Sintenie hoopt op 'spil van Jong Ajax'

BadembaBarrie, 12-11-2019 om 14:20, 18147 views, Het Parool |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het Jong Ajax van Marcel Keizer, dat in 2016/17 hoge ogen gooide in de Eerste Divisie, liep over van de talentvolle middenvelders. Een van die middenvelders was Carel Eiting. Maar waar veel van die jongens reeds doorbraken in Ajax 1, daar kon Eiting zich nog niet vast in de basis spelen. Desondanks heeft Dick Sintenie van Het Parool nog hoop.

Sintenie is zeer gecharmeerd van Eiting die hij 'een klassieke spelverdeler' noemt. Het 21-jarige talent was vaak de spil van de ploeg van Keizer, zo stelt Sintenie. 'Een niet al te grote en niet al te snelle linksbenige voetballer. Elegant en met een groot inzicht.' Even genoot Eiting zelfs de voorkeur boven Donny van de Beek, toen hij ten koste van de laatstgenoemde in de basis stond in de Champions League-wedstrijd tegen AEK Athene. 

Blessures gooiden echter roet in het eten voor Eiting, die sinds half oktober 2018 met problemen aan de knie en enkel kampt. Een operatie en terugslagen in de revalidatie hebben zijn terugkeer op het voetbalveld meerdere keren uitgesteld, maar inmiddels heeft Eiting alweer aardig wat minuten gemaakt bij Jong Ajax. Dit tot grote vreugde van Sintenie. 'Het is fijn om te zien dat Eiting terug is op het veld. Stilaan wordt hij weer de spil van Jong Ajax.'

Sintenie hoopt dat het daar niet bij blijft en ziet Eiting dan ook graag weer aansluiten bij het eerste elftal. In zijn optimisme ziet hij voor de middenvelder een rol weggelegd, misschien wel tegen LOSC Lille. 'Op een dag bijvoorbeeld dat verdediger Daley Blind ontbreekt vanwege een schorsing en Lisandro Martínez om die reden door trainer Erik ten Hag een linie naar achteren wordt gehaald. Een dag waarop Eiting dan als linkshalf een nieuwe kans krijgt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FreddyAX
In Lille moeten we toch echt wel een punt pakken, dan zijn we in elk geval verzekerd van EL na de winter en met een gelijkspel tegen Valencia door.
Nu Eiting gaan wegzetten op het middenveld lijkt me erg riskant, Eiting heeft dit seizoen nog niet samengespeeld met de rest van dit middenveld .

