Kluivert: 'Denk dat hij een beetje spijt heeft'

FinnDekker, 19-11-2019 om 08:45, 16639 views, Mundo Deportivo |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Patrick Kluivert denkt dat Matthijs de Ligt ietwat spijt heeft van zijn keuze voor Juventus van afgelopen zomer. De verdediger had ook voor FC Barcelona kunnen kiezen, iets wat Kluivert graag had zien gebeuren. De oud-spits probeerde de voormalig Ajacied te overtuigen, maar viste achter het net. 

'Ik heb hem alleen maar goede dingen verteld over Barcelona, over de stad en de club. Maar uiteindelijk zijn het de speler en zijn vertegenwoordiger die beslissen. Natuurlijk is De Ligt een geweldige verdediger, maar uiteindelijk koos hij voor Juventus', blikt Kluivert terug met Mundo Deportivo. 'Ik denk dat hij een beetje spijt heeft, maar het zij zo. Je moet leren van je beslissingen.'

Frenkie de Jong koos wel voor Barça, hetgeen tot dusver goed uitpakt. 'Ten eerste kan ik zeggen dat hij heel erg blij is. Als je hem ziet spelen, lijkt hij al jaren in het team te zitten. Hij is gelukkig en dat is te zien aan zijn spel. Hij gedraagt zich erg goed en ik ben blij hem zo te zien.'

Denk jij dat Van de Beek scoort en Oranje wint van Estland? Zet in en krijg 2,25 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Wàt een maffe reactie is dit toch weer. Patrick moet hier blijkbaar duidelijk even wat kwijt.
0 0
PJSM
Dat zal zeker zo zijn voor zijn zoontje die heeft gekozen voor het geld boven zijn carriere. Nu volledig buiten beeld voor Ned elftal. Zelf denkt hij dat hij deel uit zal maken van de slectie komende zomer. Kan hem heel snel van deze droom verlossen.
0 0
Pierre Heno
Jong Oranje...
0 -1
Ron75
Oké, De Ligt heeft een wat mindere periode, maar doet het nou ook weer niet extreem slecht. Hij zit nog in een aanpassingsperiode, heeft flink wat pech gehad met handballen........ En toch doet hij het niet heel slecht. Als hij zich helemaal heeft aangepast, wat minder pech heeft, zal blijken dat hij een absolute wereldverdediger is.
0 0
b.hulshof
Malen,Bergwijn en Ihattaran er niet bij en Justin zat niet eens bij de selectie, die kan het ek wel vergeten.
1 0
HStorm
Kluivert denkt.... daar moest ik lossen...
3 0
godlike
Dat dus
0 0
Labrador
Aldus de vader van Justin aka ik ben klaar met de eredivisie omdat ik nathan rutjes voorbij ben gedribbeld Kluivert
0 0
gi0vanni
Laat Kluivert maar lekker praten over de keuzes van Kluivert. :d
1 0
JesperOlsen74
Wat n totale onzin. Hij wilde juist dat zoon Justin bij Ajax was gebleven, maar die
uber golddigger van een ex heeft dit erdoorheen gedrukt.
0 0
Ajax27
precies dat.
0 0
Sunny_Boy
Matthijs komt er wel. Hij kn zich beter met de keuzes van z‘n zoontje bemoeien.
0 0
Lazell
Heeft hij gedaan, hij heeft hem geadviseerd te blijven. Maar het blijft jr. zijn eigen keuze.
0 0
Web
Hij zit in een mindere periode
Matthijs komt wel terug

Ik heb zoveel spelers gezien die het moeilijk hadden in het begin
Zelfs een Bergkamp had het moeilijk bij zijn overgang, maar paste duidelijk niet in Italië

