'Mensen verwachten nu te veel van De Ligt'

FinnDekker, 15-10-2019 om 12:10, 3533 views, VP |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Heiko Westermann denkt dat Matthijs de Ligt een van de beste verdedigers van de wereld kan worden. De oud-collega van De Ligt riep dit na afloop van de afscheidswedstrijd van Rafael van der Vaart voor de camera van Voetbal Primeur

De Duitser heeft nog alle vertrouwen in zijn potentie, ondanks de mindere start in Turijn bij Juventus. 'Hij had niet de beste start, maar dat is normaal. Mensen verwachten nu te veel van hem, ook omdat hij 75 miljoen euro heeft gekost. Hij is nog een heel jonge speler, nu al een van de beste ter wereld.'

Westermann speelde in het seizoen 2016-2017 met de talentvolle rechtspoot. 'Hij is een heel intelligente speler, met heel veel kwaliteiten. Hij is twintig jaar en speelt nu al voor Juventus. Dat is eigenlijk ongelooflijk.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
GrandMasterFlex
Mathijs gaat gewoon knallen en over 3 jaar naar Barca
1 -2
grannig mokum1
Is te hopen dat hij bij Juve zijn draai vindt, want hij maakt toch nog cruciale fouten
1 0
OpaVerteld
Als je je als een grote meneer laat betalen, moet je ook als een grote meneer leveren.
Alle respect voor Mathijs en die jongen gaat op zeker een grote meneer worden, maar feit is dat Raiola hem als 19 jarige als een grote meneer heeft vermarkt en dat schept verplichtingen.
Foute keuzes hebben consequenties in het leven.
Jammer dat jonge mensen altijd zo'n haast hebben....
3 -4
Cupmetgroteoren
Helemaal mee eens. In Italië kijken ze niet naar de ligt zoals het chauvinistische Nederland naar hem kijkt. Daar is het gewoon: je krijg 12 miljoen per jaar betaald, er is 80 miljoen uitgegeven, je moet er gelijk staan en anders wieberen.
2 -1
Joseph
Speelde in de Nederlandse competitie ook als een grote meneer, de grootste meneer. Niet vreemd om dan te proberen elders een grote meneer te worden.

Klagen moet hij inderdaad niet, als je zelf vind dat leeftijd niet mee speelt, wordt je beoordeeld op centen.
1 -1
AsensioWillemsen
Mensen kijken niet realistisch meer naar hem. Als hij goed speelt wordt het 2x uitvergroot en als hij matig speelt wordt het 2x zo erg gemaakt. De waarheid ligt in het midden. We hebben het over een gozer van net 20
2 0
Redrum
Mensen verwachten ook veel van hem omdat hij 12 miljoen per jaar verdient. Iets dat overigens niet de reden is dat hij nu bij Juventus speelt, aldus Matthijs en zijn zaakwaarnemer Mino Raiola.
2 -5
Nick
Mathijs zou bij Barcelona daarintegen veel en veel minder verdienen, ja echt hoor. Aldus Redrum.
2 0
Redrum
Iedereen mag overigens denken en vinden wat hij wilt, maar in mijn bescheiden optiek heeft Matthijs de licht de schijn een beetje tegen. Het in de arm nemen van Raiola en vervolgens het vertrekken naar Juventus wekken niet de indruk dat de keuze voor de beste club zijn prioriteit is geweest. Jan Siemerink had ook kunnen zorgen dat hij naar Juventus was gegaan, die had alleen misschien niet een salaris van 12 miljoen netto op papier gekregen. Ik heb gehoord dat Barcelona niet aan de salariseisen wilde voldoen, Juventus wel. Ook andere topclubs zijn weggejaagd door de hoge eisen. Zijn grootste argument om naar Juventus te gaan is dan omdat hij daar beter kan leren verdedigen. Dat vind ik een raar argument voor een verdediger die door Ajax is opgeleid. Je wil dan bij de best voetballende ploeg spelen lijkt mij, niet de best verdedigende ploeg. City, Bayern, Barcelona waren in mijn ogen veel betere clubs voor hem geweest. Daar had hij ook beter geworden, maar wel meer het spel kunnen spelen dat hij gewend is.
2 -1
Aetim
Precies. Bij die clubs had hij het voetbal kunnen spelen waar hij groot mee geworden is. Dat hij bij Juventus nieuwe dingen leert en een completere verdediger wordt is een leuk argument, maar wat is er als opgeleide Ajacied nou in hemelsnaam aantrekkelijk om te spelen in een van catenaccio doordrenkte competitie??
0 0
melvin druncte
ik weet niet wie je bron is, maar die kan je in de toekomst ongeloofwaardig beschouwen. Waarschijnlijk is een onbekende op internet ook ongeloofwaardig, maar goed, toch wil ik het altijd wel opnemen voor Matthijs. Er is niet 1 reden geweest om voor Juve te kiezen, maar meerdere.
1. Barca zag Matthijs als opvolger Pique. Barca gaf aan dat Matthijs op de bank zou beginnen. langzaam over 2 jaar gebracht zou worden, wanneer Pique gaat stoppen. Matthijs was al rond qua salaris, zo ook Ajax over het bedrag, maar dit feit stak een flink stok in de spaken
2. Barca als eindstation- Matthijs ziet Barca als eindstation en wilde graag ook nog een andere club van binnen hebben gezien ipv de rest van zijn top bij 1 club te spelen.
3. Italiaanse school - Voor hem is ontwikkeling het belangrijkste, dus om de italiaanse stijl van verdedigen mee te krijgen vond hij erg belangrijk.

Ik snap dat de frame Raiola al snel lijkt op geld gerichte beslissing wordt. Maar hou dan in je achterhoofd dat PSG hoger salaris heeft geboden, maar dat hij nu toch echt voor Juve speelt.
2 0
aniet
En uw bronnen zijn?
0 0
Redrum
Ongeveer 2 miljoen minder ja.
0 0