Bruggink ziet in Ajax enige nationale optie voor Stengs

JesseTH, 15-10-2019 om 22:10, 10751 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Arnold Bruggink ziet in Ajax - vanwege de financiële middelen - de enige optie voor Calvin Stengs om nog een transfer in het binnenland te maken. De speler van AZ maakt furore in Alkmaar én bij Jong Oranje en de oud-international is benieuwd hoe Stengs het onder andere omstandigheden zou doen.

'Ajax is de enige club die Calvin Stengs zou kunnen betalen', klinkt Bruggink in de studio van FOX Sports. 'Als het moment er zou komen dat Ziyech weg zou gaan, is Stengs de ideale jongen die op die plek zou kunnen gaan spelen. Alleen weet je ook wat AZ allemaal vraagt voor hun spelers.'

'Ziyech is een speler waarvoor op dit moment de hoofdprijs moet worden betaald, dus die zal dan eerst weg moeten gaan', vervolgt de voormalig middenvelder. 'Dan ontstaat er een totaal andere situatie voor Calvin Stengs. Dan heb je een prijskaartje om je nek, móét je het bij Ajax laten zien in de Champions League en móét je in het Nederlands elftal gaan spelen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Oliveira
Niet goed genoeg. Zeker niet voor 15-20 miljoen.
0 0
debarbaar
Wat is de hoofdprijs? Stengs komt gewoon van AZ. Buitenlandse clubs hebben inmiddels ook wel gezien dat je niet de hoofdprijs moet betalen voor AZ voetballers. Er is werkelijk geen enkele voetballer van AZ die het echt goed doet in het buitenland. De hoofdprijs zal dus maximaal zo'n 20 miljoen Euro zijn plus misschien wat bonussen.
0 0
grannig mokum1
En dat is veel voor een binnenlands speler/s en dat gaat Ajax never betalen.....
0 0
Simon1
Wat mij vooral altijd aan de spelers van AZ opvalt is dat ze leuk voetballen bij AZ, maar internationaal zelden tot nooit doorbreken. Ik kan dat toch niet los zien van het feit dat er bij AZ een te grote mate van vrijblijvendheid is, mogen in plaats van moeten, waarop er niet wordt door geselecteerd op omgaan met druk.

AZ is in mijn ogen een club met een gebrekkige ambitie. Na hun kampioenschap in '09 is het erg kwakkelend met hun gegaan. Het DSB debacle heeft natuurlijk niet geholpen, maar als we kijken vanaf '15 (toch behoorlijk na het DSB debacle) tot en met nu is het altijd net niet. Doorslaggevende momenten weten ze er niet te staan, averij oplopen op momenten dat je denkt; "waarom?".

Bovengenoemde komt voort uit het beleid van AZ. AZ durft zichzelf geen druk op te leggen door bijvoorbeeld te zeggen; "eens in de vijf jaar kampioen" of "we willen over drie jaar de aansluiting met de top vinden". Altijd weer spreken ze van; "we willen Europees halen". Iets waar ze meer dan eens niet succesvol in waren. Deze "laffe" ambitie sijpelt ook door in de keuze voor spelers. Allemaal leuke spelers die vrijuit kunnen ballen, maar geen die er staat als het echt moeilijk is.

De vraag die we onszelf dus kunnen stellen is of Stengs en Boadu wel zo goed zijn als men beweerd. Nog geen uur geleden kreeg ik van AZ'ers een appje door dat Barcelona voor Boadu op de tribune zat bij de interlands. Boadu heeft een streepje voor op Malen. Grootsheidswaanzin in combinatie met een falend beleid en falende ambitie.