Bij Ajax word je des Ajax opgeleid, beheers je geen of weinig andere systemen, en dat is nu een keer niet makkelijk
Frenkie kan spelen zoals bij Ajax, die heeft geen aan pas problemen
0 0
JanTa
Ik kan mij er wel iets bij voorstellen. De licht speelt nu bij een klote club in een klote competitie waar een gelijkspel als een overwinning word gezien. Is voor het geld gegaan en niks anders.
2 -3
SjaakWolfs
Wie is de Licht?
1 0
GrandMasterFlex
Mathijs zit over twee jaar alsnog bij Barca
1 -2
Simpelishetmoeilijkst
Als ze dan een gigantism b drag willen betaken. Ze Haden hem de afgekopen zomer moeten halen in plaats van die Griesmeel; helaas is er ni te te doen tegen domheid.
1 0
TheRiviera
Je kan een speler niet halen die niet wilt komen. De club was meer dan bereid evenveel op tafel te leggen qua transfersom en zover ik heb gelezen kon De Ligt meer dan genoeg verdienen bij Barcelona. Maar als de speler zelf naar Juventus wilt en zijn zakenwaarnemer een enorme commissie vraagt dan is er weinig aan te doen.
0 0
Bapinho
Ik dacht dat Ronaldo een idool was voor de ligt en dat dat heel erg meespeelde voor zijn keuze naar Juventus
1 -1
mistermiyagi
Ik denk dat de keuze niet uitmaakt, het was de keuze van de Ligt om niet naar Barcelona te gaan, maar naar Turijn.

Misschien wilde zijn vriendin wel in italie wonen ipv Spanje en zijn ze nu super gelukkig..

Ik woon ook liever in Italie dan in Spanje overigens ;)

Ik denk dat je een keuze niet te beperkt moet belichten, breed leren denken..
Er kunnen zoveel factoren een rol spelen bij een beslissing..
2 0
Lazell
Zijn keuze voor Juve maakt hem sowieso een completere voetballer. Hij heeft al leren vooruit te verdedigen. Paar jaartjes Juve en hij beheerst beide voetbalstijlen.
0 0
Koningtoto
Je hebt ook gewoon gelijk. We maken ons er allemaal druk om, dit was zijn gevoel, dus prima zo. Hij bepaald.
2 -1
Koningtoto
Toch lichtelijk geagiteerd door de discussie hier. De keuze om met 80 over een gracht te racen was ook een hele slechte. Eigenlijk moet hij gewoon niks zeggen over keuzes. De doodrijder en verkrachter. Ik ga nu heel veel minnetjes krijgen, maar die zie ik niet op de app, gaat mij om het menselijke waar Patrick aan voorbij gaat. Patrick wilde dapper doen met zijn BMW, vliegende over de grachten. Hij moet als laatste iets zeggen over slechte keuzes. Je hebt namelijk ook de keuze om met 30 over een gracht te rijden.
3 -7
kaashaas
Je zoon ook
2 0
Red Devil
Hij had zeker beter naar Barca kunnen gaan maar die vieze Rioolrat heeft hem gek gemaakt met geld.
2 -1
Koningtoto
Mwah, ik denk dat hij als voetballer nu meer groeit. Als verdediger in Italië en trainen met de beste verdedigers. Ik vind de keuze heel begrijpelijk en ik weet zeker dat hij er geen spijt van heeft. Hij groeit nog harder als bij ons en is straks absolute wereldtop. Bij Barca wordt je dat dus net niet.
2 0
Bjarkos
Hoe werkt dat dan precies? Wat verandert er precies als je de grens over gaat bij Italië? Kan IEDEREEN dan ineens heel goed verdedigen?
0 -2
Koningtoto
Heb je het Italiaanse voetbal niet gevolgd de afgelopen decennia? En nee als je de grens daar over gaat kun je niet ineens heel goed verdedigen, maar als je als Matthijs al heel goed kan verdedigen, kun je in Italië wel het best NOG beter worden.
1 -1
Bjarkos
Het gaat toch niet om de afgelopen decennia? Het gaat om nu. De Italiaanse competitie is waardeloos. Van wedstrijden tegen Parma en Brescia word je echt niet zoveel beter hoor!
Hij had naar City moeten gaan. Verdedigen op de middenlijn, maar dan met meer weerstand, tempo en kracht. Dáár was hij beter geworden, niet van potjes tegen de Roon!
1 -2
Koningtoto
Daar gaat dit topic toch niet om? Het gaat volgens Kluivert om Juve en Barca. En City is nooit in the picture geweest. You trippin.
1 -1
Bjarkos
You trippin? Ik heb niet met je geknikkerd ofzo.. Ook bij Barça zijn ze nog steeds aanvallender ingesteld dan bij Juve.
0 -1
Koningtoto
Alleen zijn ze er niet zo goed in als bij Juve. En nee ik heb niet met je geknikkerd, dat was voor mietjes die niet konden voetballen.
0 -1
TheRiviera
Barcelona is aanvallend veel beter dan Juventus naar mijn mening. Kijk maar naar de huidige cijfers. In de La Liga onderhoud Barcelona een betere doelsaldo dan Juventus in evenveel gespeelde wedstrijd. In een competitie dat hoger is in niveau en waar de nummers 1 en 5 maar 2 punten van elkaar verwijderd zijn. Als je kijkt naar de Serie A dan onderhoud Juventus een slechtere doelsaldo en heeft behalve Inter niks te duchten van de concurrentie. De club staat 10 punten verwijderd van de nummer 5 uit de competitie.

