'Hoe kan je nou geloven dat Huntelaar in basis kan beginnen?'

BartVeenstra, 07-12-2019 om 10:55, 10376 views, NH Sportcafé |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Als het aan sportjournalisten Henk Spaan en Frits Barend ligt, start Klaas-Jan Huntelaar niet meer als basisspeler in de spitspositie bij Ajax. De twee analisten hebben een voorkeur voor Dusan Tadić als spits, ook wanneer er meerdere aanvallers geblesseerd zijn.

Ajax-trainer Erik ten Hag moet het in deze periode doen zonder Quincy Promes, Zakaria Labyad en David Neres. Zodoende koos de trainer er tegen Willem II voor om met Huntelaar in de spits te beginnen, maar dat kan niet meer volgens Spaan. 'Hoe kan je nou nog geloven dat Huntelaar in de basis kan beginnen?', vraagt hij zich af bij NH Sportcafé. 'Hij kan alleen als pinch-hitter twintig minuten meedoen en dan moet je nog geluk hebben dat 'ie op zijn hoofd valt.'

Barend sluit zich aan bij Spaan. 'Tadić is heel belangrijk voor dit elftal, die ga je niet naar de zijkanten sturen. Bij Tadić begint het voetballen, dus die haal je niet uit het centrum weg. Hij bepaalt het ritme van de wedstrijd', aldus Barend, waarna hij bijval krijgt van Rinus Israël. 'Van de spelers vult Tadić het het beste in. Huntelaar moet in de zestien komen om het laatste zetje te geven. Hij moet de ruimte hebben, maar als hij gedekt wordt, is het niet de geniale voetballer als Tadić.'

Jan Jongbloed vindt juist dat Huntelaar wel als spits kan spelen. 'Hij is een goed aanspeelpunt en houdt altijd twee verdedigers. Ze durven niet één-tegen-één te spelen dat hem. En dan zet je Tadić erachter', zegt de oud-doelman. Gerard van der Lem is het daar niet mee eens. 'Als je tegen iemand één-tegen-één kunt spelen, is het tegen Huntelaar. Als je Tadić daar hebt staan, is het anders.'

Uiteindelijk verloor Ajax met 0-2 van Willem II en volgens Spaan kwam dat door een slechte tactiek van Ajax. Bovendien is hij niet positief over Noa Lang. 'Hij zat niet in de wedstrijd en ik heb het idee dat hij een hele gehypete jongen is. Het is niet te hopen dat hij tegen Valencia speelt. En dit keer lag het hele middenveld open', zag Spaan, die hoopt dat Edson Álvarez snel in de basis komt. 'Hij ziet het wel.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3sterren
Wat bovenstaand stuk goed weergeeft is het volgende: ”zoveel mensen, zoveel meningen”. De ene keer pakt het goed uit de andere keer wat minder. Misschien wilde Ten Hag Valencia in het ongewisse laten over de definitieve opstelling aanstaande dinsdag. Zeg maar gerust ”een rad voor de ogen draaien”.
Of dat is gelukt zullen wij na de CL thriller wel te weten komen ...
0 0
Ar
Twee oude geriatrische lullen weten het wel even beter.
0 -3
Rommy
Huntelaar en Siem de jong zijn stoorzenders die Dolberg hebben weggepest en ook de jeugd proberen achter te houden.
2 -3
swing
Hoe dan ook Klaas blijft een Baas.
0 -1
grannig mokum1
Tadic in de spits is een groot verschil als je Huntelaar in de spits zet, en daarom was het stroef geen steekpass en geen korte samen spel met Ziyech.... Foute opstelling van TH, Ziyech had Naar de zijkant en Donny op 10 en Tadic in de spits....
1 0
Boer Gijs
Het is wel raar en een gemis dat Ajax geen vervanger voor Dolberg heeft gehaald.
2 0
Bocarra
De waan van de dag regeert en opportunisme viert hoogtij. Eerst was Promes volgens media en hier bij AS een miskoop. Inmiddels niet meer weg te denken. Zelfs Alvarez wordt nu een basisplaats toegedicht. Het kan verkeren zijn Bredero al eens.
3 -2
GrandMasterFlex
We missen een type Frenkie die rustig blijft en in mijn optiek is dat Propper
2 -1
nuff-said
Absoluut niet. 1 slechte wedstrijd van martinez en meteen deugd ie niet. We hebben met frenkie ook weleens verloren
2 -2
Flipper33
Gelijk hebben ze en ook over Lang
4 0
FUBAR
Huntelaar had uit bij Twente gewoon een basisplaats (kwam er na 18 minuten in).
1 -1
debarbaar
n dat liep ook verre van lekker. Huntelaar moeten ze een contract geven als spitsentrainer of zo. Niet meer verlengen als voetballer dat kan echt niet meer. En ik wil persoonlijk ook niet meer getrakteerd worden op de kunsten van Siem de Jong. het gaat allemaal te snel voor 'm. De Enige reden waarom Huntelaar in de spits stond en Siem de Jong een helft mee mocht doen ligt mijns inziens in het feit dat ze op dreef waren tegen Willem II in een oefenwedstrijd ind e interland periode. Een wedstrijd om de kat z'n viool.
2 -2
BokkieBokstra
Heel gemakkelijk achteraf, Ajax had een algehele offday.
3 -2
debarbaar
Nou dit had ik je van tevoren ook wel kunnen vertellen. Huntelaar is echt passen. Het was tegen Twente ook een rampzalig optreden. En ja hij maakt goals en lekkere ook, maar ik heb het gevoel dat dat toch meer geluk dan wijsheid is.
1 -1
Johan1
Ten Hag is gek geworden. Huntelaar én De Jong ......dan snap je er helemaal niets van. Gewoon een armoedige keuze. Tadic gewoon in de spits.
5 -4
Lagasj
Als TH niet snel van dit debacle leert en de twee oude mannen voorgoed de wacht aanzegt graaft hij zijn eigen kuil.
En nu ook maar hopen dat er snel versterkingen gehaald worden want een zak poen kan iet scoren.
1 -2
fanforeffer
Die cv verdedigers van willum die haalden alles weg ,koppend, schoppend , met de armen ! dan snap ik niet dat je dan doorlopend met voorzetten blijft komen ! En dan vind ik KJH niet goed genoeg meer,te langzaam te omslachtig,. En dan verkopen ze Nunnely ?die hadden we gister goed kunnen gebruiken.
0 -4
PeterVKV
ja, diepgang zonder bal.
0 0
PeterVKV
Ik lul niet achteraf want heb altijd al gezegd dat Huntelaar geen basis materiaal meer is. Zijn laatste basisplaats was uit tegen RKC en dat was met gisteren meteen de slechtste wedstrijd van Ajax in lange tijd. Dus dat lijkt me klaar voor hem.

