'Promes meest actieve van onze aanvallers'

BVeenstra, 18-11-2019 om 07:10, 9588 views, De Telegraaf |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Gerald Vanenburg is in zijn spelersrapport betreffende het duel van Oranje met Noord-Ierland lovend over Quincy Promes. De rapporteur van De Telegraaf noemt Promes 'de meest actieve van alle aanvallers'.

Vanenburg is van mening dat Promes (7,5) heel positief omgaat met de 'vele kritiek' die hij krijgt. Volgens de oud-aanvaller heeft Promes het vermogen om het verschil te maken. 'Hij komt uit een goede periode bij Ajax en zelfs als hij in een fase niet goed speelt, gaat er toch dreiging van hem uit. Hij is een speler die loert op momenten. Je weet als verdediger nooit wanneer hij toeslaat.'

Daarnaast zag Vanenburg Donny van de Beek (7) een onopvallende wedstrijd spelen. 'En toch vond ik het van zijn kant prima', zegt de rapporteur. 'Hij had een aantal fantastische loopacties in de diepte, maar hij had de pech dat de bal niet kwam of niet goed werd gegeven. Dat is een groot verschil. (...) Had hij verder terug moeten zakken? Nee, dat is niet zijn sterkste punt. Hij wil als middenvelder aanvallend spelen.'

Vanenburg beoordeelde ook de twee backs van Oranje. Zowel Daley Blind als Joël Veltman krijgt een 6,5. 'De kracht van Daley ligt in de opbouw als hij het spel voor zich heeft. Linksback is simpelweg niet zijn favoriete positie. Omdat de backs van Oranje vrij hoog spelen, kwam hij vaak voor de bal te spelen', zegt hij over Blind, terwijl Vanenburg ook ziet dat Veltman ver naar voren speelt. 'Dat geeft mannen als Berghuis en Promes de gelegenheid naar binnen te komen en meer aan de bal te zijn. Maar wat ik liever zou zien, is dat onze backs er "lopend" over onze vleugelspelers heen gaan. Nu staan ze er al te vaak.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Web
Ajax moet Vanenburg binnen halen voor de jeugd.
0 0
ETM
Ik heb me tamelijk vergist in Promes. Ik was sceptisch. Hield wel een slag om de arm omdat ik hem nu ook weer niet zo goed kende. Maar op basis van mijn indrukken vond ik hem niet heel geschikt. Ik dacht dat hij meer ruimte nodig had, dat hij minder voetbal-intelligent was. Dat hij een allround aanvaller was, op alle punten net geen top. Ik dacht bovendien dat hij sterallures zou hebben.

Maar Promes blijkt het Ajax-spel prima te lezen, en met de intensiteit van een roofdier speelt hij zijn wedstrijden. Hij is handiger in het combinatie- voetbal dan ik dacht en blijkt echt dodelijk in de 16.
Daarbij neemt hij ogenschijnlijk een zeer prettige persoonlijkheid mee.

Wel is de verschuiving van Donny/ of blessure van een aanvaller voor mij 'nodig' om van Promes een basisspeler te maken. Een draaiende Neres geniet wel mijn voorkeur.
Maar ik vind dat Promes het dusdanig goed doet dat je niet kunt zeggen dat hij jeugd onterecht in de weg zit. De technische leiding heeft goed ingeschat dat Promes een onmiddellijke meerwaarde kon vertegenwoordigen op het hoogste niveau.
Ook zn persoonlijkheid op basis van interviews stemt me zeer positief. Hij is heel ambitieus. En heeft t volle besef dat spelen bij dit Ajax niet vanzelfsprekend is. Komt heel sympathiek over, wat ook goed is voor het team.
Zijn dansjes worden bekritiseerd, maar als ik Promes alleen van zn gebaren zou kennen dan zou ik t ook een overdreven uitslover vinden, echter, als je hem ziet praten, en ook over zn doelpunt-vieringen dan zie je dat het heel onschuldig is. Het is speelsheid, lol, niets anders. Daar kan ik onmogelijk wat op tegen hebben ;)
2 0
luiszwaaris
Kan me nog herinneren dat Nigel de Jong en Pienaar ook altijd van die dansjes deden na een goal. Is toch lachen man
0 0
Ajaciedforaltijd
Meest actieve met als gevolg meeste balverlies.
1 -12
Murtagh
dat was berghuis flikker op joh
2 -1
altijdwelwat
Donny een 7 geven omdat hij een paar goede loopacties had zucht ....In 90 minuten 14 passes , 13 x balverlies en 0 gewonnen duels, dan kan je iedereen de schuld geven maar dan speel je echt een hele matige wedstrijd.
1 -3
Chesterson93
Hahaha Hakim krijgt met zulke cijfers af en toe een 4.
0 0
trodat4030
Waar heb je die statistieken vandaan Altijdwelwattezeiken? Graag een bron, want ik heb hem minstens 2 passes zien geven die aankwamen en waar nog een kans uit kwam ook. Dus je zit gewoon te marchanderen. Bron!
1 -1
altijdwelwat
Sofascore in je app store ...
1 0
trodat4030
Nou altijdwelwatteliegen, daar reppen ze toch echt over een geslaagd passingspercentage van 71%. https://www.sofascore.com/nl/northern-ireland-netherlands/fUbsLVb

https://www.pearle.nl/afspraak-maken
1 0
altijdwelwat
Ik zeg toch niks over het Passingspercentage ? Geef alleen aan dat hij maar tot 14 passes komt.....die 13x balverlies en 0 gewonnen duels ook gezien?
0 0
Koningtoto
Hahaha die laatste link. Mooie.
0 0
altijdwelwat
Nou hé ! Echt een mooie , hoe komt hij erop ! Hij is me er ééntje hoor .....
0 0
Koningtoto
Denk om je tenen!
0 0
mallerd
Doe geen moeite, altijdwat is een triest kakkerlakkie.
0 0
altijdwelwat
Omdat ik Donny niet zo goed vond spelen ?? Jij bent echt een mallerd.
0 0
Schip
Sorry, maar dat is dan geen bashing? Donny liep echt perfect de zeer schaarse ruimte in die de Noord Ieren open lieten. Dat lukte bijna geen enkele andere speler, op Promes een keertje na.

