'Gezeur over Ziyech' staat Van Hanegem tegen

BartVeenstra, 02-12-2019 om 07:15, 11903 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Columnist Willem van Hanegem acht Hakim Ziyech rijp voor de Europese top. De oud-Feyenoorder stoort zich aan de commentaren op het balverlies dat Ziyech lijdt, want aan de andere kant brengt hij Ajax juist heel veel goede dingen. 'De speler die al bijna anderhalf jaar lang in de Champions League met de bal doet wat hij wil. Ja, hij raakt weleens een bal kwijt. Omdat hij altijd creatief moet en wil zijn misschien?'

Van Hanegem vindt Ziyech een unieke speler, zo schrijft hij in zijn column in het Algemeen Dagblad. Bovendien bestaat er in de ogen van de columnist een verkeerd beeld over de Ajacied. 'Dat gediscussieer in die praatprogramma's over Ziyech wel of niet naar een topclub, begint me meer en meer tegen te staan. Deze speler kan in de absolute top mee, geen twijfel mogelijk. En het gezeur dat er vervolgens een heel elftal in zijn dienst moet spelen: kijk de wedstrijd tegen FC Twente nog even terug en zie wie daar in de slotfase eerst aan de rechterkant achterin een bal veroverde en in de blessuretijd aan de linkerkant hetzelfde deed.'

'Dan zal er vandaag wel weer zo'n wijsneus opstaan met statistieken waaruit blijkt dat iemand anders toch echt meer heeft gelopen dan Ziyech. Al die statistieken, die zijn toch vaak voor mensen die er weinig kijk op hebben', gaat Van Hanegem verder, waarna hij een voorbeeld geeft vanuit Feyenoord-opzicht. 'Neem nou Feyenoord tegen Rangers FC deze week. De cijfers van Marcos Senesi waren indrukwekkend, las ik hier en daar. Alleen liet hij wel tweemaal zijn directe tegenstander vrij inkoppen: 1-1 en 1-2. Senesi, die komt er volgens mij wel. Maar bepaal dat aan de hand van wat je écht ziet.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
het is toch veel lekkerder om in de eredivisie oefenpotjes te spelen ter voorbereiding op de CL-wedstrijden, dan je week in week uit de bagger te werken in de Premier League? En ik zelf zit liever in Amsterdam dan in Liverpool. OK, Barcelona. Dan ga je als profvoetballer wel serieus nadenken. De stad, het voetbal. Maar voor de rest ...
0 0
PetrusKeizer
wat hij bij Twente deed, meeverdedigen, goed punt dus van WIllem, doet hij nog steeds ; tegen Lille uit, actie v Ziyech bij de achterlijn, waar hij verdedigend n tegenstander aftroefde. Is toch om je vingers bij af te likken, zoiets!
0 0
FreddyAX
Willem heeft gewoon gelijk in deze.
0 0
Aad82
Niemand in heel Engeland praat over het vele balverlies van Sadio Mane en Mohamed Salah.

Debielen allemaal.
0 0
31xAjax
Omdat die slechts een fractie van het balverlies van Ziyech hebben......
0 -3
Spitz
Echt wel dat gezeur en gezemel steeds over spelers van Ajax. Nu al is de strijd gaande wie er allemaal vertrekken na dit seizoen. 3, 4, 6, 8 spelers gaan. Het is hun beloofd zei Mossou. Hahahaha. De GEK.
Er is niemand iets beloofd. Waarom niet? Omdat er een flinke transfersom moet worden betaald. Maar dit verteld Mossou niet. Ze schrikken zich nu al een apenlazarus in het buitenland. 70 miljoen Ziyech, vd Beek, Neres. 60 miljoen Onana, Tagliafico, Ga er maar aan staan.
En trouwens ook van der Sar gelezen, Mossou! Er gaan maar max 3 spelers per seizoen weg. We zijn niet gek. We willen daar blijven waar we nu zijn. De top 20 in Europa. Goed lezen Mossou wat er geschreven en gezegd wordt door Overmars en van der Sar.
0 0
Web
Zo is het Willem
Ziyech werkt enorm hard, en speelt bijna alles vooruit, veel beter dan die breedte pasjes
Ook die statistieken dat is heel betrekkelijk.
Met Senesi heeft hij 100 procent gelijk

Johan Cruijf kwam eens met een voorbeeld van een keeper, zoveel goede reddingen, maar als hij die voorzet er uit had gehaald, had je niet zo veel reddingen nodig
Echt kenners hebben niets aan die statistieken, allemaal heel betrekkelijk
Die Zwart van VI is er ook een, en die word nog hoog aangeschreven ook hier.
0 0
ajaxdordtt
Niet helemaal eens. Je kunt ook zien zonder statistieken dat Ziyech soms de bal kwijtraakt op momenten dat het echt niet kan. Een Kevin de Bruyne is ook creatief en neemt risico en kan zulke momenten beter inschatten. Ziyech is echt een geweldige speler hoor, maar meer dan 30x balverlies per wedstrijd is wel de reden dan de grote clubs hem nog niet gehaald hebben.
0 -1
Web
Natuurlijk heeft hij best veel balverlies, en misschien te veel voor de echte top?
Ik vind hem ook niet van het niveaue de Bruyne , moet ik eerlijk zeggen, iets daaronder.
Het zou ook met zijn karakter te maken kunnen hebben?
Hij kan niet bij iedere club een vrije rol krijgen?
En neemt hij daar genoegen mee, iets soberder spelen?
0 0
RusselWestbrook
Champion's League:

Pass accuracy Hakim Ziyech: 77,1%
Pass accuracy Kevin de Bruyne: 77,4%
0 0
Robbie en de Kock
We zouden niet meer aan statistieken doen.
0 0
booya4afca
Eens. Na de achterstand in de rust kwam de commentator direct met een paar statistieken waaronder het aantal balverlies door Ziyech. Dat waren er volgens hem 21.

Nu weet ik niet ohe zij aan dat soort aantallen komen, dus hecht er dan ook totaal geen waarden aan. Maar om nu dezelfde tegen argumenten naar voren te halen wanneer het 'even' niet loopt binnen het elftal...
0 -1
Hans Kraay Jr.
Volgens mij speelt Ziyech al bij een absolute topclub.
9 0
Schip
Laten we die eigengeilerij wel een beetje met een knipoog doen hè. Ajax heeft een keertje de halve finale CL gehaald.

Je moet die CL winnen en dan niet volledig terugzakken, wil je absolute top zijn. Het zou een leicester achtig scenario zijn. Daar zijn we nog niet he.
1 -2
JDR75
En nu weer bovenaan de poule in de CL.. het latje ligt nu eenmaal een stukje hoger dan een paar jaar geleden en Ajax is een paar treden hoger komen te staan in de hiërarchie.
Dat geouwehoer altijd dat een speler naar het buitenland moet is nergens meer voor nodig
0 0
Schip
Hij heeft gelijk. Dat is ook een verzonnen argument van derksen, die van constante hater- toen Ziyech al wekelijks uitblonk in de CL - naar een fanboy is hegaan en iets moet verzinnen om kritisch te lijken.
1 0
behangdelul
Weet je waar ik echt moe van wordt Willem? Dat naar het buitenland lullen van onze spelers.
10 0
Web
Dat wil toch iedere speler, is toch een uitdaging om in een sterkere competitie te spelen
Het moet wel een club zijn waar je een goed gevoel bij hebt, en bij je past
0 0