'Het is heel sneu voor veel Ajax-supporters'

FinnDekker, 17-10-2019 om 22:25, 6503 views, FOX Sports |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Bij Voetbalpraat van FOX Sports baalt men van de straf van de UEFA, waardoor Ajax-supporters niet welkom zijn op Stamford Bridge voor het duel Chelsea - Ajax van begin november. De Europese voetbalbond besloot donderdag om Ajax te bestraffen voor herhaaldelijk verkeerd gedrag van fans.

'Het is heel sneu voor heel veel supporters die er niets mee te maken hadden. Die worden nu gedupeerd', aldus Michiel Teeling. Mark van Rijswijk is het eens met zijn tafelgenoot. Het is doodzonde. Een prachtige wedstrijd, zo belangrijk. Het is heel zonde.' 

Maar de analisten keken meer op van de boete voor het te hoge aantal gele kaarten. Rijswijk: 'Dat verbaasde mij meer. Als je geen gele kaarten hebt gekregen, krijg je dan 18.000 euro terug? Je kan beter apengeluiden maken dan stoeltjes vernielen. De UEFA schiet op dat gebied op alle fronten te kort.'

'Ja, laat ze daar druk om maken', voegt Kees Kwakman toe. 'Het is aan de scheids om dat te bestraffen. Was het nou zo’n schoppartij? Misschien een keer tijdrekken, vasthouden en/of hands.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
OpaVerteld
De club zou een gedetailleerde specificatie moeten publiceren m.b.t. de kosten van boete's van elke Europese wedstrijd.
Ajax dient met Valencia tot een schikking te komen over de kosten van de vernielde infrastructuur. Uiteraard zal Valencia elke gelegenheid aangrijpen om deze kosten zo hoog mogelijk te waarderen. Offertes van bevriende aannemers, geïnflateerde materiaalkosten....de mogelijkheden zijn eindeloos. Ajax mag dan wat sputteren, maar kan niet te veel spats maken. Zij beginnen immers de onderhandelingen met de priemende ogen van de UEFA in de rug.
De club zal de hoofdprijs betalen, Valencia lacht zich de ballen uit de broek en zal na afloop de glazen heffen op de ruimhartige bijdrage van de Ajax "supporters" aan de renovatie van de bestuurskamer o.i.d.
Ajax, publiceer die kosten per wedstrijd en maak een ieder deelgenoot van de consequenties van de rampzalige akties van die zogenaamde supporters. Toon aan hoe ze de club benadelen!
1 -3
Bennyben
Vind het altijd zo knap dat de uefa iets constateert en dan vervolgens niet actie onderneemt naar de desbetreffende supporter ?

Als ik door rood rij omdat ik anders te laat op mijn werk kom dan gaat desbetreffende agent toch ook niet naar mijn baas toe om hem een boete te geven inplaats van mij de boete te overhandigen.
1 -1
OpaVerteld
Bij mij wel hoor.
Auto van de zaak en de prentjes gaan allemaal langs directeurtje. Als het bij incidenten blijft doet hij er een opslag(!) op voor zijn administratiekosten en houdt het af van je volgende salarisafrekening. Als het de spuigaten uitloopt, volgen er andere maatregelen. Denk aan een speedlimiter, verplichte dashcam etc., uiteraard op kosten van de recidivist. Bezwaar is exit!
Ideetje voor Ajax??
0 0
Aspers73
Dit zijn Mafia praktijken! Nu weten we ook waar die hoge prijzenpot in de CL vandaan komt....door tienduizenden euro's boete te geven zodra er ook maar 1 supporter 5 seconden op de trap staat.
1 -3
majkie_hapert
Ik zat zelf in het uitvak bij Velancia. Zowel voor, tijdens als na de wedstrijd heb ik niets gezien waardoor Ajax een straf zou kunnen krijgen. Bij de 0-2 stond er eentje op zijn stoeltje te springen en daar ging hij doorheen. Ook zaten er veel Ajax supporters in een thuis met Ajax shirt aan. Dit ging ook zonder problemen. Ik ben wel eens benieuwd wat de UEFA dan precies geconstateerd heeft om over te gaan op deze straf.

