Kieft: 'Tussenstap voor Stengs bij Ajax ideaal'

BVeenstra, 19-10-2019 om 10:20, 5369 views, De Telegraaf |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Voormalig Ajax-spits Wim Kieft zou AZ-aanvaller Calvin Stengs graag bij Ajax zien spelen. De columnist ziet een tussenstap bij de Amsterdamse club als de beste stap in zijn ontwikkeling, zo schrijft hij in zijn column in De Telegraaf.

Stengs doet het op dit moment meer dan uitstekend bij AZ en de kans is dan ook groot dat hij in de aankomende zomer een transfer gaat maken. 'Voor Stengs wordt AZ steeds meer een last dan een lust', begint Kieft. 'Hij moet na dit seizoen op zoek naar een nieuwe uitdaging en daarbij zou een tussenstap naar Ajax ideaal zijn.'

Of het ervan gaat komen, is nog maar de vraag. 'AZ wil niet meer verkopen aan Ajax en zal waarschijnlijk zo’n hoge transfersom vragen dat een overgang naar Amsterdam niet voor de hand ligt', denkt Kieft, die een andere stap niet per se in het voordeel van Stengs zou zien. 'Terwijl een stap naar de Europese top - hij komt daar ook in het vizier - niet wenselijk is voor zijn ontwikkeling.'

Denk jij dat David Neres namens Ajax scoort tegen RKC Waalwijk? Zet in en krijg 1,65 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
eros
Zou je Stengs, Boadu en Koopmeiners voor 45 miljoen kunnen halen?
Soort package deal.

Het stadion zal ook het nodige gaan kosten, dus wellicht kunnen ze het geld goed gebruiken.
Labyad, de Jong, Magallan mogen dan wel naar AZ toe.
1 -2
Labrador
Dan legt AZ zijn lul op tafel en lacht je keihard uit. Ik denk dat ze voor stengs alleen al een bedrag van 20 miljoen kunnen krijgen.
0 0
Gooseman
En 11 voor Boadu en 14 voor Koopmeiners. Kan de lul weer terug de broek in.
0 0
Sterspeler
Boadu is meer waard evenals Koopmeiners.
0 0
insectenverdelg
Als Barca morgen komt en die zeg we eillen graag een ackagecdeal voor ziyech? onana en Nico, 75 moet wel genoeg zijn toch?' Wat roep jij dan?
0 -1
Gooseman
Wat een vergelijking.... ondanks dat Stengs, Boadu en Koopmeiners niet allen naar Ajax komen, vind ik 45 miljoen niet eens zo gek gezien hun status.

Vergelijk je dit met de status van Ziyech, Onana en Tagliafico mag je het bedrag wel iets aanpassen. Wanneer er een club 125 bied zou dat meer als vergelijk dienen. Dat is het overwegen waard. Net zoals 45 miljoen voor de AZ-ers.
1 0
markk
Ajax is geen Action (2=1), Alleen Ziyech en Onana zijn al 125 miljoen waard. Tagliafico voegt daar nog eens 45-55 aan toe.
0 0
AlexIbarra
Als hij bij Raiola zit wordt het lastig om Ajax te overtuigen denk ik.
Ik heb ook nog weinig gezien waardoor ik denk dat hij ons beter gaat maken.

Ik vind het goed als AZ ambitie toont maar als ze inderdaad 'niet aan Ajax willen verkopen' zou ik dat een domme zet vinden. Weghorst gaat nu lekker met Wolfsburg maar op zich zijn Brighton, Wolfsburg, Spartak niet echt clubs waar jonge toptalenten van dromen.

