Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

'Ziyech is een genot om naar te kijken'

BadembaBarrie, 11-11-2019 om 08:20, 10120 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Rinus Israël is een groot bewonderaar van Hakim Ziyech. Evenals Donny van de Beek en Dusan Tadić kreeg de Marokkaans international een acht van Israël tegen FC Utrecht. Tegenover De Telegraaf steekt de oud-verdediger de loftrompet af over de spelmaker van Ajax, die hij 'een genot om naar te kijken' noemt. 

Ziyech verkeert momenteel in de vorm van zijn leven en dat is mede te danken aan zijn 'nieuwe' nummer tien positie, zo ziet ook Israël. 'Die rol heeft hij op een uitstekende manier in gevuld', aldus de geboren Amsterdammer, die daarnaast nog een belangrijke verandering ziet in het spel van Ziyech. 'Tegenwoordig werkt hij zich ook bij balbezit van de tegenstander het snot voor de ogen.'

De beslissing van Ziyech om voor de tweede zomer op rij bij Ajax te blijven, in plaats van zijn geluk in het buitenland te beproeven, vindt Israël niet een geheel onlogische. Gezien Ajax' financiële vermogen en de goede prestaties in de Champions League ziet hij dat er niet veel clubs meer zijn waarvoor spelers Amsterdam achter zich laten. 'De noodzaak om de club te verlaten is dus een stuk minder geworden.' En dat is volgens Israël maar goed ook. 'De voetballiefhebbers in Nederland mogen in ieder geval blij zijn dat Ziyech hier nog wekelijks te bewonderen is.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Web
Hij had heel veel balverlies, is op 10 een stuk minder
Maar mee verdedigen deed hij altijd, daar zit Rinus verkeerd mee
Maar wij kijken met een ander oog naar Ajax dan Rinus, die is namelijk geen supporter van Ajax
Ik verdiep mij ook niet in het meeverdedigen van spelers van PSV, in die zin snap ik het nog wel
0 -1
aniet
Met een glimlach vannacht de wedstrijd teug gekeken.
Dit voetbal is Ajax stijl, dat wij als verwend publiek nog oh en ah zeggen
Dit is waarom ik naar het stadion ga, dit is waarom ik al 50 jaar hartstochtelijk Ajax fan ben
Wat jammer dat er weer een interland break is
4 0
Daneman
Hakim heeft zich ontwikkeld van "zeer duur" tot "onbetaalbaar". Wat een kanjer
0 0
soewares
Hakim begint ook steeds beter af te ronden. Als hij dat weet op te krikken dan kan het een van de beste middenvelders/aanvallers van de wereld zijn.
0 0
EuforischeRealist
Hij schakelt al veel langer fantastisch om!!!

Wanneer gaan de Nederlandse analisten nou eens hun ongelijk daarin toegeven?
2 0
ETM
"Tegenwoordig werkt hij zich ook zonder bal het snot voor de ogen"

Hoelang kan iemand in een vooroordeel blijven hangen.
Dat deed Ziyech al in 16/17. Dat deed hij net als heel het team minder in 17/18. En dat deed hij zeker ook in 18/19.
Ja hij zit momenteel in een erg goede fase. En hij past momenteel uitstekend in zn toebedeelde rol. Maar hij is heel dit seizoen al 1 van de motoren. Chelsea thuis was 1 van zijn weinige mindere wedstrijden. Al werd hij toen ook gewoon succesvol bestreden.
3 0
Schip
Echt bizar. Dit is gewoon Ziyech, sinds hij die omslag maakte onder Bosz van een vrije, volledig beschermde rol bij Twente naar een omschakelmonster bij Ajax. Weet nog wel dat hij juist onvoldoende aan aanvallende acties toekwam, omdat de tank te snel leeg was.
4 0
ETM
Juist!
0 0
Van Reenen
Ook vorig seizoen speelde Hakim de pannen van de daken, waarmee hij menig voetballiefhebber kon raken.
Ook dit seizoen is het genieten van Hakim op hoog niveau,
daarom de hoge cijfers voor hem en een welgemeend chapeau.
2 0
Cupmetgroteoren
En ook het seizoen 17/18, toen ie gewoon werd verkozen tot beste voetballer van Nederland. En ook bij Twente en Heerenveen speelde hij geweldig. Is juist één van de meest constante spelers in de eredivisie. Spurs blijkt interesse in hem te hebben. PL is moordend tempo. Als ik hem was zou ik naar Spanje of Duitsland gaan. Dan moeten die nieuwe clubs accepteren dat ie zo nu en dan balverlies leidt, en dan gaat ie ook daar vlammen. Inmiddels begrijpt iedereen bij en rondom Ajax hoe Ziyech in elkaar zit, we weten dat het een goeie gast is. In het buitenland gunnen ze je echter geen tijd en zal ie ook te maken krijgen met imagoproblemen in het begin. Als ie zoals altijd echter z'n voeten laat spreken, dan gaat hij het ook daar maken. Vraag is echter welke club hem nu nog kan betalen.
0 0