Dus op dit moment is Juventus naar mijn mening de aanvallend slechter dan Barcelona in een makkelijkere competitie.
1 -2
Koningtoto
Het gaat ook om VERDEDIGEN, zo moeilijk is het toch niet? Matthijs is een verdediger, die de slinkse methodes van de Italianen mooi mee kan nemen in zijn loopbaan. Ik zeg ook nergens dat ik de keuze voor Juve toejuich, ik vind het alleen enorm begrijpelijk. Hij heeft nog 12 jaar minimaal om te groeien en naar de club te gaan die echt bij hem past, tot die tijd groeit hij bij Juve ook enorm. Zijn mentaliteit wordt enorm op de proef gesteld en dat maakt je tot een topper of een nopper.
3 -1
Bjarkos
Je laat echt blijken dat je er geen fuck van begrijpt. Je kunt ook aanvallend verdedigen hè? Het is niet zo dat het FIFA is, met een blok aanvallers en een blok verdedigers.
Ik ben van mening dat hij beter wordt van verdedigen op de middenlijn met ruimte in z'n rug, dan in zijn eigen 16. Waarom denk je dat ie zoveel controversiële momenten heeft nu? Omdat ie gemiddeld 25 meter verder naar achter staat ongeveer.
0 -2
Koningtoto
Hij heeft onwennige momenten, omdat hij het inderdaad niet gewend is om zover terug te lopen. Net als in Oranje... Hij wordt een veel completere voetballer bij Juve, hoe een schijthekel ik ook heb aan die club. Verder kun je ook gewoon normaal een discussie aan gaan, toch?
0 0
TheRiviera
Hoe kom je erbij dat hij bij Barca geen wereld top kan worden? Dat slaat helemaal nergens op. Misschien in verdedigend aspect is Juventus een betere keuze maar ik denk dat De Ligt bij Barcelona een meer completere voetballer had kunnen worden. Maar hij is nog jong en ik hoop dat hij na een paar jaar besluit alsnog te gaan spelen voor Barcelona.
2 -2
Koningtoto
Ik vind Barca gewoon niet goed verdedigen. Daar leert hij niet bij. Ook niet qua voetbal. Het is qua voetbal niet beter dan Ajax hoor. Stel even alle Barca spelers op bij ons met een jaar lang ten Hag. Ik zie nu al liever Ajax dan Barca(als je neutraal zou kijken) Barca hangt op Suarez en Messie en dankzij Frenkie vind ik het af en toe nog interessant om naar te kijken, maar daar is alles mee gezegd.
1 -2
TheRiviera
En je denkt dat je in de Serie A wel veel beter word? Juventus word jaren lang zonder slag of stoot kampioen. Er is totaal geen weerstand daar. En om te zeggen dat het spel van Barcelona niet veel beter is dan Ajax is pure arrogantie. Dan kan je hetzelfde oordelen over Juventus. En elke club heeft spelers waar het ophangt zelfde geld voor Juventus.
1 -3
Koningtoto
Nogmaals haal Messi en Suarez weg bij Barca. Stel je dat gewoon even voor. Hoeveelste zouden ze nu staan in de competitie? Heeft niks met arrogantie te maken, maar met geld. Ze kunnen Messi en Suarez behouden. Stel je eens voor dat Ajax hun beste spelers 8 jaar in hun selectie konden houden. Zou de wereld er dan niet heel anders uit zien? Ajax oogst lof van over de hele wereld, om Barca wordt een beetje lacherig gedaan de laaste maanden.