Centraal is een probleem, voor Blind kun je eigenlijk niets anders dan Martinez laten zakken,Veltman moet door Schuurs of Alvarez vervangen worden.
Meest logisch lijkt om Schuurs in de basis te zetten en Martinez ernaast,dat geeft een vrije plaats op het middenveld maar ik vermoed dat dit met Alvarez opgelost gaat worden.
0 0
EricAjax1
Ik zou Martinez echt op het middenveld laten staan en 'gewoon' met Schuurs en Alvarez beginnen centraal.. eventueel Nico als Lcv (niet ideaal) en Dest op LB? het lijkt mij dat je tegen Lille wel met Schuurs en Alvarez centraal kunt beginnen toch?
0 0
ETM
Het kan allemaal, maar logisch zou het niet zijn.
Is een hele belangrijke wedstrijd tegen een counterploeg op CL niveau. Martinez lijkt me de meest logische vervanger van Blind. Heeft eerder al daar gespeeld. Is comfortablel aan de bal, heeft al een tijd verdedigd binnen de speelwijze. Tagliafico weghalen van LB is jezelf onnodig verzwakken. Alvarez is tot op heden een vm voor Ajax gebleken. Dat kan veranderen maar ik denk niet dat Ten Hag dat in de CL tegen Lille gaat uittesten.
0 0
Middenweg401
Reken ik ook op. En zo vulde Ten Hag het ook in na die rode kaarten (Schuurs met Martinez en Alvarez daar voor). Niet onlogisch, ondanks dat je dan helaas het middenveld wijzigt, want Schuurs met Alvarez is een nog grotere gok.
Hopelijk houdt hij de voorste 5 hetzelfde, met een vervanger voor Neres natuurlijk, maar zonder positie wisselingen.
0 0
GvanAchteren
Ik zie nog wel een alternatief. Nico als lcv, heeft hij vlgns mij al eerder gedaan. Dest als lb, Nous rb. Schuurs als rcv. Dan kan de rest van het team ongewijzigd blijven.
0 0
ETM
De rol van Nico als linksback is heel groot. Die gaat Erik daar nooit weghalen. Laat de aanval zoveel mogelijk hetzelfde, en zorg voor een zo betrouwbaar mogelijke achterste lijn. Bij Ajax spelen er heel veel op het middenveld. In jouw suggestie wijzig je heel veel in de opbouw en tov automatismen.
0 0
ETM
Met een punt tegen Lille zijn we toch nog niet automatisch door met een gelijkspel tegen Valencia?
Als Valencia Chelsea verslaat en Chelsea Lille dan eindigt Valencia met 11, en Chelsea met 10 punten. Als wij 2x gelijk spelen dan hebben wij er 9.
0 0
FreddyAX
Je hebt gelijk, mijn fout.
0 0
ETM
Dus Lille verslaan. Dan mogen we gelijkspelen tegen Valencia. Ik denk dat Ajax Valencia een absolute thriller wordt.
0 0
MitsjollAjax
Ajax heeft wel mazzel dat Chelsea en Valencia om 18:55 spelen. Hebben ze positie
0 0
ajaxdordtt
Resultaat bij die wedstrijd verandert weinig.
0 0
Bocarra
Alsof je vanuit jong in 1x op het Ajax CL niveau kunt acteren. Dacht het niet.
1 -1
wladimir
Heel interessant hoe ten Hag de schorsingen van Veltman en Blind gaat oplossen. Labyad was een uitstekende vervanger voor Neres afgelopen zondag. Als er wordt geschoven op het middenveld zie ik eerder Gravenberch komen dan Eiting.
0 -1
Joseph
Middenveld niet veranderen, Avarez en Schuurs achterin.
2 0
MitsjollAjax
Denk voor 90% zeker dat hij met linksbenige LCV wil spelen. Dat kan dus alleen Martinez worden
1 0
Schip
Verfrissend geluid van de media. Eiting is echt een bovengemiddelde speler, maar dat hoge niveau heb ik hem niet meer zien halen. Denk dat er fysiek ook nog veel te winnen valt.
2 0
ETM
Ik verwacht hem wel iig zolang Ten Hag trainer is. Die heeft hem nu al verschillende malen geprobeerd te brengen en is denk ik zeer van hem gecharmeerd. Maar tegen Lille natuurlijk op zeker niet, en voorlopig sowieso niet. Ik vind wel dat mensen vaak aan hem voorbij gaan in de hele middenveld discussie. Volgens mij was dit seizoen namelijk zijn definitieve doorbraak wel de bedoeling. 

Tegen Lille verwacht ik Martinez idd naast Schuurs en Alvarez naast Donny. Martinez deed het als cv goed en Alvarez deed het aardig op het middenveld. Daarnaast heeft Schuurs al veel meer minuten als cv dan Alvarez. Ik denk al met al dat TH een groter punt maakt van het centrale duo dan van de vm tegen Lille.
2 -1
AjaxDaniel
Met alle respect maar hij maakt daar nu gewoon totaal geen aanspraak op. In die uitwedstrijd tegen Sturm Graz vond ik hem prima spelen, daarna helaas niks meer gezien van hem mede door blessures.
2 0
Illegaal
Hij komt tekort voor Ajax.