Laat Stengs en Boadu eerst maar een binnenlandse transfer naar Ajax of PSV maken. Dan pas kunnen de "kenners" er een goed beeld van krijgen of de spelers geschikt zijn voor de top. Nu kan je niks meer zien dan leuke speeltuinvoetballers in de grootste speeltuin van Nederland, AZ. Lekker vrijblijvend.
1 0
ETM
Zo kun je het zien ja. Maar je kunt ze juist ook heel ambitieus noemen. Enorm veel geld en energie gestoken in de opleiding. Komt Europees op een uitzondering na beter voor de dag dan andere Nederlandse kandidaten buiten Ajax en PSV. Een gooi naar top2 is niet realistisch, maar Feyenoord zijn ze al heel dicht genaderd of misschien zelfs voorbij, sportief gezien.
Je kunt veel van AZ vinden maar ze kiezen ook al heel lang voor een aanvallende speelstijl en kiezen daar ook bijna altijd de trainers naar uit.
Ze schieten idd bijna steevast te kort in de topwedstrijden, maar dat is niet zo gek. Ik weet niet of het op zn plaats is hen een gebrek aan ambitie te verwijten...
0 0
Simon1
Dat ze aanvallend voetbal kan je ze niet ontnemen. Maar laten we eerlijk zijn, zo goed is PSV de afgelopen jaren niet geweest. Nu hebben ze Bergwijn, Malen en Ihattaren waardoor ze leuk voetballen, maar de rest is om tranen in de ogen van te krijgen. Ajax is nu zeker een maatje te groot, maar aansluiting vinden bij PSV zou toch een prachtige ambitie zijn voor AZ. Door het gebrek aan ambitie vind ik ze juist niet beter dan Feyenoord en de standen bewijzen dat.

Ik vind bovenstaande namelijk ook oprecht jammer. Het zou zo goed zijn voor het Nederlands voetbal als we een bredere top krijgen waar wellicht onderling verschil in is (Ajax is altijd de beste), maar die Europees echt zijn mannetje staat. Dat geeft onze competitie meer aanzien en kleur, zorgt ervoor dat het nog aantrekkelijker wordt, maar financieel wordt het ook beter. Clubs kunnen meevaren op elkaars successen en zo worden de spelers ook meer waard.
0 0
ETM
Ik ben geen AZkenner, maar AZ is toch financieel wel een flink stuk kleiner dan PSV? En PSV is nu vooral door de huidige voorhoede leuker om te zien. Is nog niet perse sterker. Ook PSV stak de afgelopen jaren boven de rest uit.

Ik snap denk ik wel wat je bedoeld. Maar AZ is denk ik vooral voorzichtiger met ambities uitspreken juist gezien hun verleden. In de DSB periode spraken ze namelijk wel uit de top3 aan te zullen vallen. Te concurreren met Ajax..
Ze zijn toch van best ver teruggekomen. Als ik me niet vergis was het E. Stewerd die veel geld heeft binnen gehaald om te moderniseren, en zijn ze iig een stabiele subtopper geworden. Met goed presterende jeugd.
Overigens zegt anderzijds het Feyenoord naderen weer niet heel veel omdat er bij Feyenoord echt een enorm zootje van wordt gemaakt. Feyenoord die weer geen ambitie te kort komt ;)

Los van dit al zie ik niet een reden om spelers niet individueel te bekijken als het gaat over aantrekken. Daarbij moet je wel idd rekening houden met een cultuuromslag als spelers van AZ naar Ajax komen. Maar dat geldt ook voor overgang vanuit andere clubs.
De geschiedenis met AZ is vooral negatief per saldo doordat Ajax imo helemaal niet logisch spelers koos. En dat Vincent Janssen het niet ging maken bij Spurs zag je van mijlen ver aankomen. Dat vond ik echt een typisch geval van een hype plus goede stats.

Uiteraard hoop ik met je mee op een zo sterk mogelijke eredivisie. Maar als ik kijk naar ploegen die wdb bepaald niet goed bezig zijn dan kom ik zeker niet bij AZ uit.
0 0
PJSM
Aftikken die 20 mln en seizoen af laten maken bij AZ.
1 -1
Hollister
Struikelblok zou de transfersom kunnen zijn, Az gaat meer dan 25 miljoen vragen aan Ajax die max 20 denk ik wil betalen... Voordelen kent Ajax ook mbt deze transfer... 1e Het EK van volgend jaar, spelers willen graag mee en dus moeten ze spelen .. transfer naar het buitenland zou kans op speeltijd wel eens kunnen verminderen.. 2e zijn schoonvader die denk ik hem wel eerst een stap naar Ajax zou adviseren, voordat hij naar het buitenland gaat.
0 0
036AFCA97
Voor het geld dat AZ vraagt voor Stengs kan je vast wel een groter talent halen zoals Diatta of Antony.
3 0
Tinus
Misschien wel, maar het zou in mijn ogen een slechte zaak zijn als je straks een heel vreemdelingenlegioen hebt lopen. Dan hoop ik toch echt dat overmars bereid is om wat meer te betalen voor een Nederlands talent.
2 -2
Cruijffthebest
Waar ze vandaan komen maakt niet uit, Ajax moet gewoon de beste spelers halen die ze kunnen halen. Het gaat wel om kwaliteit en niet om Nationaliteit.
0 0
grannig mokum1
Precies D, om kwaliteit
0 0
Ajax27
Ben het wel met je eens dat Ajax moet proberen om genoeg 'Nederlands' bloed door Ajax heen te laten lopen. Manchester City allemaal leuk en aardig, maar laatst stonden ze in een wedstrijd of 2 met welgeteld 0 Engelse spelers. Op de lange termijn lijkt me dat niet gezond voor de binding met de fans.

