'Met Mazraoui zekerheid en CL-ervaring'

ArthurV, 09-12-2019 om 20:45, 6622 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het is nog altijd de vraag of Erik ten Hag tegen Valencia CF kiest voor Sergiño Dest of Noussair Mazraoui als rechtsback. Freek Jansen zou voor de laatstgenoemde kiezen, zo laat de journalist van het Algemeen Dagblad weten. 

'Die ontlopen elkaar heel weinig', benadrukt Jansen. 'Dat merk je ook wel in de wedstrijden en aan de reacties van medespelers en trainers. Ik zou voor Mazraoui kiezen, dan heb je toch de zekerheid en de Champions League-ervaring.'

'Natuurlijk is hij hier en daar nog wat zoekende dit seizoen, omdat hij er enige tijd met een blessure uit is geweest', vervolgt Jansen. 'Maar dat blijft in mijn ogen toch wel een stabiele factor als hij zijn niveau haalt. Dan heb je met Dest ook nog een speler achter de hand die op meerdere posities in het veld kan komen.'

Denk jij dat Ajax met 2-1 wint van Valencia? Zet in en krijg 7,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Luck76
Ik zou voor Nous gaan. Hoewel ik de keuze voor Dest (= snelheid) ook wel kan begrijpen met de te verwachtte couters
0 0
Rentokill
Mazraoui speelde ijzersterk tegen Chelsea en Utrecht... Waarna hij meteen weer op het middenveld moest. Meteen werd ook duidelijk dat hij niet gebaat is bij positiewisselingen. Zet hem op RB en hij is binnen mum van tijd weer in blakende vorm.
0 0
Ajacied33
Ik zou voor deze pot geen Dest en geen Mazra opstellen. Veltman op RB en Schuurs naast Blind. Dest en Mazra haalden de afgelopen 2 potjes het bloed onder mm nagels vandaan. Zoveel balverlies en er dan traag achteraan sjokken.
0 0
Luck76
Ook mijn idee. Maar dat zal wel niet gebeuren ivm de vastigheid
0 0
Ajaxxxisdebeste
Geen Dest heeft vormdipje
0 0
AlexIbarra
Ik ben fan van Nous, maar als je hem dit seizoen ergens niet van kan beschuldigen is het zekerheid, constantheid en ervaring uitstralen. Multifunctioneel is hij wel, net als Dest

Hoewel hij bij vlagen soms even goed speelt tikt hij ook vaak ondergrenzen aan, van zijn rare bijna 2e gele kaart tegen Lille tot 13 keer balverlies in de 1e helft tegen (ik dacht) Twente.
Hij heeft één streepje voor op Dest maar een Nous die niet 110% is, zou ik niet opstellen.
0 0
mallerd
Wat bedoel je met multifunctioneel? Dat ten Hag hem een paar keer op het middenveld heeft gezet betekend niet dat hij daar hoort te spelen. Nous komt eigenlijk alleen in aanmerking voor rechtsback en zelfs daar is hij vaak de zwakste schakel. Balverlies leiden kan een keer gebeuren, maar als je dan ziet hoe hij terug sjokt daar word je toch agressief van.
1 -1
AlexIbarra
De schrijver van dit artikel vindt het slim om met Dest op de bank te beginnen omdat hij 'multifunctioneel' is, en naast RB in theorie ook LB kan, of evt. rechtsbuiten.

Maar Dest speelde zelden op die posities, laat staan op CL-niveau. Dest op de bank zetten ivm meer opties qua wisselen slaat dus nergens op.
Nous heeft ook weleens RVM, LVM en LB gestaan, hem zou je daar in geval van nood ook ff in kunnen laten vallen.

Als Nous in de basis start op het middenveld, valt hij vaak tegen idd.
0 0
Naoro
'Zekerheid' is het meeste lege en nietszeggende woord in voetbaltaal
Wat betekend dat eigenlijk? welke zekerheid?
1 -2
mallerd
Zekerheid dat hij weer een paar keer in de fout gaat.
3 -1
Pierre Heno
...zoals 'zekerheidje' Veltman bv met zijn penalty's en kaarten.
0 -2
mallerd
Ik zeg nergens dat Veltman wel een ‘zekerheidje’ is?
0 0
Babangida83
Als rechtsback ga je natuurlijk altijd voor Mazraoui in zo'n belangrijke wedstrijd. Dest heeft nog niet laten zien dat zijn jeugdzondes er uit zijn. Prima speler, maar morgen heb je ook Nous.
3 0
louis60
En nu kiezen voor Schuurs. Scheelt weer een strafschop.
2 -1
trooop
Iedereen weet nu toch wel een keer hoe de verhoudingen liggen? In dit soort wedstrijden staat nous -vooralsnog terecht- boven dest.
1 0
Bocarra
Als Ziyech op rechts staat zou ik spelen met Nous als RV. Die voelden elkaar lekker aan.
2 0
Pierre Heno
Mazraoui is gewoon een veel betere voetballer. En hij heeft CL ervaring dus weet wat er ècht gevraagd wordt om een wedstrijd ook daadwerkelijk binnen te kunnen slepen. Dest zegt rustig "als het niet goed genoeg was dan was het dus niet goede genoeg". Dan mis je dus net even dat allesbepalende extra om CL wedstrijden naar je toe te kunnen trekken. De bal in Bernabeu die Nous nog net binnen wist te houden en waaruit Tadic scoort is exemplarisch voor wat er van je gevraagd wordt als speler in de CL. Daar is Dest nog helemaal niet aan toe gekomen.
2 0
Bjorn
Nous was een zekerheid met ene De Ligt naast hem. Maar sinds dien is hij het behoorlijk kwijt soms.
0 0
Pierre Heno
...en daar heeft de invulling van Veltman op de RCV positie niets mee te maken denk je?
Als er één onrust veroorzaakt in het centrum tijdens belangrijke wedstrijden is het Veltman wel. Maar goed....we hebben blijkbaar niets beters voor die positie en dat is al bizar genoeg nadat je De Ligt voor veel geld hebt weten te verkopen.
3 -1
GvanderK
Mazraoui is veel te wild
0 0
Arek Milik
Alsjeblieft geen mazraoui! Die speelt echt als een natte krant dit seizoen!
0 0
Pierre Heno
Alsjeblieft geen Dest want dan zijn we zeker de Sjaak. Dest speelt als een gescheurde natte krant.
0 0
Labrador
Een roekeloze natte krant
0 0
Cruyffie
Onana
Mazraoui, Veltman, Blind, Taglia
Donny, Martinez
Ziyech
Dest, Tadic, Noa Lang

Zo houdt je het meest je ‘as’ in tact, en die is cruciaal voor goed ajaxspel.
0 -6