[Update] 'Teleurstelling Noa gericht op eigen prestatie'

BvdPloeg, 11-12-2019 om 16:00, 13901 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Voormalig Ajacied Jan van Halst baalt van het gedrag van Noa Lang bij zijn wissel in het Champions League-duel met Valencia. De middenvelder werd na zeventig minuten vervangen door Klaas-Jan Huntelaar en bij het verlaten van het veld liet Lang zien niet bepaald blij te zijn.

'Ik denk dat hij kwaad is op zichzelf, maar dan nog is dit raar gedrag', zegt Van Halst als analist bij Ziggo Sport. 'Doe gewoon normaal. Jij bent helemaal niet belangrijk. Niemand is persoonlijk belangrijk. Het gaat maar om één ding: om als elftal verder te komen. Zo wil je toch de aandacht op jezelf vestigen.'

De voormalig Ajax-middenvelder baalt enorm van de uitschakeling van Ajax. 'Het is ongelooflijk dat ze niet door zijn als je naar het spel in deze poule kijkt. Ik heb er lang van genoten, maar vandaag was het puur terecht', zegt Van Halst, die zijn hoop twintig minuten voor tijd al moest opgeven. 'Toen begonnen ze na te schoppen en frustratie te tonen. Dat is juist de fase waarin wedstrijden beslist worden, conditioneel of tactisch. Ajax was het toen al helemaal kwijt. Je zag het aan aan de ongeloof bij de spelers. Voor het Nederlandse voetbal is dit jammer. Dit komt als een mokerslag aan in Amsterdam. Ik ben heel benieuwd naar hoe dit komend weekend gaat', doelt hij op de uitwedstrijd bij AZ.

Update - 15.50 uur - Management reageert op hoofdschudden Lang

Het management van Noa Lang heeft verbaasd gereageerd op de kritiek van onder meer Jan van Halst richting Noa Lang. De analist stelde dinsdagavond bij Ziggo Sport dat de aanvaller zich bij zijn wissel tegen Valencia niet goed gedroeg. Lang ging hoofdschuddend naar de kant, maar dat had niets te maken met ontevredenheid van hem richting de staf of de ploeg. 'Dit is wel erg op de man en niet helemaal fair. De teleurstelling die zichtbaar was bij Noa zijn wissel, was volledig gericht op zijn eigen prestatie en daar is intern ook verder door niemand een probleem van gemaakt', aldus Bart Baving van Wasserman tegenover Ajax Showtime.

'Noa is altijd vrij puur in zijn reactie en heeft nog wel eens moeite om zijn emoties te verbergen. De vraag is echter hoe zwaar je daaraan moet tillen, sport is emotie en bij een teleurstellend optreden mag je toch wel wat van teleurstelling laten blijken?', zo vraagt Baving zich af. 'Noa had net als de rest van de ploeg enorm uitgekeken naar deze wedstrijd en als de wedstrijd dan zowel individueel als collectief qua spel en uitslag niet verloopt zoals je dat voor ogen had, is dat heel zuur. De teleurstelling die daarbij komt kijken geldt natuurlijk niet alleen voor Noa, maar voor de hele ploeg en technische staf.' 

