Van Basten: 'Ajax moet niet akkoord gaan'

ArthurV, 09-11-2019 om 19:50, 19149 views, FOX Sports |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Volgens Marco van Basten moet Ajax niet meewerken aan een eventueel vertrek van Erik ten Hag naar Bayern München. De oefenmeester van de Amsterdammers kan sinds het ontslag van Niko Kovac rekenen op de interesse van de Duitse topclub.

'Ajax moet niet akkoord gaan, maar moet hem gewoon houden', is Van Basten kraakhelder aan tafel bij De Eretribune op FOX Sports. 'Hij hoort bij Ajax, doet het goed en heeft nog een contract. Hou hem dan hier.'

'Spelers die goed zijn: hup, verkopen. Trainers die goed zijn: hup, verkopen. Houd ze hier, man', gaat Van Basten verder. 'Dan hebben wij ook nog wat om van te genieten.'

Sinds de clubleiding heeft besloten om hogere salarissen te betalen aan sterkhouders, is het Ajax zowel nationaal als internationaal voor de wind gegaan. Volgens Van Basten moeten de Amsterdammers alles in het werk stellen om deze stijgende lijn vast te houden. 'Het is niet zo makkelijk om een nieuwe Ten Hag te vinden. Dit heb je, dat weet je zeker. Ik vind niet dat je het moet doen. Je moet aan jezelf denken, punt.'

Denk jij dat Ajax met 3-0 van FC Utrecht wint? Zet in en krijg 8,75 keer je inzet terug!

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
de-Ajacied
Van Basten is de enige goede analist op de Nederlandse tv
6 -2
Babayaka
Plus niet zo negatief over alles in nederland.
0 0
Cruijffthebest
Van Basten heeft gelijk, vind maar eens iemand die TH echt kan vervangen.
Wellicht is Peter Bosz de enige die dat zou kunnen en wellicht nog wel andere, maar die komen of niet naar Nederland of zijn veel te duur.
2 0
RedFeather
Van Basten is echt een verademing om naar te kijken
6 -1
Ajaxxxisdebeste
Hé eindelijk een mening die ik omarm van een analist!
4 -1
markk
Ten Hag is gewoon een geweldige trainer, hoe je het ook wendt of keert. Wij hebben dit seizoen toch een vrij beperkt elftal (goede aanval maar beperkte centrale verdediging en middenveld) maar Ten Hag heeft er een team van gemaakt dat voor elkaar door het stof gaat en wedstrijden puur op vechtlust wint.
8 -5
Balgobind
De ligt mis je wel zwaar ja zeker internationaal, frenkie ook wel.
Martinez is gewoon een hele goede aankoop hoor. Tuurlijk is frenkie buitencategorie
Maar dit elftal heeft zeker potentie om kwartfinale CL te halen, minimaal. Moet je niet weer zo koeken akker als rochi treffen, maar goed...
Onana wereld kwaliteit
Dest wordt een hele grote
Veltman speelt op afgelopen week CL na een prima seizoen.
Blind is een leider een heerser goeie trap
Nico ongekende strijder

Martinez prima aankoop verdedigend en passend prima!
Zyech diep respect. Had het moeilijk in zijn eerste periode daarna publiekslieveling met wereld techniek en inzicht
Van de Beek box to box blijft gaan maakt belangrijke goals
Neres bless jammer want werd weer beter.
Tadic klasbak minder aanwezig maar toch ook zo belangrijk
Promes rendement de beste ongekend knap

Huntelaar good old contract voor leven
Mazroui in mijn optiek voorbijgestreefd door Dest tot hij van de week opdook, speelde heel sterk
Marin moeilijk verhaal kan alleen maar zeggen dat ik het 'm gun.
Schuurs beter geworden maar ik zie 't niet
Varela prima stand in zou volgend jaar moeten
Alvarez geef 'm tijd heeft potentie verdedigend beter dan aan de bal
Labyad 2e garnituur deed vandaag redelijk mee heeft niet de potentie voor cl
Scherpen slechte aankoop
Ekkelenkamp krijgt hopelijk nog een kans
Lang had vandaag moeten spelen, heeft een goede actie snelheid nu nog overzicht
0 -1
Joseph
Volgens mij heeft het grootste gedeelte van dit elftal de halve finale van de CL gespeeld, bijzonder dit dan een beperkt elftal te noemen.
2 0
ajaxdordtt
We hebben met Onana, Nico, Donny, Ziyech, Martinez toch prima spelers buiten de aanval. En denk dat Alvarez een prima CV is en Nous en Mazraoui zijn talentvolle backs.
1 -1
JariHeijden
Zullen we in dit rijtje ook maar gewoon Blind noemen? Ontzettend belangrijke sterkhouder.

De opmerking van markk dat wij een beperkt elftal hebben is ook absolute bullshit. Ten Hag is idd een hele goede trainer, maar hij heeft zeker geen beperkt materiaal. Veltman is geen wereldtopper, dat klopt. Maar wel in vorm en voldoet. Blind is fantastisch, Tagliafico is een topper. VdBeek, Martinez, ene Ziyech idd, zijn naast de voorste drie ook heel erg goed.

Geweldig elftal, met een geweldige coach die het geweldig neerzet.
1 0
ajaxdordtt
Die vergeet ik nog ja, shame on me.
0 0
Hans Kraay Jr.
Echt inmiddels mijn favoriete analist geworden.

Eindelijk eens niet een ja-knikker.
9 0
Ajax114
Zeer plezierig om naar hem te kijken en te luisteren.
2 0
3*stars*3
Juist, al is Perez ook prima.
0 -1
xstaniox
Ben het er wel redelijk mee eens.

