Van Hanegem ziet Ajax ook van Chelsea winnen

BartVeenstra, 21-10-2019 om 08:00, 11059 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Feyenoord-icoon Willem van Hanegem denkt dat Ajax een goede kans heeft om woensdagavond Chelsea te verslaan. De columnist schrijft in zijn column in het Algemeen Dagblad dat ja na afgelopen zaterdagavond - toen Ajax 'er helemaal niets van bakte' - wellicht een flinke tik kan verwachten, al denkt Van Hanegem dat het anders gaat verlopen.

'Tegen Chelsea kan Ajax vast wel weer de hoogste versnelling vinden', schrijft hij. 'Chelsea speelt onder Frank Lampard vaak leuk voetbal, met aantrekkelijke spelers. Aan de andere kant laat het de tegenstander ook lekker voetballen en dat is iets waar Ajax doorgaans van profiteert. Quincy Promes was nooit mijn favoriete speler, maar hij heeft zelf afgedwongen dat hij nu basisspeler is. Met hem moet Ajax rond het zestienmetergebied van Chelsea kunnen combineren.'

Ajax won haar eerste twee groepsduels in de Champions League, maar toch ging nog niet alles naar wens bij de Amsterdammers, zo zag Van Hanegem. 'Ajax gaf tegen Lille en Valencia wel heel erg veel kansen weg. De ploeg kwam steeds goed weg, maar ik zie ze ook nu weer winnen. En ze spelen die wedstrijd ook nog eens in de wetenschap dat PSV nu echt achterop is geraakt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
markk
Wederom een wedstrijd die beide kanten op kan. Ajax kwam zeker tegen Lille maar ook in mindere mate tegen Valencia een aantal keer goed weg waar het ook de andere kant op had kunnen vallen. Grote kans dat Chelsea slordig spel genadeloos aanpakt. Aan de andere kant is zowel het team als de coach van Chelsea onervaren en de vraag is maar of Chelsea om kan gaan met het spel van Ajax. Ik zie Ajax net als tegen Valencia en Lille de wedstrijd 60-90 minuten controleren met veel balbezit waar Chelsea genoodzaakt is om op de counter te spelen aangezien.
0 0
Juichtoon
Willem hoopt altijd op het tegenovergestelde van wat hij zegt (qua voorspelling). Heeft hij vorig jaar bij Harry Mens uitvoerig toegelicht.
Zondag jl was weer mooi. Harry vraagt wat Willem denkt van Fnoord Heracles. Willem "nou wordt heel lastig,..een gelijkspel".. "Wat"? zegt Harry "tegen Heracles thuis"? . "Uh" zegt Willem "nee ik denk dat ze winnen 3-1".
Willems bijgeloof kwam weer uit....
1 0
de-Ajacied
Precies wat je zegt. Hij probeert nu een beeld van Chelsea te geven dat het als Europese topclub wel meevalt en de prestatie niet groot zou zijn als je daar punten tegen pakt zodat hij donderdag met alle ander jaloerse feyenoorders kan hakken op wat Ajax allemaal niet goed deed
0 0
Labrador
Vorig jaar: Heracles-Ajax 1-0. 2 weken later tikten we Real van de mat. Het mag niet, het kan niet maar het gebeurt wel: Mentaal moet er ook een knop om.
0 0
Juichtoon
Dit is al zo oud als de weg naar Rome. Bekijk eens de uitslagen van Ajax in de periode 71-73. Dan zie je ook heel veel kleine overwinningen.
0 0
Redrum
Vorig jaar speelden we ook onze slechtste wedstrijden in de aanloop naar CL-wedstrijden. Op de één of andere manier heeft de ploeg moeite dan de juiste focus te vinden en houden ze zich misschien onbewust net iets meer in. Ook zijn die interlands gewoon een dramatische onderbreking van het ritme vind ik. Tegen Chelsea zal een weer een heel ander Ajax staan.
4 0
AFCAwooz
Ik word een beetje simpel van mensen die zeggen dat ajax geluk heeft gehad in de eerste 2 wedstrijden. Natuurljjk had valencia er 3 kunnen maken maar dan moet je ook zeggen dat ajax er 6 had kunnen maken. Wat verwacht je dan: dat je uit tegen valencia alles 90 minuten potdicht houdt. En dan verder: iedereen praat elkaar na over de heroische overwinning van feyenoord tegen porto. Dan moet je híer ook zeggen dat porto veel kansen kreeg en er minstens twee had moeten maken.
5 -1
SilverHaze
Laat gaan joh. Je weet toch dat Ajax een veel hoger verwachtingspatroon heeft dan de kakkerlakken. Daar doen we zelf ook aan mee. Het feit dat spelers en supporters nog niet tevreden zijn met zoveel weggeven kansen geeft alleen maar aan welk topsportklimaat er heerst. Super blij met de mooie goals, ontvreden over de verdedigende organisatie. Pakweg 10 jaar geleden hadden we van dergelijke wedstrijden alleen maar kunnen dromen.

Feyenoord - Porto was een eendagsvlieg. De euforie rond die wedstrijd is allesbevestigend.
1 0
Juichtoon
En dat is EL. Hiervoor lopen deze ploegen zeker in het begin van de poulefase minder hard. Neem PAOK dat liep zich tegen Ajax zeven slagen in de rondte en raakt daarna in de EL geen knikker meer.
0 0
Hagmag
Ben benieuwd, dan moet het niveau RKC een dieptepunt zijn geweest.
0 0
Rentokill
Winnen is overwinteren in de CL. Leuk dat Ras-Feyenooider Hanegem dit zegt.
Ik hoop dat Donny snel weer dat onoverwinnelijke over zich heen krijgt want ik vind m echt een vd minderen de laatste tijd. Terwijl hij juist een van de sterkhouders hoort te zijn.
0 0
Web
Dat komt omdat ze hier vinden dat hij een goede 8 is. Donny is een goede lopende 10.
Het zegt alles dat de twee wedstrijden met Donny op 8 de mindere wedstrijden waren
Nee maar Donny word verkeerd gebruikt door Ten Hag
0 -1
wolterx
Waarom zou het geen goede 8 kunnen zijn? Zo heeft hij jaren goed gespeeld, probleem is echter dat in deze opstelling er geen ruimte is voor een B2B 8, iets dat hij in kan vullen. Met een goede enkele 6 en een creatieve 10 zou Donny perfect als 8 kunnen functioneren denk ik, heeft alles voor die rol.
1 0
FreddyAX
Met alle respect voor Donny vind ik niet dat hij aan zijn beste periode bezig is, inderdaad heeft het te maken met de speelwijze maar daar speelt hij ook zelf een rol in.
Donny is een speler die het van zijn loopacties moet hebben en dat betekent dat hij niet al in de zestien moet staan om vervolgens afgedekt te kunnen worden.

Hij kan ook zich in het spel wat terug laten zakken in het middenveld om daar de combinaties aan te gaan, de ruimtes kleiner te maken en van daar uit de actie naar de zestien te maken.
Hij is een intelligente speler en geen one trick pony.
1 0
masterrr
'Nu echt achterop is geraakt', beetje overdreven niet? 3 punten verschil...
1 0
Oempaloempa
beste spelers verkocht, nu oktober, bovenaan in de competitie, alles gewonnen Cl.
1 0