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ar
Het management van Lang.
Misschien zegt dat wel genoeg.
3 potjes in het eerste gespeeld.
0 0
Ajax1969
Probleem is dat talenten als Schuurs, Lang, Ekkelenkamp en Traore nauwelijks kansen krijgen. Dan door blessures, rode kaarten of schorsingen moeten zij er opeens staan. Schuurs pakte dat aardig op tegen Lille. Lang was niet best tegen Valencia en hij weet dat hij nu zijn kansen weer verspeeld heeft, niet goed voor het zelfvertrouwen.
Hopelijk stapt de Ajax directie vlug af van het waanidee dat ze kunnen aanhaken bij de Europese top. Helaas is dat door de opzet van de Europese competities onmogelijk als ploeg uit een kleine competitie (bij de laatste 16 in de CL clubs uit maar 5 verschillende landen).
Ik verlang terug naar het Ajax zoals het vroeger was, waar jonge spelers altijd weer kansen krijgen en af en toe volledig door de ondergrens mogen zakken, zonder dat het de consequentie heeft dat ze het komende half jaar weer op de bank zitten.
1 0
BokkieBokstra
Nog eentje toe, las iedereen maar afgebrand gaat worden als Ajax eens een keertje verliest en niet die halve finale CL haalt dan wordt het een chaggerijnige bedoening. Die Lang heeft net een paar wedstrijden gespeeld. EL, Kampioenschap, Beker, er valt nog genoeg te winnen. Verliezen ook een kust.
1 0
BokkieBokstra
Bah wat suggestief van Ten Hag, was toch duidelijk, hij was teleurgesteld het was vlak na die kans die hij had.
1 0
ajaxfan83
een paar weken terug riepen veel supporters hier van lang moet erin ipv labyad en bla bla bla .
nou lang heeft 3 wedstrijden nu gespeeld en ik vind hem nog steeds ongeschikt voor dit ajax.
hij heeft dan wel 3 x gescoord tegen Twente maar die ballen had ieder ander in de touwen geschopt.
maar helaas is dit nu gebrek aan beter dat hij erin staat nu.
1 -1
Ansjo
Noa Lang is echt nog gewoon een kind. Hij denkt misschien dat het volwassen is om van die maniertjes te hebben zoals Ronaldo heeft. Geen speler iig die er gelijk staat zoals de Ligt en F de Jong. Geeft ook niet, we kunnen niet allemaal wereldtop zijn. Maar die 'ghetto' maniertjes die moet je er eigenlijk gelijk uit zien te slaan. Daar schiet nou echt helemaal niemand iets mee op. Ik ben alleen een beetje bang dat dit zo'n jongen is die pas rond zijn 28e echt volwassen is geworden.
1 -1
PetrusKeizer
helemaal mee eens.mijn voorstel is: Lerby als gastspeler op n paar trainingen, die schopt die Lang dan wel ff doormidden. Maar n paar kwezels hier nemen dat meteen letterlijk, hahahaha
0 0
RSM
De staf kon ook niet anders. 3 buitenspelers vallen uit. Dan moet je wel. Maar we zitten nog steeds in Europa. een niveau lager kun je het niet noemen vanaf het moment dat Ajax instroomt. Dus kop op Ajacieden!
1 0
Mokum_32
Komt tekort geen buitencategorie talent, ook geen tijd en energie meer in steken dit mannetje is toch bij de eerste beste aanbieding gelijk weg.

Vindt zich zelf veel beter dan dat die daadwerkelijk is geen diepgang of wat dan ook. Deze winter de transfermarkt op en echte talenten binnen halen.

Doorstroming van jong ook te matig op dit moment, kuhn etc gaan het allemaal niet redden. Traore geef ik voordeel van de twijfel maar is voetballend nog te matig. A lichting heeft met unuvar taylor en hansen nog wel enige hoop.
1 -1
MosesD
Niet elke lichting kan even goed zijn. Ik heb het ook niet zo op Lang. Een aardige speler (spelend op 10), maar blijft een twijfelgeval. Het heeft niet met zijn voetballende kwaliteiten te maken, maar zijn kop spreekt ook niet in zijn voordeel. Overigens zie ik in Traore beslist een toekomstige spits van Ajax1. Gravenbergh en Castillo zie ik ook in Ajax1 komen, hoewel ze nog wel wat stapjes moeten maken. Ook Ekkelenkamp zal menigeen nog gaan verbazen. Kühn vind ik een heerlijke dribbelaar, ik hoop dat het er echt een keertje uitkomt. Te wisselvallig nu. Een beetje zoals Muric, enkele jaren terug. Helaas is dat dat talent nooit echt tot ontplooien gekomen....
0 -2
Fieldman
Noa Lang is en wordt het gewoon niet.

Als zijn instelling goed blijft/wordt kan hij een mooie profcarriere bij bijvoorbeeld FC Utrecht of Vitesse krijgen. Maar een treetje lager zou ook kunnen. Kijk naar Cerny, Lesley de Sa, Lukoki, Ebecillio etc..