Al snap ik wel dat ''we'' onder een vergrootglas liggen, want ik heb wel eens ooit dingen zien gebeuren die echt niet door de beugel konden. Dat zij zich dan Ajax supporters noemen, daar kan ik me echt voor schamen. Maar in Valencia was het 1 groot feest. Ook avonds in de stad was het geen probleem om in een Ajax shirt in de kroeg te staan.

Ik ben benieuwd wat het gaat worden in Londen, ik verwacht veel supporters nu zonder kaartje in de stad. Dit gaat waarschijnlijk voor veel meer problemen zorgen. We zullen die Engelsen volgende week maar helemaal scheel tikken zodat in ieder geval 9 uit 3 hebben.

Straf om de gele kaarten is echt belachelijk, helemaal als je dat vergelijkt met die racistische Bulgaren waarvan de bondscoach het in eerste instantie niet eens door had. Die moeten ze eens hard aanpakken!
7 -4
PJK54
Misschien dat de "goede" supporters zich eens gaan afzetten tegen die "slechte" supporters en ze gaan aanspreken op hun belachelijke gedrag, ik neem aan dat de groep "goede" supporters groter is als dat clubje "slechte". Iedereen wist van de straf die boven hun hoofd hing dus nu niet gaan lopen janken dat deze ook uitgevoerd wordt. En dan slaat het wijzen naar de UEFA nergens op ik zeg "met één vinger naar voren wijzen, is met drie naar achteren".

Overigens vind ik de straf voor gele kaarten belachelijk en hoop dat Ajax daar tegen in beroep gaat.
2 -2
ram
Het probleem is dat de beschaafde mensen niet willen vechten. De debiele Tokkies willen maar al te graag slaan en slopen. Dus als je een nette/normale supporter bent, kun je moeilijk zo'n groep aanspreken.

