Borst kritisch op 'hoge voorzetten' van Ajax

BartVeenstra, 09-12-2019 om 07:55, 4839 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Hugo Borst, columnist van het Algemeen Dagblad, zag Ajax vrijdagavond een verloren wedstrijd spelen. De Amsterdamse ploeg leek geen schim van de ploeg die het eerder dit seizoen wel was en zodoende zijn er hier en daar toch wel zorgen in het medialandschap.

'Op vrijdagavond bleek Ajax het niet meer te kunnen', schrijft Borst in zijn column in het Algemeen Dagblad. 'In de Johan Cruijff ArenA waren de mannen van Erik ten Hag het even helemaal kwijt', aldus de journalist, die zag dat Ajax de gehele wedstrijd dezelfde fout bleef maken. 'Laten we niet vergeten dat Willem II het sluw deed en verdiend won, maar als ze bij Ajax hoge voorzetten gaan geven in een strafschopgebied vol kopgrage Willem II'ers, dan is er iets grondig mis.'

Ajax verloor uiteindelijk met 0-2 van Willem II en heeft daardoor nog 'maar' een voorsprong van drie punten op nummer twee AZ. Dinsdagavond spelen de Amsterdammers in de Johan Cruijff ArenA tegen Valencia. Het betreft de allesbeslissende groepswedstrijd in het miljardenbal. Een gelijkspel is genoeg voor overwintering, terwijl een nederlaag uitschakeling betekent als Chelsea thuis wint van Lille OSC.

Denk jij dat Ajax en Valencia met 1-1 gelijkspelen? Zet in en krijg 7,60 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FUBAR
De spits de schuld geven van hoge voorzetten. Slaat natuurlijk nergens op. Kan ook gewoon over de grond maar de gehypte Lang was aan het zweven en liet helemaal niets zien.
4 -4
Noxin
Of gewoon GOEDE voorzetten geven. Alles kwam terecht in de handen van Wellenreuther of op het hoofd van Holmen.
0 -1
grannig mokum1
Precies D
0 -2
Welja
Keeper had ze allemaal. Dan moet je op een gegeven moment eat anders gaan verzinnen.
0 -1
FreddyAX
Hij heeft wel een punt, de hoge bal werd te snel gezocht ,waarschijnlijk omdat Klaas Jan in de spits stond.
Het was een onrustige en slordige pot, Valencia stond al teveel op het netvlies denk ik.
Laten we niet vergeten dat er minimaal twee in hadden moeten vliegen bij Willem II ,ik had tot de 0-2 ook niet het idee dat we eronder gingen en dat zag je ook terug in het veld .

Ik hoop er het beste van.
2 -2
Lazell
Je voelde het de hele 2e helft al aankomen. Ajax was laks en slordig, Willem 2 scherp en gebrand op de counter. Als je op die manier een wedstrijd speelt heb je verdiend verloren vind ik, ook al hadden er misschien 1 of 2 in kunnen vliegen.
0 0
ajaxxcied4life
Even vooropgesteld. Ook ik ben uitermate kritisch op die hoge voorzetten. Deels verklaarbaar omdat er geen buitenspelers voorhanden waren en je je kunt afvragen of je dan niet gewoon een Jensen en Kühn op de bank kunt posteren. Tegelijkertijd vond enkele jaren geleden het gros van het journaille nog dat Ajax geen plan B had en werd onder meer Bosz dat verweten. Kennelijk is niets zo verandelijk als de mening van journalisten.
1 -1