Die kunnen dan beter gewoon op hun 16e al naar Ajax gaan, bijna gratis.
0 0
ReinBurg
Lekker laten gaan zwaar overhypede speler net als Ihattaren dat gaan we lopende dit seizoen al wel volop zien mark my words
1 -1
HZMKK
Ik wil helemaal geen AZ speler meer bij Ajax zien. Zeker geen speler die nog amper wat heeft laten zien op hoger niveau en de absolute hoofdprijs moet kosten.
Tot nu toe zijn vrijwel alle AZ spelers min of meer mislukt of opvulling.
En Stengs heeft er vorig jaar bijna een geheel seizoen uitgelegen, laat hem ook maar eens fit blijven.
2 -2
Libero
Hij heeft er in 17/18 en aan het begin van 18/19 uit gelegen. Heeft afgelopen seizoen 27 wedstrijden gespeeld, vanaf medio oktober en speelt dus al een jaar, zonder blessures. Dat anderen niet bij Ajax slaagden hoeft over hem niet zo veel te zeggen, maar ik ben het wel eens dat hij het eerst maar eens voor langere tijd moet laten zien. Nog afgezien van zijn zaakwaarnemer; je weet van tevoren dat je er een hoop gezeik mee binnenhaalt.
0 0
Web
Wat een onzin dit, omdat andere spelers van AZ niet goed genoeg waren, zou Stengs het ook niet zijn? Dat je überhaupt dit kunt bedenken?
Iedere speler is uniek, Viergever, Moisander of Stengs, jij mag het zeggen. Ik weet het al
1 0
AjaxHoorn
Ajax gaat sowieso geen 25 miljoen betalen en koopt feen spelers die bij Raiola zitten.
2 0
PetrusKeizer
hoezo 'tussenstap', Wim?
1 0
ram
Jij denkt dat Stengs naar Ajax komt met het idee om zijn carrière bij ons af te sluiten? Zou kunnen hoor... maar die kans lijkt mij nihil.
3 0
PetrusKeizer
alsof ik dat niet doorheb, hahaha. gaat er om dat spelers (maar de speler zelf is hier niet aan t woord, Kieft heeft n idee) vooral niet moeten denken 'en wat ga ik NA Ajax doen'. Ze komen ook niet, ze worden GEHAALD. En dan begint t met 'wat ga ik BIJ Ajax doen'. Nou, je werk dus. En dat is bij Ajax: heel, heel erg goed voetballen.
0 0
DeMeervanweleer
Zou een ideale opvolger van Ziyech zijn als ze bij de big five ook wakker worden en hij toch een keer weg gaat. Beslissende voetballer en daar gaat het om, scoort geeft assists, maar moet om Hakim op te kunnen volgen, leren meer druk te zetten en vuile meters te maken, is nu nog te veel mooiweer voetballer. AZ is trouwens juridisch helemaal niet in de positie om te zeggen dat er geen spelers meer richting Ajax gaan, het is geen slavenplantage... Als Ajax een marktconforme prijs, en waarom zou je dat niet betalen als je de hoofdprijs voor Ziyech krijgt, betaalt dan komt hij gewoon naar Ajax. Lijkt mij een goed huwelijk een: Amsterdamse jongen met branie en kwaliteit bij Ajax.
3 0
Ferd
Als Ajax weer met een Frank de Boer tempo gaat spelen ja, voor het spel onder Ten Hag is Stengs echt te traag.
0 -2
ajaxpat
gewoon halen,anders speelt ie volgend seizoen in Lampegat.
1 -2
Ferd
Die kunnen hem echt nooit betalen. Bovendien is dat wel de slechtste reden ooit om een speler te halen, omdat hij anders naar psv gaat.
3 0
ReinBurg
Ajax is geen tussenstap. Wanneer leren we nou eens dat een middenmotor in de PL een tussenstap is alvorens je evt. met Ajax nog wat hogerop kan.
3 -2
ajaxajaxajax
laten we het eens afleren, het is geen middenmotor maar een middenmoter.......
1 0
PetrusKeizer
fout. het is moddermoter.
0 -2
Sterspeler
Een minamoto
0 0
DonAdam
Ajax speelt wekelijks tegen Fortuna en RKC, West Ham tegen City en Everton. Je ziet aan Tadic en Ziyech dat ze zich in kunnen houden in competitiewedstrijden, dat kan niet tegen Aston Villa, want dan ga je eraf.

