden ze wel een goede periode, maar dan hebben ze te weinig individuele kwaliteiten om het duel te beslissen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Elayais
Analisten zouden eens moeten stoppen met het gebruiken van de woorden individuele kwaliteit. Nu heeft Ajax niet genoeg individuele kwaliteit terwijl daarvoor al een jaar lang wordt geroepen dat er zoveel individuele kwaliteit is met Ziyech, Tadic, vd Beek, etc. etc. Maar één mindere wedstrijd en het is er opeens niet meer.

Er zijn maar weinig (als ze er al zijn) analisten die consistent zijn met het gebruik van deze twee woorden.
0 0
FreddyAX
Derksen levert zelf een wanprestatie door graag overal ongenuanceerde kreten in de ether te boeren.
Hij lulde gisteren ook maar weer wat raak onder het mom van : ik zal eens even een eigen provocerend geluid laten horen.
Ik heb een grondige bloedhekel aan mensen die alleen maar kunnen afkraken en schoppen, ook op A.S.
Ze ontnemen anderen veel plezier door hun eigen frustraties in de vorm van schijnbare kritiek uit te kotsen .
Veelal nemen die mensen zichzelf veel te serieus en zijn ze ,ten onrechte, overtuigd van hun eeuwige gelijk, niet gebouwd op analyse van feiten maar op basis van eigen aannames die ze daarmee verwisselen.

Handig gebruik makend van allerlei open deuren, die dan de basis vormen onder hun verwrongen gedachte dwalingen, en vaak op voorhand al voorzien van een zekere verontwaardiging naar mensen die er heel anders over denken.

Onbegrijpelijk dat je zwartkijken, pessimisme en gal spuwen tot levensdoel verheft en daarmee letterlijk de boel verzuurd voor iedereen die het maar horen kan maar eigenlijk niet wil.
1 -1
El Salvador
Wat een verschrikkelijke ouwe azijnzijkerd begint die vent te worden!!! Van de buis af met die vent en die Driessen en Genee erbij!!
0 -1
ajaxinho
Geen enkele analist/journalist die iets durft te zeggen over de arbitrage.

Ben niet zo goed in video’s bewerken.
Anders had ik de fouten aan het licht kunnen brengen.
0 0
behangdelul
man man man, alsof je gisteren tegen Dordrecht speelde en 10-0 verloren hebt. Zout toch op met die Derksen met zijn afzeikbeleid.
2 -3
MichelBoerebach
Het was geen wanprestatie, maar goed was het allerminst!
0 0
Duif63
Wel ja ontken het maar weer. Wordt eens wakker en zie de realiteit onder ogen.
0 -3
ajaxdordtt
Nummer 8 van Spanje, alles behalve een top team.
2 -1
Redrum
Het verschil met Ajax is vooral dat de wisselspelers van Valencia ook een goed niveau hebben. Dat zijn ook allemaal jongens die prima kunnen voetballen. Wat er bij Ajax op de bank zit is gewoon ongelofelijk veel slechter dan de basisspelers. Als je dan de pech hebt dat er een paar jongens geblesseerd zijn levert dat direct grote problemen op.
2 -2
Bjorn
Wanprestatie gaat me te ver. Hij gaat voorbij aan Neres en Promes. Cruciaal voor ons spel.

Terecht dat Kieft dit aanhaalt.
1 -1
Duif63
Niks mis met de woorden van Derksen deze keer. Het was ook echt schandalig gisteren, maar dat was het tegen Willem 2 ook al. Toen was ik al pislink, maar bijna iedereen deed het met een schouderophalen af. "ze zaten met hun gedachten al bij Valencia"
Nou, zie het resultaat van die gedachten.
7 -5
Markopantelic007
Spijker op z'n kop. En zeg eerlijk, verbaast iemand de uitslag van gisteren? Het lag na Twente en vooral na Willem 2 toch ook gewoon in de lijn der verwachting.

Met Derksen eens hoor, dat Valencia kon er werkelijk helemaal niks van. Hebben ze überhaupt een kans gehad zonder aangeven van Veltman?
3 -4
PJK54
Dit was al ingezet in de wedstrijd tegen Twente maar toen kwamen ze wonder boven wonder als winnaar uit de partij dus dachten de boys "dat kan altijd" en zijn zo ook de strijd tegen Willem II aangegaan, met de bekende uitslag, en nu tegen Valencia met weer het gevolg dat ze op hun neus gingen. Waar ik nu bang voor ben is dat dit zich voortzet en ze as zondag weer klopt krijgen met gevolg een soort vrije val in de eredivisie.
2 -2
Pauw
Het was eigenlijk gewoon volledig vergelijkbaar met de wedstrijd tegen Willem II.
Amper in staat om tot een uitgespeelde kans te komen (wat - toegegeven - moeilijk is tegen een geparkeerde bus) en gestraft voor enkele missers achterin.

Dat Ajax kansen weggeeft met deze hyperaanvallende speelstijl is een gegeven. Dat tegenstanders dan zo nu en dan scoren vind ik geen ramp, maar dan moet je er - als je zo aanvallend speelt - zelf wel meer maken dan de tegenstander. Dan moet de kwaliteit in de laatste fase van een aanval hoog genoeg zijn. Daar ontbreekt het door (tijdelijke en structurele) personele tekortkomingen vooral aan.
4 0
Boer Gijs
Niks op af te dingen. Het was een regelrechte wanprestatie en zeker geen goede wedstrijd. Bij een goede wedstrijd weet je: Ajax gaat scoren. Nu wist je: Ajax gaat niet scoren.
7 -3
Siemmie
Dit was zo'n typische wedstrijd waar je al snel het gevoel had dat ze 2 dagen door konden spelen, maar dan nog niet zouden scoren. Tegen Willem 2 precies hetzelfde.
2 0
Boer Gijs
Heeft alles te maken met beton middenveld. Plus invallers zonder voetbal
0 0