Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Perez geniet: 'Hier draait voetbal om'

JesseTH, 10-11-2019 om 23:35, 6535 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Kenneth Perez is enthousiast over de 'functionele' techniek die Donny van de Beek met zich meebrengt. De middenvelder van Ajax is geen speler die regelmatig door een defensie soleert, maar juist de manier waarop hij zijn techniek inzet, kan de oud-Ajacied bekoren.

'Als je het hebt over functionele techniek, dat heeft Donny van de Beek', is Perez van mening in de studio van FOX Sports. 'Die goal tegen Chelsea, hoe hij die harde bal van Ziyech panklaar legt en inschiet, dat is geweldig. Ik vind functionele techniek belangrijker dan trucjes, daar kun je iets mee. Hier draait voetbal om. Zo kun je positiespel spelen en goals maken.'

Ook over routinier Daley Blind is de Deen zeer te spreken. 'Hij durft kort te zitten terwijl zijn snelheid een issue is, maar daarmee komt hij eigenlijk nooit in de problemen. Op de helft van de tegenstander was hij ook heel erg veel te vinden. Nu hij zijn niveau haalt, is de Eredivisie te makkelijk voor hem.'

Zakaria Labyad mocht zondag weer eens starten en ook hij liet een goede indruk achter. De aanvaller annex middenvelder heeft simpelweg te dealen met concurrentie. 'Je hebt gewoon betere spelers voor je, zo simpel is het. Vóór vorig seizoen was het niveau heel anders. Daar had hij prima in gepast. Een groot compliment voor deze jongen. Niet zozeer omdat hij vandaag prima speelde, maar hoe hij zich presenteert.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxdordtt
Hoe hij zich presenteert en opstelt is inderdaad erg professioneel. Maar is natuurlijk niet het niveau wat we nu moeten nastreven.
3 -2
Babangida83
Na één goede wedstrijd van Labyad (de eerste in 2jaar) zal heel AS het wel niet met je eens zijn. Maar laten we eerlijk zijn, die jongen is gewoon geen niveau voor tegen teams als Chelsea etc.
Meespelen in een goeddraaiend team in de Eredivisie - bovendien een thuiswedstrijd - is natuurlijk moeilijk op waarde te schatten. Mensen dachten ook dat die PSV-spelers zo goed waren. Nou, haal je er paar belangrijke uit, dan valt de rest om. Niet meer dan logisch.
We zouden toch verder moeten kijken dan Labyad. Hoe blij ik ook voor hem en ons ben dat hij zich op deze manier presenteert. Maar hij zit wel de jeugd gewoon in de weg. Je had Lang een hele wedstrijd kunnen laten spelen. Die is niet beter dan Labyad, maar in potentie zeker wel.
0 0
Tinus
Zo natuurlijk vind ik dat nog niet. Er zijn spelers die veel meer kansen hebben gehad dan hij. Daarnaast heeft hij nog geen 5 wedstrijden achter elkaar gespeeld om van daaruit nog een stap te maken. Daarna kun je veel beter een oordeel hebben.
2 -1
behangdelul
Ik schrijf hem nog niet af. Dit vasthouden en van daaruit verder bouwen.
2 0