'Overmars moet kijken naar kopsterke verdediger'

ArthurV, 21-10-2019 om 17:40, 6764 views, Alles op Swart |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Sjaak Swart is niet te spreken over de manier waarop Ajax afgelopen zaterdag voor de dag kwam tegen RKC Waalwijk. Dat laat Mister Ajax weten voor de camera van Alles op Swart.

'Je moet alleen maar blij zijn en deze wedstrijd heel snel vergeten, want het was drama zoals een paar liepen te voetballen', vertelt Swart. De voormalig rechtsbuiten is echter niet bang dat Ajax, aankomende woensdag tegen Chelsea, met dezelfde mentaliteit het veld betreedt. 'Dat moet ook, want je moet die Engelsen pakken. Die drie punten zijn heel belangrijk, dus daar moet alles voor gedaan worden. Iedereen in het elftal moet daarvoor knokken, dat sommigen er niet met hun hoofd bij zijn mag niet gebeuren.'

Volgens Swart is er met name voor de achterhoede nog een hoop werk aan de winkel. 'Want je ziet dat er achterin af en toe openingen zijn waarvan je denkt: hoe kan dat nou?' De oud-voetballer meent dat Ajax niet alleen over de grond, maar ook bij hoge ballen erg kwetsbaar oogt. 'Dat is nog iets voor Mister Overmars, om eens goed te kijken naar een centrumverdediger die alle ballen wegkopt. Dat is wel heel erg nodig, want die hebben we niet.'

Denk jij dat Ajax en Chelsea 1-1 spelen? Zet in en krijg 6,10 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
HStorm
Vandaar dat Alvarez veelal als Verd Mid wordt opgesteld. Zonder hem daar is het koppend een stuk kwetsbaarder.
0 0
Aspers73
Een soort van Botman
0 0
Toeschouwer
De huis makelaars zullen wel weer aan het werk gezet worden . Die komen meestal met de verkeerde type spelers die Ajax nou even niet nodig heeft.
maar ja zo vult iedereen ze zakken en we gaan gewoon weer verder.
1 -1
Van Reenen
Dat bedoel ik ook. Er lopen scouts in Zuid-Amerika die Alvarez al 3 jaar hebben gevolgd en warm hebben aanbevolen bij Overmars. Tja, dan verwacht ik een kanjer van een voetballer. Maar of hij nou beter is dan bijvoorbeeld Ekkelenkamp? Ik ben blij dat ik daarvoor niet verantwoordelijk ben, maar wel commentaar mag geven op aangetrokken spelers. En wat een ander forumlid al heeft gesuggereerd, haal Sanchez terug die alleen maar is aangetrokken door Tottenham Hutspot om de bank warm te houden.
0 0
Bouke
zolang ten Hag vasthoudt aan Veldman centraal zal dat niet worden opgelost ... je kunt Schuurs daar neerzetten of Alvarez heb je genoeg kop kracht .. alleen, Veldman is nu terug en doet het goed en daar moeten Alvarez en Schuurs door in de wachtkamer .. want aj Ajazx zit uiteindelijk met Veldman in zijn maag want die had normaal al weg geweest of op de bank gezeten... daardoor gaat ten Hag steeds schuiven... in feite houdt Veldman nu de ontwikkeling van Schuurs en ook Alvarez tegen , dit seizoen kan het nog, maar volgend seizoen moeten beiden spelen en Veldman moet je verkopen (dat is een soort Viergever geval, dan spelen ze een tijdje goed maar op de lange termijn wilt Ajax niet verder met hem)
0 0
Van Reenen
Ik, en met mij vele supporters, zien graag in de winterstop een kanjer komen in de verdediging. En al moet hij 30 miljoen kosten, dan moet het maar. Echter, mijn probleem is dat ik niet zo gauw een speler weet die beschikbaar zou kunnen zijn of naar Ajax wil komen. Is Boateng niets voor ons?
0 0
B.dykstra
Man haal toch vertongen of alderweireld terug,of geef Schuurs toch een kans,hij heeft het zeer goed gedaan.
0 -4
Sterspeler
Volslagen onzin. We hebben Alvarez. En als Veltman iets wel kan dan is het timen, springen en koppen. Tagliafico idem. In de spits hebben we daar Huntelaar voor. Schuurs is er ook nog.

We hebben een goede voetballende middenvelder naast Martinez nodig.
3 -2
Web
Sjaak wij zijn Ajax, hebben voetballers nodig
2 -1
Hagmag
Dan is Alvarez een miskoop, dat was de beoogd opvolger van De Ligt en het is geen middenvelder.
3 -3
Van Reenen
Misschien is Jaap Stam metde winterstop beschikbaar.
6 0
Illegaal
Ja dat zeg ik altijd je moet gewoon minimaal een cv met lengte hebben.
0 0
Babangida83
Geen idee waarom hij Alvarez over t hoofd ziet?
0 -1
Rinus M.
We hebben er nog eentje rondlopen in Spanje, scoorde dit weekend nog met zijn.......
2 0
Radie125
is van Dijk een optie?
0 0
Simon1
Eerder op de vleugels. Die gast heeft een goede voorzet.
0 0
FrankBeton
Sanchez terughalen uit London.
3 -2
Aspers73
Zeer matige voetballer
1 0
MPAjax
sanchez? altijd goed, doelpunt tegen az vergeet ik niet gauw
1 -1
Chesterson93
Of die tegen Willem II. Heerlijk, man.
0 0
Simon1
Niet Alderweireld en/of Vertonghen?
1 -3
FrankBeton
Nee.
Die boeren alleen maar achteruit
1 0
Chesterson93
Grapje, zeker?
0 0
Jojo49
rico verhoeven , is lang , kop sterk.
1 -1
trodat4030
En een goede trap in zn poten..
1 0
Duif63
We hebben er één naar Heerenveen gestuurd. Misschien ruilen met Pierie...
0 -1
Bky
Van der Hoorn terughalen dus.
0 -3
Simon1
We hebben al genoeg aanvallers.
2 0
Hollister
Juist Sjaakie, helemaal mee eens
4 -1
Simon1
We hebben Schuurs, Alvarez en Pirie rondlopen? Als we nu een extra verdediger gaan halen, kunnen we er zeker één of twee afschrijven, kortom kapitaalvernietiging. Als nu blijkt dat ze echt beduidend tekort komen snap ik het, maar zowel Schuurs en Pirie zijn nog talenten en Alvarez doet het niet verkeerd, maar wordt niet vaak gebruikt als RCV.

