De Boer zag ongeduldig Ajax: 'Wordt heel voorspelbaar'

JesseTH, 08-12-2019 om 10:45, 8081 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ronald de Boer zag Ajax vrijdagavond heel ongeduldig voor de dag komen tegen Willem II, zo vertelt hij bij het programma Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports. Waar de Amsterdammers normaal gesproken bekend staan om hun geduldige positiespel, werd tegen Willem II al snel de weg naar voren gekozen.

'Even snel de goal maken en dan kunnen we denken aan dinsdag', zo stelt De Boer zich de gedachten van de Ajacieden voor. 'Zo ging het ook tegen Groningen en RKC. Die winnen ze dan wel, maar toen was het ook heel matig. Normaal bouwt Ajax langzaam op en zorgt het dat de tegenstander wordt opgesloten. Als ze dan weg willen, sta je dichtbij en blijf je continu de druk houden. Nu was het snel de bal naar voren, dan staat je centrale nog helemaal achterin.'

Door het gespeelde voetbal zag De Boer de Ajacieden voorspelbaar worden, al leek dat ook te maken te hebben met de spelers die Erik ten Hag tot zijn beschikking had. 'Lang is een jongen die de bal in zijn voeten wil hebben, Promes gaat ook zonder bal rennen. Tadić wil de bal in de voeten hebben, Klaas-Jan kun je niet in de diepte sturen. Dan wordt het heel voorspelbaar. Iedereen stond maar op zijn positie.'

Ook Zeljko Petrović is te gast in de studio. De heren zagen Ajax buitengewoon veel voorzetten geven tegen Willem II, maar Petrović kijkt daar gezien de opstelling niet eens zo gek van op. 'Als het Huntelaar of Ibrahimovic is, dan heb je de neiging om snel voorzetten te geven. Als je Tadić hebt, ben je je ervan bewust dat je anders moet gaan spelen.'

Denk jij dat Ajax en Valencia met 1-1 gelijkspelen? Zet in en krijg 7,60 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cupmetgroteoren
Ajax bouwt dit seizoen niet langzaam, doordacht en zorgvuldig op, zoals AZ dat doet. Het is ballen bij de voorste spelers inleveren en dan maar zien wat er gebeurt. Voor zorgvuldig en doordacht opbouwen heb je een intelligente spelverdeler nodig. Die heeft Ajax niet.
2 -1
Schip
Het is inderdaad een stuk directer geworden. Maar daar heeft die nederlaag niet mee te maken hoor. Dat was echt een absurd statisch spektakel. Waarbij TH Siem inbrengt. Om het nog statischer te maken. En er zat al zo weinig variatie en voetbal in met KJ op 9.

Onwerkelijke off day van zowel Ajax als Ten Hag.

Ik heb echt geen lekker gevoel over dinsdag. Ik zie Valencia er echt overheen klappen. Hoop dat ik er naast zit en mijn gevoel voortaan lekker kan negeren.
0 0
de-Ajacied
Ronald kon aardig voetballen maar is een analist van niks. Oorzaak lag vooral bij het ontbreken van Neres en Promes waardoor Tadic op linksbuiten stond en dus ook niet meedeed.
Daarnaast steeg Willem II boven zichzelf uit en had Ajax wat pech. Kan gebeuren.
0 -2
Daniii
Kan een keer gebeuren zo'n matige wedstrijd, het is alleen het rot dat het voor de wedstrijd van Valencia gebeurd. Maar aan de andere kant Ajax laat zoiets meestal niet 2x achter elkaar gebeuren.
0 0
arigold
Tadic op 9 is de key.
Dusan is vaak weg uit de spitspositie, waardoor o.a. Donny in die ruimte kan duiken. Ook kiest hij tactisch in de 16 hele goede posities. Kijk naar die 1e goal tegen Lille, hij kaatst op een positie waardoor Ziyech een vrij schot krijgt rond de zestienmeter stip.
KJH wil in zo'n situatie zelf scoren en staat zelf voor de goal, er ontstaat dan een statische voorhoede. De kracht van Ajax is juist de dynamiek voorin als Dusan op 9 staat!
2 0
ajaxxcied4life
Enfin, bedaard van het verlies tegen Willem II en weer het vermogen om genuanceerd te analyseren denk ik allereerst dat we misschien wel blij moeten zijn met dit verlies. Ten Hag zal zeker aan de slag gaan met de verbeterpunten. Gelukkig zijn er allerlei redenen voor dit verlies. Je mist Promes en Neres en Dest is te druistig. Maakt teveel fouten.

Tegen Valencia zal er uit een ander vaatje moeten worden getapt. Ik verwacht ook dat dat zal gaan gebeuren.
1 0