Jaja, en ik weet dat er 1001 buitenlandse spelers groot zijn geworden bij Ajax, en ik zeg ook niet dat er 11 basisspelers Nederlands moeten zijn. Maar ben het eens met zowel Tinus als hieronder AFCA97, dat wanneer je Nederlandse toptalenten zou kunnen halen en passen binnen het profiel dat ze zoeken, dat die altijd bovenaan het lijstje zouden moeten staan.
0 0
036AFCA97
Tuurlijk, maar ik dan misschien nog liever Redan komen voor 10 miljoen dan Stengs voor 30 miljoen. Offff Ihattaren natuurlijk.
1 -1
altijdwelwat
Had Lang bij AZ gespeeld , dan stond hij nu waarschijnlijk in de picture. Was in de voorgaande interland cyclus aantoonbaar beter dan Stengs die toen tegen Cyprus enorm matig speelde. We zijn 2 maanden verder , Lang speelt nooit bij ons omdat ook Siem schijnbaar minuten moet maken en nu moeten we Stengs kopen voor 25 miljoen ?
6 0
Redlum
20 miljoen + doorverkooppercentage is denk ik de enige manier waarop wij hem kunnen halen en het ook nog gunstig is voor AZ
0 0
Juichtoon
Gezien het hoge blije ei gehalte wat er rondom AZ heerst, ogen veel AZ spelers beter dan ze zijn. Vincent Janssen is het laatste schrijnende voorbeeld. 25 mln betaalde Tottenham.
1 -4
Web
Ik mag toch hopen dat je de klasse ziet van Stengs
Totaal niet te vergelijken met Janssen
Frenkie halen ze toch ook bij Willem 11, was daar buiten van Dijk wat goeds weg gekomen?
Ik vind dit echt onzin, miskopen gehaald bij AZ dan maar nooit meer kopen daar
3 0
Bky
Ja, behalve dan dat Janssen als een enorm talent werd gezien. Net nu als Stengs en deze reactie werd ook zo'n beetje gegeven toen mensen zeiden dat "Janssen niet zo'n groot talent was".
2 0
WeerDinges
Frenkie is totaal weer niet te vergelijken met Stengs. Die laatste speelt namelijk nu al top in de eredivisie en Frenkie speelde niet. AZ vraagt meer dan 20 mil en Frenkie koste achteraf pas 8 ton.
0 0
Rhythim
Ja maar als AZ of Stengs denken dat via AZ en voorbijgaand aan de Nederlandse top de Europese top bestormd gaat worden door deze speler dan is dat gedoemd tot mislukken kan ik je op een briefje geven...
0 0
Ferd
Ook via Ajax zou Stengs de top niet halen.
0 0
Bocarra
Alleen, maar ook dan alleen als blijkt dat Stengs geen fysieke ongemakken meer heeft. Zijn zware knieblessure is nog nooit op het allerhoogste niveau getest over een lange periode. Het is nog maar zeer de vraag of hij dit aan kan.
4 0
Schwalbino
Zo'n zware blessure vermindert gewoon je fysieke max met een paar procent. Je kunt daarna nog wel een top carriere hebben maar die is altijd minder dan wat het had kunnen zijn.
0 0
Duif63
Voetbaltechnisch kan hij moeiteloos mee bij Ajax, maar de grote vraag is inderdaad hoe zijn fysiek het houdt in de absolute top.
0 0
Schwalbino
Het gaat om het tempo. Na zo'n blessure ben je gewoon 1 of 2 tikken slomer dan ervoor.
0 -2
Ferd
En stengs was daarvoor al niet de snelste
0 0