Ajax moet doorselecteren en flink investeren in kwaliteit.

Ten Hag moet ophouden met spelers opstellen die uberhaupt niet de potentie hebben om goed genoeg te zijn.

Van Veltman weten we allang dat hij als eerste door het ijs zakt bij grote weerstand. Waarom dat plekje nog reserveren voor hem? Probeer Schuurs of Alvarez uit. Dan weten we gelijk of zij het wel kunnen.
5 -1
chloorbestendig
Jan ging zelf namelijk altijd met plezier naar de kant als hij gewisseld werd, grote glimlach omdat hij die ene wedstrijd per week waar je je suf voor traint niet hoeft af te maken.
1 0
Inhartennieren
Nee, natuurlijk was dat op hem zelf gericht.
Snap dat dan van Halst.
1 0
PetrusKeizer
misschien Lerby te gast vragen bij wat trainingen. Die schopt die Lang dan wel ff doormidden. Geen gesprekjes en zo. Gewoon de ouderwetse methode.
2 -4
Brimily
komt in rijtje Ozbiliz, Ebecilio Cerny enz. gaat niet redde.
6 -4
MichelBoerebach
Denk ik ook. Kan aardig mee tegen de Twentes en VVV's. Daar houdt het ook mee op. Geldt trouwens ook voor Veltman, Huntelaar, De Jong, Gravenberch en Labyad. Win je de oorlog niet mee.
0 -1
Zollner
Ik vond een moment eerder in de wedstrijd meer over zijn houding zeggen. Over een afstand van vier meter wist hij de bal toen over de zijlijn te spelen in plaats van in de voeten van, ik geloof Mazraoui. Kan gebeuren, maar hij maakt een gebaar van afkeuring richting zijn teamgenoot en wil dus niet accepteren dat hij zelf een prutbal speelt. Hij vond dat dus niet zijn eigen fout maar probeert het bij zijn maat op het bord te gooien. Direct wisselen en eens gaan praten over team effort. Met Dusan en Hakim dus.
7 -1
GvanderK
Hij heeft ook een vreemde uitstraling, op en buiten het veld. Moet in iedergeval nog veel leren.
2 -1
Markopantelic007
Jammer genoeg werd ie niet een minuut eerder gewisseld. Als die die omhaal niet had gemaakt had 'ik weet niet meer wie' 'm voor het inschieten...
0 -1
FollowAjax1
Niemand minder dan NICCOOOOO TAGLIAFICOOOOOO.
2 -1
RuffRhythim
Ik beoordeel Lang niet op zijn houding na zijn wissel van gisteren, maar in zijn algemeenheid.

En dat in het achterhoofd houdend is Lang een heel mooi voorbeeld dat jeugdspelers van Ajax in deze tegenwoordige tijd niks te claimen hebben en maar net komen kijken. Anders gezegd: je moet je plaats kennen, klep op elkaar houden en voetballen, klaar !
0 0
Web
Lang is een heel moeilijke jongen, kun je aan alles zien
Ajax moet niet investeren in hem
Past uitstekend in Rotterdam
5 -5
Pauw
Mijn indruk was ook dat hij boos wat op zichzelf. Dat hij een arrogant voorkomen heeft betekent niet dat de jongen ook daadwerkelijk arrogant is. Werkte hard maar was gisteren technisch en tactisch niet goed genoeg

We moeten ook niet van elk talent gelijk constant topkwaliteit verwachten. Verwend geraakt met Matthijs en Frenkie. Een beetje geduld mogen we nog wel hebben, ook t.a.v. zijn houding. Niet iedereen praat op z'n 17de als een 30-jarige.
10 -1
Fieldman
Zijn houding boeit niet, maar hij heeft gewoon te weinig talent.
0 0
Mokum1012
Ik irriteerde me ook mateloos aan het gedrag bij Lang. Hij werd tegen Willem II ook gewisseld en toen was er al hetzelfde gedrag. Voorlopig even niet meer opstellen.
2 0
Babangida83
Zelfs Frenkie stond er niet meteen. Heeft ook een paar jaar geduurd. En in die tijd veel gezeik omdat hij te veel zou lopen met de bal en de bal te veel ophield. Als je een trainer als Ten Hag had gehad, vraag ik me af of hij het jaar onder Keizer veel gespeeld had. Het beeld van Frenkie nu is heel anders. Zo zie je maar dat t hier vaak alles of niets is. En dat wist Frenkie als geen ander.

