'Denswil kan misschien wel nog hogerop'

FinnDekker, 16-10-2019 om 19:15, 6140 views, Sporza |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Stefano Denswil is sterk begonnen aan zijn avontuur bij Bologna. Althans, dat stelt Willem Haak, kenner van het Italiaanse voetbal. De 26-jarige oud-Ajacied verhuisde deze zomer van Club Brugge naar Italië naar de club van Mitchell Dijks.

'Verrassend vond ik die keuze niet per se. Bologna is een mooie stap voor een speler die nog niet klaar is voor de absolute top, maar wel voor de middenmoot in een topcompetitie', aldus Haak in gesprek met Sporza. 'Bologna heeft een mooi plan uitgetekend met zijn Amerikaanse eigenaar.'

'Hij staat in de defensie aan de linkerkant en heeft daar een opbouwende rol. Dat is hem bij Ajax ingepeperd en dat zie je terug bij Bologna. Hij heeft zich de voorbije jaren goed ontwikkeld als voetballer en laat zien dat hij in de Serie A echt meekan. Misschien dat hij dus nog wel een stap hogerop kan zetten', besluit Haak.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
fujaka
Zijn afgang bij die gala was typerend voor hem jongen zat met de hoofd in de wolken. Nu op latere leeftijd kan (hopelijk) zijn talent er als nog eruit komen. Speelde een periode erg sterk in de EL.
0 0
FreddyAX
Toch in de gaten houden die jongen, kan in de toekomst mogelijk een optie zijn voor ons.
Mogelijk is hij scherper en attenter geworden , ook technisch geen verkeerde voetballer en is een sterke gozer.
0 0
Sluk
Het oogde bij Denswil allemaal zo laconiek en het leek of hij zoveel beter kon. Zonde dat hij het niet gered heeft bij Ajax.
1 0
rodnet
Denswil heb ik altijd een mooie voetballer gevonden. Die had bij Ajax kunnen slagen als hij iets geduldiger was geweest (en de Boer geen voorkeur voor nota bene Viergever had gehad).
1 -3
wladimir
De Boer haalde Viergever als opvolger van Moisander, maar die laatste vertrok uiteindelijk pas een seizoen later transfervrij. Denswil is toen transfervrij naar Brugge vertrokken. De Boer zou hem nooit een kans geven. Zonde! Hij had een vergelijkbare carrière kunnen hebben als Veltman. Ook Viergever is transfervrij vertrokken.

Het is uitstekend geweest voor Ajax om de Boer te laten gaan. Ik vind dat Ajax nog steeds jeugdspelers te gemakkelijk laat gaan en matige vervangers haalt. De komst van Marin zorgt ervoor dat Dani de Wit naar AZ is vertrokken. Dat is een netto uitgave van zo'n 10 miljoen en we zijn er niet sterker van geworden. Vooral het vertrek van Mitchel Bakker is zonde. Volgens mij had hij prima de linksback van Ajax kunnen worden.
0 0
Bensco
Dani de Wit had nooit doorgebroken bij Ajax. En bakker wou zelf weg, die had de concurrentie aan moeten gaan met Tagliafico en Martinez. Nooit dat die was geslaagd bij ons.
0 0
trooop
Zeker een mooie speler. Net als riedewald. Maar ik realiseer me steeds beter wat voor slappe vaatdoeken veel jongens uit die tijd eigenlijk waren. Met die zachte hertenogen van ze. En dat vertegenwoordigde dan de top van onze jeugd. Vergelijk dat eens met de vuurspuwers die we sinds sanchez uit zuid-amerika halen. Daartegen afgezet is het eigenlijk vrij logisch hoe het allemaal gelopen is.
2 -1
Bensco
Ja dat is ook zo. En je mag van Frank als voormalig verdediger toch wel verwachten dat hij een goede inschatting kan maken of iemand kan verdedigen of niet.
0 0
Bensco
Ik vond hem ook een schitterende verdediger maar ik vraag me echt af op hij de top bij ons wel had gehaald als die basis had gestaan. Bij club Brugge lukte het hem ook niet en daar stond hij altijd basis.
1 0
Chesterson93
Wacht even. Het lukte hem niet omdat hij omdat hij naar Bologna is gegaan? Hoe weet jij dat hij niet klaar is voor die stap? Of is Ziyech ook niet klaar voor een club hogerop?
0 0
Schip
Speelde soeverein in de A, had een sterke fase in Jong - wel een schop onder zijn reet voor nodig gehad - maar in het eerste had hij meer tijd nodig en liefst een ervaren verdediger naast hem.

Maar goed, wilde niet wachten. Stom, had echt zijn kans wel gekregen onder De Boer. Maar die zaakwaarnemer van hem had het verbruid bij Overmars na de Vermeer transfer.
1 0