Over Lang heb ik ook mijn twijfels, ben niet zeker of hij het gaat maken bij Ajax. Met Promes en Neres heb je veel diepgang zonder bal. Lang heeft dat veel minder, die speelt liever als Ziyech, dus in de bal. Dus geen diepgang met een voorhoede Lang-Tadic-Ziyech. Gisteravond natuurlijk ook niet met Huntelaar. Dat lijkt Ajax nu op te breken. Traore heeft als spits wel diepgang, dus hopelijk is dat de oplossing voor nu.
3 -1
b.hulshof
Tadic is inderdaad onze beste spits, maar wat Dest en Martinez gisteren lieten zien was echt dramatisch slecht. Onbegrijpelijk dat die niet werden gewisseld voor Alvarez en Marin. Waarom Ekkelenkamp niet meer speelt bij Ten hag vindt ik ook vreemd, die had gisteren zoveel meer kunnen brengen dan de Jong. Hopelijk krijgen we woensdag geen corners, want de tegenaanval bij onze corners zijn echt doorlopend goed voor gevaarlijke situaties bij ons achterin.
0 0
Labrador
Dus dan had Alvarez moeten spelen en Ziyech naar voren moeten schuiven zodat Tadic in de spits kon spelen.
3 0
AjaxAmsterdam
Dit vind ik ook weer lekker achteraf praten. Ik vond het de juiste keus om Ziyech niet van zijn plek te halen. Ziyech op 10 is de grootste reden dat Ajax zo goed draait over het algemeen. En Tadic speelt normaal gesproken ook gewoon goed vanaf de vleugels. Hwel het team heeft gewoon verzaakt gister. Zand erover en vooruit kijken!
1 -1
Frank1978
Hunter speelde gister ongelukkig, zoals de meeste spelers en ik vind ook dat je hem beter als pinchhitter kunt inbrengen, maar vorige week tegen Twente viel de bal toch twee keer netjes op zijn hoofd, meneer Spaan...
2 -2
Cupmetgroteoren
Ten hag probeert iedereen in de groep tevreden te houden, uit angst voor muiterij, waardoor je de meest vreemde opstellingen krijgt. Van objectieve of tactische beslissingen is allang geen sprake meer.
4 -6
Frank1978
Jij weet het allemaal veel beter dan Erik, dus stuur een open sollicitatie in zou ik zeggen. Ongelooflijk hoe jij Ajax af aan het zeiken bent hier. Het was gister niet goed, dat hebben we allemaal gezien, maar jouw geklaag slaat echt als een tang op een varken. Een trainer die de dubbel gewonnen heeft met Ajax en op de rand staat van weer de KO fase CL bereiken, maar hij is maar een koekenbakker als we jou moeten geloven. In een ander topic zeik je over Blind en Martinez, die zoveel goede wedstrijden hebben gespeeld. Als jij echt een Ajacied bent, geef ik je een goed advies, ga eens naar een opticiën, of naar een psycholoog...
5 -2
NaarCLbeker5
Zijn nickname lijkt in eerste instantie goed, maar wat hij echt bedoelt is waarschijnlijk:
''ik hoop dat de Cup met de grote oren naar een andere club gaat''.
1 -1
Ajax412
Ach deze man is echt een ongelofelijk zielig kindje aan het spelen hier, al tijden lang loopt hij te klagen en te zijken zonder onderbouwing te geven. Lekker makkelijk, hij zal ons nu vast wel aan pakken, maar komt niet met voorbeelden of alternatieven.
4 -3
Frank1978
Jammer dat AS niet de mogelijkheid biedt bepaalde lui gewoon te blokkeren...
1 -3
Ajax412
Ach lul toch niet man.
2 -3
Aspers73
Eens. Blunder van Erik.
2 -2