Jansen: 'Talenten moeten maar goed genoeg zijn'

JesseTH, 18-10-2019 om 21:30, 5085 views, Pantelic Podcast |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Freek Jansen en Dick Sintenie zijn van mening dat het jeugdvoetbal bij Ajax nog altijd van groot belang is, maar dat dat wel in een goede verhouding moet gaan met ervaren voetballers in Ajax 1. Jansen, Ajax-watcher van het Algemeen Dagblad, hecht vooral waarde aan het huidige niveau van het eerste elftal.

'Je pakt nooit een prijs omdat je de jongste bent, daar is jeugdvoetbal voor', meent Jansen tijdens de Pantelic Podcast. 'Blind en Tadić halen was goud. Ziyech en Tagliafico langer vastleggen was goud. Twintigers halen met Martínez en Álvarez, prima. Dat moet je doen, want je wil presteren met 1. Talenten moeten maar goed genoeg zijn. Noa Lang krijgt ook steeds meer speeltijd en gaat er echt nog wel komen, Gravenberch ook. De jongens moeten zelf een hoog niveau aantikken.'

Sintenie ziet op zijn beurt dat de situatie bij Ajax op het gebied van jeugdspelers is veranderd. 'In het verleden had Ajax drie of vier kernspelers, echte sterkhouders. Daaromheen stonden vaak zeven of acht jongens uit de eigen gelederen. Dat moet je nu omdraaien, alleen je moet er wel voor zorgen dat die verhoudingen blijven. Dus dat je zeker twee of drie spelers uit je eigen gelederen in het eerste elftal krijgt.'

Vervolgens neemt Sintenie er Gravenberch bij als voorbeeld. De verslaggever is van mening dat er iets misgaat bij Ajax wanneer hij niet snel in beeld komt bij Ajax 1. 'Als Ten Hag vindt dat hij er nog niet klaar voor is, dan vind ik dat er iets niet goed gaat. Dan moet je daar allemaal achter je oren krabben. Er hoort bij Ajax op een gegeven moment een jonge speler in te komen.'

Denk jij dat Ajax met 0-4 wint op bezoek bij RKC Waalwijk? Zet in en krijg 7,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
altijdwelwat
Wil Freek Jansen even zijn huiswerk doen ?? Ik heb elders ook al geschreven , Lang was in de voorbereiding bij 14 van de 20 goals betrokken was de beste aanvallende speler in de voorbereiding. En in zijn laatste 16 KKD wedstrijden 9 goals en 10 assist , wat moet zo een jongen nog meer doen ? Als beloning ziet hij 3 x Siem de Jong invallen , en zat hij gister niet eens op de bank maar De Jong en Labyad wel .... echt onbegrijpelijk.
0 0
Babangida83
Een derde eigen jeugd, een derde aangekochte jeugd en een derde ervaring. Dat is de Cruijff formule. En die heeft vorig jaar prima gewerkt. Wat je op de bank hebt zitten kan ook niet alleen jeugd zijn, maar wel in meerderheid, en zeker geen middelmaat. We moeten dat ook zeker niet gaan willen omgooien nu.
Teksten als: de jeugd moeten maar goed genoeg zijn, zouden we nooit moeten accepteren. Dat is namelijk heel subjectief en kun je te allen tijde roepen als t je uitkomt als je een talent niet wilt brengen.
1 0
Ansjo
Gelukkig is Magallan weg en Schöne werd ook gewoon te oud. Veltman, Blind, van de Beek, Mazraoui, Dest en normaal gesproken denk ik ook Eiting zijn allemaal spelers uit de jeugd die veel minuten maken of gewoon basisspelers zijn.

Ik vind wel dat spelers zoals Marin, Siem de Jong, Labyad, Pierie overbodig zijn en eigen jeugd in de weg zitten.
0 0
oudzuid2
volgens mij is er met Dest een paar maanden geleden nog een jonge speler bijgekomen.

maar ben het wel eens dat Lang en Gravenberg wat meer speelminuten in 1 zouden mogen krijgen.
0 0
Rentokill
De situatie is dan misschien veranderd. Het beleid niet ten opzichte van de jeugdopleiding. De selectie is nu sterker want we betalen meer (transfer en salaris). Dan kan je niet ineens van de jeugd(opleiding) verwachten dat die zomaar ff aansluit bij die kwaliteitsinjectie.

Volgens mij betekent het dat alleen de echte toppers doorbreken bij Ajax en dat we daar zelf meer aan hebben ipv dat ze half doorbreken en daarna het nog leuk doen bij Vitass of Reading.
1 -1