Hij kreeg non stop ziekenhuis of iig zeer matige ballen en steeds kreeg hij er toch nog een poot tegen aan, waardoor het balbezit bleef of een halve kans.

Deze groep heeft genoeg mogelijkheden om een tegenstander met combinatievoetbal te slopen. Maar niet als je De Roon opstelt. Keer op keer zie je dat het met Propper wel loopt. En dan heb je Stengs en Ihattaren nog achter de hand.

Maar wat doen ze? Precies waar ze NIET goed in zijn: crosspasses geven aan de lopende band. Tegen een IERSE ploeg. ALsof die vies zijn van een hoge bal.

En wat doe ze niet? Precies waar ze goed in zijn: druk zetten zoals tegen Frankrijk en Duitsland uit tweede helft, of combinatievoetbal over de grond zoals tegen Duitsland tweede helft of voor mijn part Engeland in de nations league.

Crosspasses zijn lekker als de tegenstander constant aan een kant knijpt. Dan lopen ze zich het leplazarus. Nu was het gewoon een gebrek aan opbouw.

Het was tactisch echt een armoedig zootje. Echt een wanprestatie van de coach. Dat de spelers gezien de opmerkingen van bijvoorbeeld de Jong en de Ligt wel wilden en ook niet wilden juichen, geeft aan dat de groep wel wil, maar Koeman weer op de rem gaat staan.

Dat gezeik dat er altijd gezeken wordt over oranje is ook kul. Als oranje positief dus met kloten aanvallend speelt, is de stemming altijd positief. Ook als je eruit vliegt. Als oranje negatief speelt, zoals zondag, is de stemming negatief. Koeman heeft de boel aardig op poten gezet, maar nu de ploeg staat, komt zijn gebrek aan lef en visie naar voren.
2 0
Ajaciedforaltijd
Donny heeft intelligente spelers met techniek nodig om zich heen zoals Tadic die zijn loopacties begrijpt en die een één tweetje aan kan gaan zonder dat er een Ier tussen zit
0 -4
Sanalologo
Toch wordt hij nog gehaat op AS omdat hij nog wel eens een “gek” dansje doet na een goal.
2 0
3*stars*3
Gehaat weet ik niet maar er zit hier een groepje, dat vanaf zijn 1e oefenduels al losgaat op hem.
Tijd werd hem niet gegund want hij moest er gelijk staan.
Nu hij zij draai heeft gevonden (en hij kan echt beter!), moeten ze toch wel iets anders zoeken om hem op af te kraken.
Dan kunnen ze nu losgaan op zijn dansjes...
4 0
Ajaciedforaltijd
Het geluk houdt een keer op, al hoop ik persoonlijk van niet natuurlijk. Enige moment van klasse dat ik heb gezien is die goal tegen RKC die hij er best mooi inschoot maar zo zal Sam Larsson of Kennedy Bakircoglu er ook ooit weleens een keertje een hebben ingeschoten
0 -7
DonQ
Ach houd op man met dat schijnheilige gedoe. Jij springt 10 meter de lucht in als Promes een paar potjes minder speelt achter elkaar. Om dan hier even te laten zien dat je toch gelijk had met je ongefundeerde haat. Sneu figuur ben je.
1 0
Knalpot
Hou dat gehoop maar voor je, jij hoopt iedere wedstrijd dat ie als een krant speelt zodat je je gebrek aan voetbalverstand nog een beetje kan rechtvaardigen.
1 0
Sunny
Continue aanspeelbaar, altijd dreigend, weinig balverlies, scorend vermogen, ziet het, mentaal sterk, etc. Niks geluk, gewoon een topper (en ik had ook mijn scepsis in het begin)
1 0
3sterrenAjax1
je moet dan wel een hoefijzer en meerdere klavertjes vier in beide kicksen hebben om speler van het jaar en topscorer van rusland te worden in 2 verschillende jaren en tevens in t nederlands elftal onder verschillende bondscoaches al jarenlang basisspeler te zijn. en daarbij ook super belangrijk voor ajax te zijn in heel korte tijd. gelukkig doorzie jij als enige dat deze jongens slechts heel veel geluk heeft.
2 -1
Ajaciedforaltijd
Dat was Ozbiliz ook en bij Nederlands elftal heeft hij 0,0 laten zien net als bij Sevilla
0 -1
sdjt01
hahahah ouwe, ben blij dat ik nier zo zuur als jou in het leven sta
0 0
3sterrenAjax1
haha hou op man. ozbiliz is nooit topscorer of speler van het jaar in rusland geweest. hij was vleugelspeler van het jaar. dat is een prijs met heel wat minder prestige (hoeveel clubs spelen er uberhaupt met vleugelspelers daar?) dan gewoon de beste van alles en iedereen zijn.
0 0
DonQ
Bij Sevilla heeft hij ook prima wedstrijden gespeeld, zelfs op een totaal nieuwe positie. Hij was tegen Barcelona zelfs de uitblinker. Onzinnig gebrabbel dus zoals gewoonlijk.
1 0
Schip
Compleet eens met Vaantje weer.
3 0