Over de Serie A. Als ze ergens kunnen verdedigen is het daar wel ja. En Barca pakt ook redelijk veel prijzen hoor, dus die vergelijking gaat ook mank. Ik heb met Barca en Juve evenveel als Utrecht en Bayern, ze boeien me niks. Ik heb bij niet 1 club in Europa een leuk gevoel, ik volg alleen Ajax met interesse. Dus ik heb geen voorkeur gebaseerd op club voorkeur. Ik zie dat objectief.
1 -2
TheRiviera
Nogmaals haal Ronaldo, Higuain of Dybala weg bij Juventus. Haal Tadic, Ziyech of Promes weg bij Ajax. Je praat onzin vriend. Je doet nou net alsof Barcelona de enigste club is waarbij hun spel afhangt van 1 of meerdere specifieke spelers. Maar je realiseert niet dat dit het geval is voor zowat elke club die er bestaat. Elke club heeft zo'n zijn toppers. Haal die weg en dan ontstaat er een ander scenario.
1 -1
EuforischeRealist
Juve werd de laatste 8??? jaar kampioen. Daarvan was het gros zonder Ronaldo. Die ploeg leunt al jaren (zoals de meeste Italiaanse ploegen) op hun sterke verdediging en was/is er meester in om wedstrijden met minimaal verschil over de streep te trekken. Om je als De Ligt (als verdediger) verder te ontwikkelen doet hij dat het beste bij een ploeg waarin dat verdedigen voorop staat en dat is nu eenmaal bij Juve meer het geval dan bij Barca.

Barca in 5 wedstrijden zonder Messi begin dit seizoen was compleet de weg kwijt. Suarez scoorde nauwelijks, Griezman had z'n draai nog niet gevonden en ze waren afhankelijk van de bevliegingen van een 16-jarige die toevallig doorbrak. Ze hebben toen behoorlijk wat punten laten liggen.

Dus ik vind die afhankelijkheid bij Barca een stuk groter dan bij Juve.
1 -1
Nick
Maar hoe groot is het verschil in salaris dan tussen Juve en Barca?
0 0
TheRiviera
Dat is lastig te zeggen. Omdat de informatie nogal vaak veranderd. Wat ik wel weet is dat De Ligt bij Juventus 8 miljoen krijgt aan jaarsalaris inclusief 4 miljoen aan bonussen. Hiermee is hij na Cristiano Ronaldo de beste betaalde speler uit de Serie A. Nou zover ik weet wou Barcelona nooit zover gaan in salaris. Sowieso niet meer dan wat De Jong verdient bij Barcelona. Maar als je nu opzoekt wat hij verdient dan word zijn salaris geschat op een totaal bedrag van 16 miljoen per jaar waarvan 6 miljoen bestaat uit bonussen.

Dus hieruit kan je de conclusie trekken dat De Ligt hoogstwaarschijnlijk net zoveel bij Barcelona had kunnen verdienen zoals hij dat doet bij Juventus. Maar ik denk dat Barcelona afhaakte omdat Raiola een hele hoge commissie vraagt bij transfers. En dat was niet het geval bij De Jong.
0 0
Ajaxadept
Veel die sceptisch reageren op het artikel van Kluivert, maar Kluivert heeft hierin wel degelijk gelijk! De ligt speelde bij Ajax altijd de bal vooruit, schoof in en dicteerde het spel van achteruit, nu zie je hem de bal veroveren en (bijna) direct inleveren bij ploegmaat Bonucci! Bij Barca is het systeem ook gericht op spelen met ruimte in je rug, en had hij nu al de "ster" kunnen zijn naast Piqué! Straks als Piqué uit-gevoetbald is, had de Ligt de absoluut grote man achterin bij topclub Barca kunnen worden! Veel, zo niet alles, heeft te maken met de invloed van die pizzaboer, die bij Barba niet gewenst meer is , maar in Italie nog dé man is! Jammer voor de voetballer de Ligt deze toch aparte keuze....!
3 -1
Petterson1964
Oh ik dacht dat hij het over z'n zoontje had.
3 -2
Harrie Nak
Zegt iemand van Barca.
2 0
Hagmag
De Ligt heeft wel voor het geld gekozen en op de 2e plaats voor de club.
Walgelijke club dat Juventus, staat bij mij op plaats 2 na pisvee.
1 -2
Petterson1964
Zo, dit zal hard aankomen in Turijn.
2 0
Koningtoto
Een beetje als jouw mening op dit forum :')
1 0
Petterson1964
Hoe speelde Marin?
0 0
KlasseLasse
roemenie kwam niet in het spelletje voor gisteren tegen spanje
0 0
Koningtoto
Wanneer?
0 0
OuweDibbes
Ahh Kluivert Sr,
Is dit niet de man die een bonus kreeg bij Cafe Frankendael van Ac Milaan om vooral niet zijn contract te verlengen bij Ajax?
Daarna als ajacied best terug wou, maar wel voor 5 miljoen salaris en uit armoe maar een jaar in Newcastle ging spelen?
En zijn zoon het advies gaf om lekker te blijven om uit contract te lopen?