Na de wedstrijd van zijn hattrick tegen Twente, waren de meningen over Lang heel anders.
3 0
Web
Frenkie was het jaar onder Bosz al goed genoeg om te spelen
0 0
Venta
Lang schijnt na de wedstrijd tegen Twente, met zijn zaakwaarnemer Bart Baving en Raiola, een gesprek te hebben gevoerd met Lazio.
2 -5
Babangida83
Schijnt. Categorie roddel. Beetje lullig voor die jongen om dat de wereld in te helpen.
6 0
Ajaxhart
Lang kan exceptioneel goed zijn. Laat-ie bij JA zeer regelmatig zien. Is niet de ideale schoonzoon, maar dat hoeft van mij niet.
Viel tegen gisteren, maar in de 2e helft zag je het beter gaan......en toen werd-ie gewisseld.
3 -3
Jariiii
Hij baalde van zijn eigen spel, zo interpreteerde ik het in elk geval. NIet zoveel mis mee.
7 -2
Ajacied33
Ja precies, half NL valt weer over een jong knulletje dat net komt kijken. Alsof iedereen perfect is. Laat die jongen balen, niks mis mee toch. Hij heeft niemand beledigd of geslagen
2 -2
Babangida83
Hij was gewoon boos op zichzelf gisteren en dat hoort hij bovendien ook te zijn. Zeiken om het zeiken dit.
7 -2
Bobbaasje
Groot talent was hij toch? Schei toch uit joh.

Echt zo'n 010 product die niks toevoegt bij Ajax1.
9 -14
Web
Daar hoort hij thuis, niet bij Ajax
Vreemde jongen
0 0
Red Devil
v Halst heeft helemaal gelijk.
ten hag moet die lang tot de orde roepen want anders gaat dit problemen opleveren.
Ook de bepalende spelers bij Ajax moeten hem even op zijn plaats zetten.
6 -8
Toby1900
Die jonge is gewoon boos op zichzelf, wat is daar is mee? Stukje zelfreflectie noemen ze dat, betekend dat hij door heeft dat het beter moet, dat hij niet heeft laten zien wat hij wilt. Dom gelul altijd... Hij schudt drie keer met zn hoofd, nou joepie.
5 -4
Siemmie
Klopt. Ik zie het al wel gebeuren dat dit weer zo'n gevalletje 'kikker springt uit de kruiwagen' wordt.
0 -3
wladimir
Noa Lang heeft zijn kansen gekregen en weet dat alleen als hij mazzel heeft hij volgend seizoen bij AZ speelt. Gewogen en te licht. Dat lijkt me ook frustrerend. Dat hij dat idd in het openbaar uit zegt idd iets over hem.
4 -9
Siemmie
Ach ja, zo is Lang. Vol met arrogantie, soms terecht, soms niet. Je moet er maar van houden.
Geef mij maar lekker de nuchterheid van Frenkie en Matthijs.
13 -7
Robeerke
Waar kan je je druk om maken zeg, hou dan gewoon je bek.
4 -13
Arie Vink
Hij baalde omdat ie een grote kans miste volgens mij. Maar van Halst zal wel een reden zoeken om lekker te zeiken.
4 -11
trodat4030
Zo'n dag is het vandaag. Iedereen zoekt een reden om te zeiken. De een handenwrijvend met een grote glimlach, de ander met het stoom uit de oren.
2 0
Arie Vink
Bijzonder he. Kijk alleen al hoe mijn reactie wordt ontvangen. Niet alleen van Halst is een zeikerd, hier op AS kunnen ze er ook wat van.
6 -1