Driessen: 'Strijd om de titel is gestreden'

BartVeenstra, 21-10-2019 om 10:53, 22731 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

In de ogen van Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, is de strijd om de Nederlandse landstitel al gestreden. Ajax won afgelopen zaterdagavond, zonder goed te spelen, met 1-2 bij RKC Waalwijk, terwijl PSV roemloos ten onder ging op bezoek bij FC Utrecht (3-0).

Volgens Driessen heeft PSV behoorlijk wat 'kwaliteitsrijke individuen', maar zijn deze allemaal offensief ingesteld. 'Defensief is sprake van een kwetsbaar stelletje. Het geheel is niet in balans. Routiniers als Nick Viergever en Jorrit Hendrix zakten in Utrecht door de ondergrens', zegt de journalist, die ziet dat ook Ajax-trainer Erik ten Hag nog zoekende is. 'Maar wie hij ook het veld instuurt; de eerste achttien selectiespelers zijn om het even en in welke formatie ook sterker dan nagenoeg alle andere Eredivisie-clubs.'

Verder ziet Driessen dat Ajax ook na het geweldige successeizoen nog steeds hongerig is. 'Je zou het niet zeggen getuige het ongeïnspireerde optreden bij RKC. Alleen de wijze waarop liefst vijf (!) Ajacieden zich voor de bal gooiden toen Darren Maatsen vlak voor tijd vrij mocht inschieten, vertelt dat van verzadiging geen sprake is.'

Bij PSV ging het er heel anders aan toe, zo zag de journalist van De Telegraaf. 'En wie de frustratie en verloren zelfbeheersing bij sommige schandalig ontspoorde PSV’ers zag, terwijl de ploeg na de onfortuinlijke achterstand tegen FC Utrecht het beste spel van het seizoen op de mat legde, weet dat de strijd om de landstitel is gestreden. Vraag is alleen: wanneer in het voorjaar overhandigt KNVB-directeur Eric Gudde de kampioensschaal aan Dusan Tadic. In de tiende speelronde is de Vorentscheidung, de voorlopige beslissing, gevallen en de Eredivisie gespeeld. Het aftellen is begonnen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Het is natuurlijk nog wel even afwachten of we het fabelachtige niveau van afgelopen zaterdag elke week aan kunnen tikken..
0 0
Babangida83
Iets met één zwaluw maakt nog geen zomer.
0 0
Boer Gijs
Wat een kletskip. Daar is Ajax echt nig niet sterk en solide genoeg voor. Maar goed die blaatkip zegt het ook alleen maar om bij misstap van Ajax onze club weer af te kunnen fakkelen.
1 0
Ansjo
Dit Ajax kan zo verliezen van Feyenoord, AZ, Utrecht etc. Achterin zwemmen er gewoon teveel.
3 0
MankeNelis
Falentijn slaat door de andere kant op. Baude uitspraak na pas 10 wedstrijden. Zo ongenaakbaar zijn we nog niet.
0 0
Rentokill
Wat een dwaas is het toch ook
1 0
Jariiii
Niets waard uit zijn mond.
1 0
Hollister
Onzin, zoals al alles wat de laatste jaren uit zijn mond en pen komt... Hoe kan je dat nu na 10 wedstrijden zeggen, nog niet eens 1/3 van de competitie en nog maar 3 punten voorsprong..
En dat terwijl we zaterdag echt gezwijnd hebben.
2 0
PhilRock
Wie is dus de kop van jut als het even minder zou gaan?
0 0
VoorOnzePloeg
Dus geen kampioen dit jaar..
0 0
Fieldman
Die kerel is niet serieus te nemen. Het blijft maar doorgaan.

Opzichtig de lat veel te hoog leggen.
3 0
Tscheu
Onzin.
0 0
Cello
Niet serieus te nemen deze man!.

Door nu Ajax weer op een voetstuk te hijsen kan ie ze later, bij een mogelijke tegenvaller, weer harder onderuit halen. Dat is zijn tactiek.

Net zo min als dat we zijn kritiek serieus zouden moeten nemen, moeten we nu dat ook niet doen met dit positieve geluid. Ik vind het doorzichtig.
4 0
Labrador
Wat is Driessen toch een gigantische lul.
3 0
henwildie
waarom blijft deze cabaratier een platform krijgen?
2 0
insectenverdelg
om cabaratiers moet je kunnen lachen toch?
0 0
DHNC
Zo duidelijk dit. Nu de lat hoog leggen, doen alsof het vanzelfsprekend is en dan straks wanneer Ajax een steek laat vallen weer zagen.
3 0
Good Luck
Idd, Valentijntje schud ze zo uit zijn mouw.
0 0
pinballmagic
Faal(en)tijn Flapdrol
1 0
Raoul14
Beetje voorbarig, maar het zou toch wel erg lekker zijn!
0 0
Beer
Wat een grapjas.
Dus omdat RKC maar net van Ajax heeft verloren degraderen ze niet.
0 0
blava
Utrecht heeft laten zien hoe een gemiddelde eredivisie club PSV moet bestrijden. Als AZ dezelfde tactiek hanteert krijgt PSV het moeilijk komende zaterdag.
0 0
Engeltje
Flauwekul
0 0
Schip
Wat een grap. Meneertje had geen enkel vertrouwen in een return wedstrijd tegen Real, waar Ajax gewoon beter tegen was een wedstrijd lang en enorm veel pech had met het scoreverloop. Maar meneertje heeft nu alle vertrouwen in een gelopen titelrace, terwijl we net onderweg zijn.