Blij dat al die kluiverts weg zijn..
7 -5
Stamhoofd
Jij gelooft zeker ook alles wat in de Donald duck staat..
2 -2
OuweDibbes
En jij bent zeker een product van een d66 rechter?
3 0
behangdelul
Is Patrick misschien niet de laatste die adviezen aan jeugdige spelers moet geven? Als in: had eerst eens bij je zoon begonnen? Of dat gaat natuurlijk helemaal geweldig?
4 -4
FUBAR
Dat heeft hij ook gedaan maar Kluivert luisterde niet naar z'n pa.
1 0
Spuit11
Ik denk dat die 13 miljoen per jaar wel iets goed maakt.
4 0
MankeNelis
Ik dacht even dat hij het over J. Kluivertje had.
2 0
Van Reenen
Dat bedoelt hij ook, echter mag dat niet vertellen van je. Dus maakt hij er Matthijs van. Hij heeft Matthijs toch niet meer gesproken daarna. Je kan wel stellen dat dit één aanname van sr is. Je kan dit wel scharen onder Bijzaken, Geruchten en Lulverhalen.
3 0
Joseph
Als iemand zich zou moeten kunnen inleven in een speler die voor geld kiest, is het Kluivert.
6 0
3*stars*3
Al was er destijds wel gedoe met “de kabel”.
Wat hij Ajax flikte na ondertekenen van zijn contract als jeugdtrainer, was wel erg laag.
2 0
heinp
Follow Raiola ,Follow the Money Patrick .
1 -1
Koekepeer
Projectie!!
1 -1
Rentokill
Want?
0 0
Koekepeer
Verkeerd gelezen. Ik dacht dat Justin het zei.
0 0
Libero
Niet gelezen zal je bedoelen.
0 0
Koekepeer
Ook goed
0 0
Ajaxxxisdebeste
Hij mist Ajax dat is logisch
2 0
EuforischeRealist
Ik eerder denk dat Barca een beetje spijt heeft Patrick.
4 -1
Redrum
Behalve de club Juventus vergeet je nog wel eens te beseffen in wat voor een prachtige stad Matthijs nu woont.
2 -2
Ferd
Degene die echt spijt heeft van zijn vertrek naar Italie is Kluivert Jr.

De Ligt is gewoon basisspeler, en na een mindere start heeft hij de weg omhoog. Hoe zit dat met jouw zoontje Patrick? En hoe zit dat met jezelf Patrick? Heb jij al spijt van je vertrek bij Ajax naar PSG nog voordat de inkt op het contract droog was? Pleur op, nep ajacied.
4 -8
OuweDibbes
Eens hoor.. in de jaren 90 was het niet anders met Patje.. Lekker gratis naar Milaan.
2 0
CruijffiaansNouriaans
Euh. Vergeet je niet iets wat ie wel gedaan heeft?
0 0
OuweDibbes
Dankzij onze directeur leefde we nog in die wedstrijd. Die heeft meer bakken van kritiek gehad. Dan iemand die eigenlijk maar 2 jaar bij Ajax heeft gespeeld waarvan het laatste jaar zelfs een half jaar geblesseerd.
0 0
Rentokill
Tuurlijk. Hij had nooit voor de directiefunctie bij PSG moeten nemen maar jeugdcoach moeten blijven.... duh. De reden dat dit doorging was omdat Ajax ook in zag dat dit een unieke kans was voor ras Ajacied Kluivert.
1 0
Ferd
Iedereen met een IQ van boven de 65 zag dat die functie geen succes zou worden.
1 -1
3*stars*3
Daar verschillen meningen over.
Maar als je terug kan keren bij jouw jeugdliefde, krabbel zet maar dan toch opstapt voordat je jouw 1e training hebt gegeven?
1 -1