Daarnaast moet een nieuwe CV ook echt beter zijn dan wat we nu hebben lopen. Ik kan mij dan niet aan de indruk onttrekken dat dit spelers moeten zijn zoals Alderweireld en Vertonghen.

Een optie kan zijn om één of beide te halen, Veltman van de hand te doen én Schuurs te verhuren zodat hij zijn "vlieguren" kan maken in de eredivisie. Kan hij daar leren van de fouten en kost het ons geen punten.

Zou wel trouwens een mooi elftal zijn:
-----------------------------Cillessen
Dest ----- Alderweireld ---- Vertonghen ---- Tagliafico
------------ Martínez ------------------ Blind
-------------------------- Van de Beek
Ziyech -------------------- Tadic ----------------------- Neres

Mis hier toch wel een heel stuk dynamiek, zoals Frenkie de Jong bracht, in dit elftal. Wellicht toch een goed idee als Ajax in de winter de markt op gaat om een vergelijkbare speler te halen.
4 -6
Vlieske
Waar is the boss??.
1 0
Simon1
Zie net dat ik Cillessen heb neergezet. Beter kan het niet. xD Onana moet dat zijn. xD
1 0
De_Realist
Blind op het middenveld is niks bijzonders, dat hebben we toch al gezien.
3 -2
Sterspeler
Blind stond naast Marin die nog zijn rol aan het zoeken is. Daar zou Frenkie ook moeite mee hebben.
1 0
Simon1
Met een centrum achter zich wat niet op elkaar was ingespeeld en de rest van het middenveld wat niet goed stond. Er werd alleen maar achteruit verdedigd in plaats van vooruit en het totale elftal liep nog niet goed. Zo kan ik er nog wel paar. In alle eerlijkheid zie ik Blind het liefst op de '6 met twee creatieve spelers voor zich, zoals een De Jong en een Ihattaren bijvoorbeeld. Aansluiting vanuit achter en dat Blind de rol krijgt zoals Busquets heeft bij Barcelona. Da krijg je pas magie.
2 -1
Onpartijdig
Zoals Marc heeft geprobeerd met Magallan. Meestal zijn die net iets te houterig om met ruimte in hun rug te spelen.

Natuurlijk wil je iemand die zowel lang en sterk is en goed kan koppen, alswel iemand die dynamisch genoeg is voor het systeem. Maargoed, dat wil iedere club wel
5 -3
ajaxdordtt
Ja, of gewoon Schuurs of Alvarez opstellen.
2 0
trooop
Schuurs is verdedigend volstrekt onbetrouwbaar. Alvarez als cv heb ik ook flinke twijfels bij. Veltman is de meer dan terechte cv op dit moment, omdat hij het goed doet, en omdat er waardeloos is ingekocht.

Aan de andere kant: alvarez op cv betekent wel dat hij niet meer op het middenveld staat. Dat is eigenlijk nog belangrijker.
7 -3
De_Realist
Is Schuurs verdedigend volstrekt onbetrouwbaar? Onderbouw dat eens.
2 -1
trooop
Het is een twijfelaar, ondanks z'n imposante postuur grijpt hij zelden in maar reageert hij vooral, waardoor hij voornamelijk achter de feiten aanloopt. Hij weet vaak niet goed waar hij moet lopen, of hij kort moet zitten of juist niet. Hij schakelt tergend traag in z'n hoofd als de situatie ineens verandert - imo z'n grootste tekortkoming, en nog iets waardoor hij vaak achter de feiten aanloopt. Hij draait en keert als een vrachtwagen.
In verdedigend opzicht is het samengevat nogal een slome.

Aan de bal vind ik hem daarentegen fantastisch. Heb misschien wel nooit eerder een speler gezien met zo'n raket van een inspeelpass.
Een geweldige kwaliteit, maar betrekkelijk nutteloos als je daarnaast niet ook gewoon kan verdedigen.

Hij is nog jong, en hij heeft zich al verbeterd tov vorig jaar. Wie weet hoe ver hij nog komt. Maar voor nu: neen.
5 0
Sterspeler
Schuurs moet leren inderdaad beter positie te kiezen en na te denken wanneer hij achter een speler aangaat. Die wordt soms kinderlijk uitgespeeld.
2 0
Woodenshoe1
Dat is toch armoede? Als je mij vorig seizoen had verteld dat Veltman de best vervanger van de Ligt zou zijn, was ik gek geworden!
8 0
trooop
Ik ben veltman-fan, maar inderdaad, tov de ligt is dat armoede. Vandaar: waardeloos ingekocht.
1 0