Deze man zit met een zelfingenomenheid waarheden te verkondigen die echt nergens op gebaseerd zijn, behalve op een chronisch ontstoken onderbuik.
4 0
bdsngsfs
Een kenner die zelf nooit gevoetbalt heeft en die zichzelf belangrijk probeert te maken door dom te lullen.
0 0
aniet
Nog 72 punten te verdelen!! Zelfs in Rotterdam hopen ze nog
0 0
Redrum
Feyenoord kan nog steeds hetzelfde puntenaantal halen als wij vorig jaar hadden. Het enige is dat ze dan wel de resterende 24 wedstrijden allemaal moeten winnen.
0 0
aniet
Het was natuurlijk niet serieus bedoelt, meer een commentaar op al die mensen die nu al gaan roepen; het is beslist
0 0
Redrum
Weet ik, ik wilde alleen maar aangeven hoe slecht Feyenoord bezig is.
2 0
Ajax114
Ik ken Ajax inmiddels goed en weet dat als de jongens 5 punten los staan ze nog gemakzuchtiger gaan worden dus is het nog niet gespeeld maar als ze wel scherpte kunnen opbrengen dan worden we wel makkelijk kampioen natuurlijk.
1 -1
Bky
Dit staat natuurlijk vast, al is dit waarschijnlijk moeilijk te verkroppen voor de PSV fanboys hier.
0 0
NUL20
Die gast is toch ook niet meer serieus te nemen... wat een debiel man.
3 0
Chris86
Tja, met de huidige 69 punten voorsprong kan ons inderdaad niets meer gebeuren! Ik weet dat 72 moet zijn, maar we mogen komend weekend al tegen feijenoord..
2 0
roodwit007
a.s weekeind worden er spaanders gehakt , wie na dit weekeinde overeind staat mag zich bijna winterkampioen noemen de is nog steeds rond en driesen ........tja
0 0
Juichtoon
Heeft PSV zich teruggetrokken?
1 0
S.Ajacied
Wat een onzin weer.
1 0
VakO
Tuurlijk. Nog maar 24 wedstrijden te spelen. Zoveel is dat niet. Kaarten krijgt Ajax niet. Blessures ook niet. En van de midweekse CL-wedstrijden hebben we ook geen last.
En PSV kan er niks van.
Op naar het museumplein.

#wateengelul #falentijn #loser
8 0
Robeerke
Heeft Valentijn een machtspositie binnen de krant of durft niemand hem te ontslaan?
2 -1
Lazell
Vergeet niet bij welke 'krant' hij werkt. Denk dat ze daar uitermate tevreden met hem zijn.
0 0
DurumDoner
Heel doorzichtig weer dit. Ajax gaat echt nog wel een keer verliezen en dan kan Driessen hier weer op in haken en Ten Hag naar beneden praten.

Trap er niet in.
5 0
AFCAMM
Sjezus, wat een onzin. Probeert ‘ie Ajax in slaap te lullen?

Valentijn Driesmertens. Mertens riep toen na die 10-0 oorwassing tegen Feyenoord (ook in deze fase) ook dat ze ‘de kampioenswedstrijd’ hadden gespeeld.
1 -1
Redrum
De situatie met Mertens was nog erger dan dat. Hij zei dat niet na de legendarische 10-0 overwinning, maar na een krappe 3-2 overwinning op Feyenoord. Vervolgens verloren ze de eerstvolgende wedstrijd in eigen huis met 6-2 van Twente en volgde er nog 3 keer puntverlies op rij geloof ik. Prachtig was dat.
8 0
AFCAMM
Echt? Dan heb ik die twee dingen gewoon aan elkaar gekoppeld in mijn geheugen.
Niet heel gek misschien, aangezien het Driesje en PSV-Feyenoord betrof. Er zijn belangrijkere zaken, hehe.
1 0
LangeTermijn
Er is een heerlijke clip van gemaakt: https://www.youtube.com/watch?v=Cu6END8hhcw
0 0
Wout1988
die wedstrijd was eigenlijk ook de wedstrijd die ze titel kosten
0 0
ErikDeBosz
Hoe kun je het ook schrijven na de wedstrijd van zaterdag?
1 0
ErikDeBosz
Haha, na 1 wedstrijd is de titel gestreden. Wat gebruikt die Driessen?
3 0
Ajax4proud
Ajax is ook door het oog van de naald gekropen en speelt zijn wedstrijden ook niet goed. Het is krankzinnig om nu al te zeggen dat je de kampioenschap binnen hebt. Het is lekker dat Ajax 3 punten voorloopt maar het zegt nog niks tot bijna aan het einde van het seizoen. Als Ajax punten verspeelt dan kan het plotseling er niks meer van of dan deugen de aankopen niet meer. De media ook altijd..
3 0
Van Reenen
Ik kan mij herinneren dat PSV eens aan het begin van e3n nieuw jaar 11 punten heeft voorgestaan. Dus s.v.p. geen huid verkopen voordat de beer geschoten is. Eerst maar eens kijken of Chelsea geklopt kan worden. Ik zie het positief in, maar denk dat velen hier niet aan die beer denken.
1 0
RusselWestbrook
Deze krant gewoon niet normaal doen, hè? Altijd met alles zo verschrikkelijk overdreven.
4 0
JariJari
Volgens clubelo.com is er nog 5% kans dat PSV met meer punten de competitie eindigt dan wij.