Wat dat betreft is Ajax wel degelijk een tussenstap, want Ajax hoeft alleen in de Champions League en enkele wedstrijden in de competitie volgas te gaan.
1 -1
ReinBurg
Wat een nonsense jij kijkt Zek er nooit naar de PL? De verdedigers kunnen en/of durven over 5meter nog geen bal over de grond elkaar in de voeten te spelen. Hier wordt veel meer gevoetbald. Zoals Heracles en AZ vorig jaar Ajax onder druk durfden te zetten dat zie ik clubs vannaf de middenkoot in de PL niet doen. Gewoon fysiek daar maar weinig techniek op een individu na. Echt grote onzin om die PL onterecht maar op ted gaan zitten hemelen door velen.
0 -1
DonAdam
Jij ziet duidelijk niet het verschil in intensietijd, snelheid en het fysieke voetbal tussen de Eredivisie en de Premier League en zelfs de Championship. Die ballen gaan inderdaad weleens fout, dus het ziet er soms kolderiek uit, maar het spel is letterlijk 2x zo snel als hier. Dat is ook waarom zoveel topspelers verzuipen in de PL als die de tijd niet krijgen om zich aan te passen; Di Maria kan echt wel voetballen, maar die wordt als lachertje gezien in het VK. Ze spelen ook nog eens 2 maal per week in Engeland. 38 competitiewedstrijden, de League Cup, de FA cup en de top ook nog Europees. Ze krijgen daar dus nauwelijk rust op zich weer op te laden. Tadic heeft letterlijk gezegd dat zijn lichaam nog een paar jaar PL voetbal niet meer zou volhouden toen hij naar Ajax overstapte.

Jouw voorbeelden Herakles en AZ gaan het niet redden in de Premier League en Herakles waarschijnlijk niet eens in de Championship.

Overigens is het heel begrijpelijk dat jij niet doorhebt hoe snel het gaat, want een camera bovenop het dak staat 100 meter van het spel af, dus je ziet de daadwerkelijke snelheid niet.
0 0
godlike
Gaat denk ik niet gebeuren. Dat AZ is sinds de succesjaren met de neus omhoog gaan lopen en vragen exorbitant hoge prijzen. Ze denken dat ze in verhouding tot Ajax wat voorstellen. Mochten ze niet meewerken gewoon duidelijk zijn, geen enkele speler vertrekt meer naar AZ.
2 -2
31xAjax
Is het vragen van exorbitant hoge prijzen alleen aan aan Ajax voorbehouden dan?
0 0
Schip
Dat is van die kortzichtige supporterspraat. AZ is altijd al een club geweest met een goede jeugdopleiding en een positieve spelopvatting. Ook voordat hun opleiding werd ge-upgrade.

Het is gewoon een voorbeeldclub. Ze hebben alle recht om flink te cashen voor Stengs, maar ze zouden ook oog moeten hebben voor zijn sportieve ontwikkeling. En dus niet een exorbitant bedrag vragen, waardoor zo'n jongen een stap maakt, waar hij a la Kluivert een paar jaar van de radar verdwijnt en stil staat in zijn ontwikkeling.
1 0
Barra
Az voert gewoon goed beleid en is een voorbeeld voor andere subtoppers. Brengen veel jeugd voort en krikken het niveau in de competitie ook omhoog itt sommige nietszeggende clubs
2 0
insectenverdelg
vind juist dat na y scheringa geld AZ perfect beleid heeft gevoerd. Structureel rond plek 3 a 4 in de competitie. niet terug gevallen etc. Dat terwijl de club qua achterban gewoon kleiner is dan pak m beet Twente ne Utrecht.
2 0
DrFootball
AZ heeft de succesjaren, met goed beleid, gewoon zelf afgedwongen. Dat er nu een aantal leuke talenten lopen is toch geweldig voor het Nederlandse voetbal. En dat ze die jongens voor geweldige prijzen kunnen verkopen is toch heel knap. Denk dat ze in Rotterdam daar met jaloezie naar kijken.

En wat een onzin om jongens niet meer aan AZ te willen verkopen, omdat je je zin niet krijgt? Nou daar zou ik echt boven staan. Altijd naar jezelf kijken en niet wijzen naar anderen. Dan had je er maar voor moeten zorgen dat Stengs eerder bij Ajax had gespeeld. Weet niet of er ooit een poging is gedaan net zoals bij Boadu. Die wilde zelf niet.
4 0