'Lampard ook een strateeg buiten het veld'

FinnDekker, 22-10-2019 om 07:25, 3308 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Boudewijn Zenden is fan van de coach van Chelsea, Frank Lampard. In zijn loopbaan als profvoetballer stond Zenden vaak naast en ook tegenover de trainer van de tegenstander van Ajax in de Champions League. In De Telegraaf wordt Lampard onder de loep gelegd.

'Frank was een heel serieuze prof, die alles deed om de wereldtop te bereiken. Na een training schoot hij standaard een keer of twintig van buiten de zestien, omdat hij daar in wedstrijden veel in schietpositie kwam. Hij kon duels lezen. Binnen de lijnen was hij de strateeg en later ook buiten het veld', aldus Zenden over Lampard als voetballer. De twee speelden samen bij Chelsea. 

'Lampard heeft altijd een enorme prestatiedrang gehad, zowel individueel als met het team. Hij was er goed ziek van als hij verloor of op het punt stond om te verliezen. Het doel heiligt de middelen.' Lampard ging door het vuur voor zijn ploeg. 'Dus als het mis dreigde te gaan, werd hij in het veld vervelend en schuwde hij een gemene tackle, tijdrekken of praten niet.'

Sinds dit seizoen staat de oud-middenvelder voor de groep bij Chelsea. 'Hij doet het knap en de reacties in Engeland zijn gematigd positief. (...) Ajax moet aan de bak, want Chelsea zit nog in een vrij positieve flow. Maar laten we eerlijk zijn: het is niet meer het Chelsea van een aantal jaren geleden.'

Denk jij dat Ajax en Chelsea 1-1 spelen? Zet in en krijg 6,10 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AnsB
Het is vooral een nog wisselvallige ploeg, een ploeg in opbouw. Maar de vele tegendoelpunten die ze in hun beginwedstrijden kregen, krijgen ze nu al niet meer (ik las de VI-analyse van Pieter Zwart).
Ze zetten kennelijk hoog druk, ook op de controleurs (wsch. Alvarez en Martinez) en daar zie ik Ajax nog niet zo 1-2-3 onderuit voetballen.
En zelf zijn ze heel gevaarlijk in de omschakeling, hebben goede aangevers daarvoor en snelle, handige jongens voor de afronding.

Nee, ik ben niet direct optimistisch. Maar als Ajax in topvorm is, dan zijn ze wel sterker.
Daarop hopen dan maar, en vooral ook op effectiviteit in de afronding (Promes?).
Ben ook benieuwd hoe Dest het doet tegen (vermoedelijk) Hudson-Odoi. Maar mogelijk wordt laatstgenoemde geofferd als ze met drie CV's gaan spelen.
Ben heel benieuwd naar de wedstrijd en hoop dat het een leuke wordt, met twee aanvallend ingestelde teams, al zou het me niet verbazen als Chelsea zich toch veel laat terugzakken en loert op een snelle omschakeling. Tegen Ajax heb je dan toch de meeste kans op winnen wellicht.
2 -1
Aspers73
Als je Chelsea afgelopen weekend hebt zien spelen dan heb je gezien dat als je hun verdediging onder hoge druk zet ze het echt enorm moeilijk hebben en veel fouten maken.
1 0
Simon1
Gewoon even met 3-0 oprollen jongens. Moet makkelijk kunnen, toch?
1 0
Tinus
Ja man, wordt echt een eitje...
0 -1