Spelers leveren nog veel op.
Trainers echt helemaal niks, een paar ton voor een trainer is leuk, maar wat haal je voor een paar ton tegenwoordig?

Nou moet je het ook niet overdrijven en moet het voor Ten Hag wel leuk blijven, probeer hem zo lang mogelijk te houden, maar ga hem niet dwingen, dan werkt dat ook averechts.
0 0
de-Ajacied
Van Basten zou in de RvC van Ajax moeten komen.
Hij heeft helemaal gelijk gunt Ajax succes en laat zich niet gek maken door angstig tegen het buitenland op te kijken
6 -2
Babangida83
Intervention: Van Basten is één van de redenen waarom die hele revolutie er is gekomen met zn Sulejmani aankopen. Klinkt allemaal leuk en overtuigend, maar laat je niet in de luren leggen.
1 -1
mikap74
Suljemani kwam voor Babel, en de opbrengst van zijn transfer dekte al bijna het totaalbedrag wat voor Suljemani is betaald. In de winterstop vertrok Huntelaar voor 27 miljoen, na het seizoen bracht Vermaelen 12,5 miljoen op en een jaar voor Van Basten kwam kreeg Ajax nog 27 miljoen voor Sneijder. Het ligt dus zeker niet alleen aan Marco dat Ajax in de financiele problemen kwam. En ook al mislukte Marco als trainer, dan nog heeft hij als speler meer voor Ajax betekent dan welke fan dan ook...
0 0
Schip
100x liever deze no nonsense praat van van Basten, dan dat gezever van Gijp dat iedereen gelijk zijn kans moet grijpen na een goed jaar.
11 0
Knalpot
Gijp heeft zelf nooit een kans gehad om iets te grijpen, nu moet ie in nietszeggende praatprogramma's zn geld verdienen logisch dat ie dat adviseert.
1 0
FrankBeton
Van Basten vertrok als speler ook bij AJAX terwijl hij een contract had.
1 -4
mikap74
Niet waar. In zijn tijd waren clubs nog eigendom van de speler, ook na afloop van het contract. Zie Bosman-arrest. Van Basten verlengde in 1985 zijn contract met 2 jaar, en liet daarin een clausule opnemen dat hij aan 't einde van dat contract voor 2,7 miljoen gulden weg kon.
0 0
Babangida83
Touché.
0 0
Babayaka
Maar niet na 1 seizoen of 12x de bal goed geraakt te hebben. En toen was het nog redelijk speciaal om voor een topclub in het buitenland uit te komen.
Tegenwoordig kiezen ze voor everton totteham of andere poepclubs over de grenS.
0 0
Schip
Met instemming en tegen een transfersom van Ajax. Dat was pre Bosman, waarin spelers geen fuck te zeggen hadden. Wat is uberhaupt je punt dan.
2 0
Babangida83
Maar goed dat deze man maar geen Algemeen directeur van Ajax is geworden. Snapt er niet veel van. Doet t natuurlijk goed bij de fans, maar als je je heel hard gaat op stellen, dan zullen spelers en trainers ook niet zo snel meer kiezen voor Ajax.
0 -14
ajaxdordtt
Je hebt helemaal gelijk. Populistisch gelul. En het wordt hier juichend ontvangen.
1 -4
Schip
Het tegendeel lijkt mij waar. Het is juist aantrekkelijk voor spelers van het kaliber Ziyech, als spelers als Tadic, Onana, Blind, Neres en Nico blijven / verlengen.

Overmars doet niet alles goed, maar dit was samen met het verlaten van het salarisplafond een hele belangrijke beslissing voor Ajax.
2 0
Babangida83
Dat vind ik een sterk argument. Echter, Ajax is een opleidingsclub. Dat is de verkoopstrategie naar buiten toe en dat dien je die talenten ook het beste te wensen na een aantal jaar trouwe dienst. Hopende ook dat ze weer terugkomen. Als je dan op t eindpunt gaat zeggen, "Je mag niet weg", dan kun je je hele filosofie gaan veranderen. Wat Van Basten zegt is goed voor de korte termijn, voor de lange termijn fataal. Maar goed, dat weten we bij Van Basten, die heeft de club al eens eerder richting afgrond gebracht. Sulejmani was zijn aankoop.
0 0
Wijnvoord
maar hij heeft wel gelijk
2 0
Van Reenen
Tja, ongelijk is een bochel.
0 -1
Dit is mijn club
Verfrissend geluid na al die droeftoeters die iedereen het liefst zo snel mogelijk naar het buitenland toe praten. Grazie Marco.
11 -1
Jaridebeste
San Marco :-)
5 -2
Spitz
Ik ben ook dezelfde mening toegedaan als van Basten. Je vindt niet zo maar een enorm tactisch wonder weer. Dan kom je terecht in het buitenland. Clement van Club Brugge. Of Xavi. Onderschat de prestaties van Ajax onder ten Hag ook niet. Want zijn staat van dienst met Utrecht en Ajax is uitmuntend. Men haalt de trainer van AZ aan, maar wil hij het zelf ook! Reiziger heeft nu ook een goede leermeester, samen met Poulsen. Ze kunnen het allemaal afkijken bij ten Hag. Maar laat ten Hag zijn contract uitdienen. Zijn eisenpakket is voldaan in de zomerstop.
6 -3
Deepblue
Marco denkt zelf na en tettert niet iedereen na. Heerlijk.
15 -2
ajax4lifebaby
Kijk zo hoort het. Iedereen praat onze spelers naar het buitenalnd. Maar ze moeten juist blijven.
22 -3
Spectre
Snap dat ook nooit dat geduw naar buitenlandse clubs van analisten en oud spelers, hou ze lekker hier, zo wordt de eredivisie juist nog is wat
12 -2