Dat is inderdaad wel vrij zeker kampioen. PSG heeft in Frankrijk 99.9% dus zo gek is het niet.
0 0
RedFeather
Hoe kun je dit nu roepen en denken iemand je serieus neemt?
6 -1
Cupmetgroteoren
Het is gewoon waar. De selectie van PSV is zeer matig vergeleken met die van Ajax. Ajax heeft ook een vrij matige selectie, met een zwakke bank, een onstabiele verdediging en slecht middenveld, maar veel meer kwaliteit dan PSV.
1 -7
WZAWZDB14
PSV heeft al jaren slechtere selectie dan ajax maar weet altijd de punten te pakken. Verwacht maar niet dat het dit jaar wel gemakkelijk gaat worden.
4 0
DaarHoordenZijEngelenZingen
Het is absoluut niet waar. Het gaat echt niet zo makkelijk worden om kampioen te worden en de strijd is zeker niet gestreden. Valentijn Driessen lult zoals altijd weer onzin.
5 -1
WZAWZDB14
Typisch weer de Telegraaf:
lat gelijk weer zo hoog leggen dat, zodra het lukt, de normaalste zaak van de wereld is en, zodra iets mislukt, de hel los barst.
5 0
Cupmetgroteoren
Klopt, het kampioenschap is nu al binnen. PSV staat 6 punten achter en dan is het eigenlijk al klaar. Het middenveld, de verdediging en de keeper zijn pure middelmaat bij PSV. Bruma en Doan zijn miskopen. Ze gaan nog heel veel punten verspillen.
0 -2
Redrum
De situatie bij psv is wel interessant. Ze zaten aardig op een roze wolk, maar daar zijn ze nu vanaf getrapt. De vraag is hoe ze daar mee omgaan. De beste voetballers daar zijn ook de jongste voetballers, dat kan een groot nadeel zijn.
3 0
Bjorn
Wát een onzin. Het is oktober...
10 -2
ram
Nou en. Het is duidelijk dat wij nu kampioen zijn. Met deze voorsprong zijn we ook 100% zeker kampioen in 2022 én 2023. En als we een punt pakken tegen Chelsea, zijn we zeker van de Champions League winst. Hoeven niet eens meer te spelen joh.
6 -2
Bjorn
Lekker! :-)
0 0
ram
Dat dacht ik! Kat in 't bakkie.
0 0
JariHeijden
Hahaha!!
1 0
036AFCA97
Wat een calimero gelul hier. Als die nu had geschreven dat Ajax slecht speelde was het ook niet goed. Hij is alleen maar positief nu.

Denken jullie nou echt dat hij dit schrijft om de druk op te voeren bij Ajax? En al is dat zo, dan is dat toch alleen maar goed?

Hij vergelijkt letterlijk de inzet van Ajax met die van PSV en zegt dat het bij Ajax beter is. “De hele media is tegen Ajax” wat een aanstellerij.
2 -5
Redrum
Geloof het of niet, maar hier is iemand die nog niet weet hoe Valentijn Driessen in elkaar steekt.
6 0
Truth
Nooit geweten dat je van kneus zijn je beroep kon maken, maar deze beroepskneus is het gelukt. Toch best een prestatie
2 0
TontoKarnaggel
Als je mening maar opvalt, dat is het enige dat telt voor dit soort figuren. Dat het dan een volkomen ridicule mening is, dat is dan maar zo en van ondergeschikt belang.
Heeft niks meer met journalistiek te maken, wel alles met aandachtsgeil.
1 0
Bramzel
Wat een onzin blijft deze man toch steeds verkondigen. Daarnaast heb ik het idee dat hij met dit artikel hoopt dat Ajax gemakzuchtig wordt (het is namelijk de afgelopen wedstrijden wel gebleken dat de grootste tegenstander Ajax zelf is) en zo hoopt dat Ajax juist geen kampioen wordt.
2 0
FreddyAX
Triest eigenlijk.
2 0
Labrador
De strijd is pas gestreden als PSV op een achterstand staat die niet is te overbruggen. Volgens mij moeten we nog 24 wedstrijden. Kom op zeg.
3 0
DaarHoordenZijEngelenZingen
Ja inderdaad, en psv heeft een betere selectie dan 16 eredivisieclubs dus alleen dat al zorgt ervoor dat het gewoon heel spannend wordt waarschijnlijk.
0 0
GvanAchteren
Op de meest eenvoudige manier zonder enige inspanning je geld verdienen...
2 0
Toon meer reacties