Overigens snap ik ook niets van de boete die we krijgen voor gele kaarten. Wat een onzin! Volgens mij vallen er in héél veel wedstrijden meer dan 5 kaarten. Dat is helemaal niet zo gek en het zegt helemaal niets over wangedrag van de spelers.
1 -1
Labrador
Welke straf krijgt Valencia?
1 -1
Libero
Voor hun schwalbes bedoel je? Kregen ze niet eens geel voor; dan heb je kennelijk een sportieve wedstrijd gespeeld.
1 0
Redrum
Precies, het is allemaal zo krom en corrupt als wat. De scheids floot als een debiel en wij mogen daardoor nog even 18.000 euro aftikken, nadat we tijdens de wedstrijd al genaaid werden door die incompetente blaasknuppel.
0 0
Libero
Ik heb die scheids opgezocht op Worldreferee. Niet eens een thuisfluiter, terwijl de meesten al dan niet zo lichtelijk de thuisploeg bevoordelen. Kuipers is bv een stuk erger.
Maar deze gast heeft in één wedstrijd meer gele kaarten gegeven dan welke scheidsrechter dan ook in twee wedstrijden. Uiteraard ook de meeste kaarten aan één ploeg.
Op zich viel er voor iedere kaart van Ajax wel iéts te zeggen ('kan 'm geven'), de pest was gewoon dat Valencia ze niet evenredig makkelijk kreeg en al helemaal niet voor schoonspringen. Dan had de wedstrijd voortijdig beëindigd moeten worden.
0 0
Aspers73
Waarschijnlijk een zwaardere straf dan Bulgarije gaat krijgen, best bizar.
1 -2
Restored
Die boete voor gele kaarten slaat inderdaad nergens op, vooral omdat je bij 3 gele kaarten al een schorsing te pakken hebt. We moeten echt oppassen dat we straks voor een belangrijke wedstrijd (zeg 8ste finale) niet 3 belangrijke spelers geschorst hebben.
0 -1
AFCAPolarBear
Ze zeggen hier wel echt iets zinnigs. Zo denk ik er zelf ook over. Vergeleken met andere landen, is hier helemaal niets aan de hand. Straks wordt Ajax nog gestraft omdat ik als Ajacied de auto van een Feyenoorder op de snelweg total loss rijd!
3 -3
Cupmetgroteoren
Vergeleken met andere landen is er niks aan de hand? Men wil maar al te graag zichzelf wijsmaken dat het in het buitenland slechter is en dat men zich hier keurig gedraagt. Een kijkje in het verleden vertelt anders. Zeer veel schade aangericht en gevechten in het buitenland, van voornamelijk Ajax en Feyenoord supporters.
0 0
NelsonAFCA
Eintracht Frankfurt is nog harder gestraft. Die mogen niet naar Standard Luik en Arsenal.
4 0
Hagmag
Het is een trieste zaak allemaal veroorzaakt door asocialen die zich Ajax-suppoters durven te noemen.
8 -8
Kuningast
Wat is er gebeurd dan? Kun je dat uitleggen of praat je lekker die uiterst betrouwbare uefa na?
1 -2
Redrum
Er is geen moer gebeurd. Er zijn een paar supporters tijdens het springen door de krakkemikkige stoeltjes heen gezakt. Verder niks. Genoeg reden voor de UEFA om ons flink te straffen. Ook genoeg reden voor de vele moraalridders die Ajax Showtime rijk is om meteen de supporters in het uitvak te veroordelen.
1 -2
KingSimba
Jij hebt echt een enorme bord voor je kop zeg. Moraal-ridder noem je dat dan. Alsof alles maar moet kunnen en iedereen die er wat van zegt die is eigenlijk het probleem. Iedereen die wel eens op zuid gezeten heeft en dan met name daar in de rij gestaan weet dat er honderden zo niet duizenden mannetjes tussen de supporters rondlopen die helemaal niets om de eigendommen (en plaats in de rij) van anderen geven. Geef dat eerst toe, dat die er zijn, en vertel me dan waarom je daar niets over kan zeggen. Anders ben je gewoon een blaagje wat een ander kind de schuld probeerd te geven van wat jij gedaan hebt.
0 0
Libero
Als je dat nu nog niet weet moet je eens je kop uit het zand halen.
Bij al de uitwedstrijden van vorig seizoen gebeurde er wel iets, binnen of buiten het stadion of allebei.
En nu allebei.
Misschien dat e.e.a. aan op zichzelf staande incidenten te verwaarlozen zijn, maar je gewoon gedragen en met je poten van anderen en andermans spullen afblijven is ook een optie. Meerdere boetes en voorwaardelijke straffen, waarbij Ajax al goed wegkwam dat er telkens supporters mee mochten. Tel het op en als je dan nog durft te beweren dat het zo onterecht is ben je niets beter dan die nitwits die hun club benadelen.
1 0
Kuningast
Wat dan? Geef eens een voorbeeld waar we ons zo ontzettend misdragen hebben? En kom niet met een kapot netje of kapotte stoeltjes aan..
0 -1
Labrador
Bayern: Geen incidenten. Benfica: Politie slaat in op Ajaxfans die buiten een afzetting willen gaan staan. AEK: Hooligans AEK krijgen vrij spel. Graz: Geen incidenten. Luik: Geen incidenten. Juventus: Geen incidenten. Real: Geen incidenten. Spurs: Knokpartij in een kroeg. IN het stadion geen incidenten. PAOK: geen incidenten. Apoel: Geen incidenten. Valencia: 15 Ajaxfans worden aangevallen door 50 Valencia fans en slaan terug. Tijdens het juichen sneuvelen er een aantal stoeltjes .
0 -1
MitsjollAjax
Bij Bayern uit liet ik per ongeluk mijn broodje vallen tijdens het juichen naar het vak eronder, excusses daarvoor. Ik ben het volkomen met je eens maar iedereen maakte er in de Spaanse zon een heerlijke trip van. Benfica uit werd de boel gesloopt en toen verdiende we een straf, nu was er echt niks aan de hand
0 0
Libero
Bayern: net naar beneden getrokken, spullen uit het vak richting het veld en in het vak eronder gegooid. Benfica: Heel stoer niet naar de GNR (Republikeinse Garde) luisteren als ze zeggen dat je moet moven. Die vragen het niet nog heel lief een tweede keer. Ook stoeltjes gesloopt. AEK de avond ervoor georganiseerd knokken met harde kern. In Valencia hadden die gasten ook weg kunnen rennen, maar deden het pas toen er ME ten tonele verscheen.
Je laat nogal wat achterwege en praat e.e.a. goed, maar laat maar, verder.
Niemand treft enige blaam behalve UEFA MAFIA!
0 0
Libero
Leer lezen, gab. Ik zeg al dat veel zaken op zichzelf staand niet per se zo heel noemenswaardig zijn. Het gaat om de optelsom. Iedere keer een boete en de volgende keer is er wel weer iéts. Ook opstootjes en in iig Athene werd er gewoon bewust gereld. Doe maar niet alsof UEFA dat niet meeneemt in het straffen voor lichte vergrijpen NA al die waarschuwingen.
0 0
Gouda
Vind dit erg kort door de bocht... Was je erbij. Hierboven lees ik een reactie van Majkie die erbij was en 1 iemand door een stoeltje heeft zien gaan. Daarbuiten 1 groot feest. Maar misschien doel je op andere incidenten waarbij echt sprake was van buitensporig en geweldadig gedrag? Dan ben ik het wel met je eens. Echter op basis van Valencia uit, lijkt me dit een zeer overdreven reactie van de uefa. Anders zijn we ook niet gewend.
1 -1
RusselWestbrook
Ga je wel voorbij aan het feit dat Ajax al een voorwaardelijke straf had. Dan wordt er dus extra op je gelet en wordt elk klein akkefietje bestraft.