Hij is te traag in rennen en handelen, kan niet koppen, kan geen man voorbij, is slecht in bal afpakken.
3 -8
FreddyAX
Zoals zovelen komt ook Eiting tekort dus?
Er zal toch wel iemand rondlopen in Amsterdam die kan voetballen hoop ik?
0 0
Babangida83
Als je over Eiting zegt dat hij te traag handelt, dan snap je er geen kloot van.
3 0
Tinus
Maargoed, dat zei je ook over Daley Blind. Dus ik hou nog even vertrouwen.
10 -2
Illegaal
ja je hebt gelijk... ik vind Blind ook te traag maar voetballend is hij heel goed geworden
0 -2
FreddyAX
Nou dat was hij al hoor.
0 0
Hagmag
Blessures van Eiting zijn voor hem inderdaad zuur.
Maarrrr Carel is en blijft een grijze muis.
2 -5
noppenkoning
Lijkt me echt pijnlijk als Eiting zijnde dat je je maatjes Frenkie en Donny zo ziet schitteren en zelf in Jong speelt.
1 0
RuffRhythim
Middenveld zo laten als het nu is.
Schuurs/Alvarez achterin.
Als je nou weer aan dat middenveld gaat rommelen moet je weer met allerlei spelers gaan schuiven, zou ik mooi niet doen.
1 0
MitsjollAjax
Je moet het sterkste elftal opstellen. Niet het sterkste middenveld en het sterkte elftal krijg je als je gaat schuiven met Martinez naar LCV.
0 -1
Aeter
Liever Martinez en Alvarez, die verstaan elkaar ten minste.
0 -1
Jos1983
Valt wat voor te zeggen met zn maatje vd Beek naast zich. Martinez en Alvarez het centrale duo achterin. Schuurs Alvarez is in mijn ogen wat te beperkt, wellicht kiest ten Hag voor Schuurs Martinez omdat dat in de JC Schaal aardig ging? Marin op de plek van Martinez zou miss een veiligere keuze zijn, alleen mis je dan een linkspoot daar..
1 0
Babangida83
Wat mij betreft de verbeterde versie van Schone. Mits de ruimtes klein blijven, past hij perfect in t elftal. Kan prima ipv Martinez. Al solliciteert Gravenberch daar ook voor.
0 0
mallerd
Dick Sintenie is niet helemaal lekker bij zijn hoofd, een wedstrijd die je MOET winnen ga je niet experimenteren met een speler die nauwelijks het verschil maakt in Jong Ajax.
3 -6
Westerpark1982
Je hoeft helemaal niet te winnen tegen Lille. Je mag zelfs met 10-0 verliezen. Als je maar zorgt dat je van Valencia wint. Dan ben je altijd door naar de volgende ronde.
4 -1
mickey2602
Nou dat vind ik dus niet. Stel we verliezen van Lille en de dag van Ajax-Valencia hebben veel spelers een offday,zoals de thuiswedstrijd tegen Chelsea(dat kan een keer gebeuren).
En dan MOET je die wedstrijd winnen.
Nee liever gewoon winst tegen Lille,wat gewoon moet kunnen,ook zonder Blind en Veltman. En dan kan je de laatste wedstrijd zelfs verliezen met 0-2.
1 0
RuffRhythim
Klopt, maar dan nog zijn Champions League wedstrijden niet de wedstrijden waarin je moet gaan experimenteren, ondanks de absentie van het vaste centrale verdedigingsduo. Met het huidige middenveld moet je zo min mogelijk gaan klooien nu.

Gewoon Schuurs/Alvarez achterin gooien en op het middenveld niks wijzigen verder.
3 0
MitsjollAjax
Hoezo experimenten?? Schuurs en Alvarez hebben zeker wel vaak samen gespeeld....
0 0
RuffRhythim
Die hebben achterin tenminste 1x vaker samengespeeld dan Martinez achterin heeft gespeeld met wie dan ook daar achterin.
0 0
iammike
Iemand enig idee hoe hij bij Jong Ajax presteert en of die een realistische optie is voor Lille uit.

Ben benieuwd naar het blok van vier..

Wanneer EtH het middenveld in takt wil laten denk ik aan Alvarez met Schuurs of Pierie centraal..

Je kan kiezen voor de latino’s Alvarez en Martinez centraal met Eiting en Donny ervoor.

Of misschien gaat die Mazraoui weer naast Donny posteren zodat Dest, Alvarez, Martinez en Tagliafico de verdediging vormen.

Ik ben benieuwd
1 -2
Babangida83
Speelt redelijk goed. Dient wel in een voetballend elftal te spelen, anders gaat hij kopje onder. Maar daarom zit hij gelukkig bij Ajax.
Onderscheidt zich nog niet opvallend, maar os fysiek op de weg terug aan t komen. En noem me één speler van t eerste die wel imponeerde toen hij teruggezet werd naar JAJ.
0 0
appeltje
Anwar el Ghazi.
0 0
appeltje
Pierie gaat echt niet spelen. Heeft nog geen officiële minuut gespeeld voor het eerste.

Meest waarschijnlijke variant lijkt me Mazraoui - Schuurs - Martinez - Tagliafico
met Alvarez daarvoor. Omdat:
- Schuurs en Martinez hebben al een aantal wedstrijden het centrale duo gevormd aan het begin van dit seizoen.
- negen van de tien keer dat Alvarez speeltijd kreeg, was dat op het middenveld.
- zo stond het ook toen ze met negen man stonden tegen Chelsea

Desnoods kun je Alvarez en Martinez nog omwisselen.

Eiting heeft sinds de terugkeer van zijn blessure niet meer bij de selectie van het eerste gezeten. Zou me dus verbazen als hij in de basis zou starten. 5 assists in 9 wedstrijden is natuurlijk heel sterk, maar er zaten ook echt mindere wedstrijden tussen waarin het middenveld overlopen werd.
8 -1
ram
Jup, klinkt logisch.
2 0
PeterVKV
Eiting speelt nog niet goed genoeg om het te verdienen. Ik denk dat TH het middenveld in takt houdt en Alvarez en Schuurs centraal achterin zet.
2 -1