Je zou verwachten dat dit logisch is voor de meeste mensen, maar blijkbaar niet.
1 -1
Libero
Het wil er maar niet in dat er al meerdere keren gewaarschuwd is en we al eens wegkwamen met een boete terwijl ons al een voorwaardelijk straf boven het hoofd hing.
Telkens weer het verweer "ja, maar het was maar een netje, een paar stoeltjes, die jongens záten daar alleen maar", etc.
0 0
Labrador
Er komen toch wel duizenden fans naar de stad. Succes met handhaven. De chaos wordt alleen maar groter
4 -6
KingSimba
Inderdaad. Er zijn nu eenmaal supporters. Dan gaan er ook dingen gesloopd worden. 1 1 is 2. Jij begrijpt het.
0 0
FlyingDutchMan
Doet de UEFA er nog twee wedstrijden bovenop, woohoo!
2 -6
Restored
Ze kunnen niet straffen voor incidenten buiten het stadion...
3 -3
Libero
Hebben ze net gedaan. Gaat echt niet om een paar stoeltjes en een net alleen. Dat was de stok om mee te slaan.
0 0
Juichtoon
Wel als dit de supporters met een kaartje zijn.
0 -4
Stuyvesant
Maar in Londen zullen ze geen kaartjes hebben...
2 0
B.dykstra
Wanneer worden ze dan wel wakker ,nu Chelsea ,den haag Feijenoord dit en dat.
Ze leren het ook nooit.
Jammer is zo een mooie club en die verdienen uit supporters,maar de uit supporters verdienen niet ons Ajax
7 -7
Bennyben
Heb je wel een punt als we nu bij een club niet welkom waren kan je nog zeggen het ligt aan die club, KNVB of UEFA.

Maar ondertussen is het zo dat overal waar we komen er dingen gebeuren die niet in een stadion kunnen, we moeten daarom ook eens misschien stoppen om met vingertjes te wijzen en ons zelf een spiegel voorhouden.
1 -1