Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Derksen: 'Bouw Promes om tot rechtsback'

ArthurV, 14-10-2019 om 21:15, 7040 views, Veronica Inside |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Volgens Johan Derksen moet Ronald Koeman, met het oog op het EK 2020, Quincy Promes proberen om te turnen tot rechtsback. De analist van Veronica Inside is van mening dat Joël Veltman en Denzel Dumfries flink tekortkomen, waardoor Promes met zijn kwaliteiten de beste optie is.

'Het is lood om oud ijzer met die twee', oordeelt Derksen over Veltman en Dumfries. 'We hebben geen echt goede rechtsback. Bouw Promes dan maar om, want met al het talent dat we hebben bij Oranje hebben we hem als vleugelspits niet nodig.'

'Dat hebben ze in het buitenland geprobeerd', doelt Derksen op de periode van Promes bij Sevilla, waar hij een aantal keer als rechtsback zijn opwachting maakte. 'Dan hoeft hij alleen maar te leren verdedigen. Dat is wel iets makkelijker dan leren aanvallen en goede voorzetten geven.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajax1forever
Deed Criuijff ook al met Rob Witsche. Niks mis mee.
0 0
Kikke
Ja en zullen we Onana dan als spits neerzetten?
0 0
Babayaka
Bouw derkesen om tot wc pot, kan men er lekker in schijten.
3 0
Kikke
Hahahaha!
0 0
RusselWestbrook
Eerst maar eens afwachten wat Dest doet.
0 0
b.hulshof
Kunnen we Derksen niet ombouwen tot prins carnaval.
2 -1
fujaka
Promes is in alles een buitenspeler. Zoekt de tegenstander op, wil een actie maken, heeft scorend vermogen, en snelheid maar nee laten we hem omtoveren tot verdediger. Logica is weer ver te zoeken bij de snor.
1 -1
ajax1forever
Zoekt de tegenstander op , wil een actie maken, maar maakt die nooit. Is dit seizoen nog geen 1 tegenstander gepasseerd. Wel een goede spelversneller is zelf ook snel idd en ziet de vrije man en heeft een snelle goede voorzet, ideale back. Alleen nog zijn slidings over links en rechts oefenen.
0 0
ram
Alle ballen op Dest! Dat is verreweg de beste Nederlandse back en potentieel één van de beste backs ter wereld.

Maar Promes zou best als alternatief kunnen gelden tegen de mindere ploegen (misschien ook wel tegen betere ploegen).

Aan de andere kant: ik denk niet dat Dumfries en Veltman het rechtsachter niet minder doen dan Promes het zou doen.
0 0
Sterspeler
Koeman gebruikt Veltman als diepgaande back terwijl z'n kracht daar niet ligt. Diepgang is de kracht van Promes. Dus hoewel Promes het verdedigend sowieso niet beter zou doen, kan dit aanvallend wel is anders zijn.
0 0
jo1
Hij scoort als een malle, zou domme zet zijn
0 0
PeterVKV
Promes kan rechtsback maar wel in een 5-3-2 en niet in een 4-3-3
3 -1
PJSM
Gooi Promes lekker in de verkoop. Geen toegevoegde waarde voor Oranje en al helemaal niet voor Ajax.
3 -18
Ferd
en flikker pjsm dan maar op het oostfront, want dat is geen supporter.
8 -1
Cupmetgroteoren
Het is een elftal met niet al teveel kwaliteit dat het EK kan winnen op basis van groepsspirit en omdat Koeman gewoon een goede coach is die het beste uit spelers kan halen, zoals depay. Mensen die zeggen dat het elftal stikt van de kwaliteit hebben geen verstand van voetbal. De enige toppers die er rondlopen zijn Malen (in potentie), de jong, van dijk en de ligt. Depay is een subtopper die het in Oranje fantastisch doet. De rest is middelmaat tot redelijk. Maar dat is allemaal genoeg om het EK te winnen, want de rest van de landen is ook niet geweldig, op Frankrijk na, en dan heb je nog angstgegner Portugal. België is over de top, Italië mwoah en Duitsland middelmaat. Engeland heeft altijd gebrek aan creativiteit.
1 -2
fujaka
uh.... Wijnaldem heeft als basis speler net de CL gewonnen of zijn we dat al weer vergeten?
0 0
Vlieske
Veltman is een PRIMA degelijke back. Je moet hem alleen geen rechtsbuiten zetten dat is koeman zijn fout. Veel erger is dat ik bergwijn ook geen fatsoenlijke voorzet heb zien geven en die speelt wel op zijn positie. Maar daar hoor je niemand over. Veltman is een makkelijk slachtoffer.
6 -4
Ferd
Bouw Derksen om tot volkszanger. Hij hoeft alleen maar te leren zingen, want met alle analitici op televisie hebben we hem niet nodig.
7 -2
LezDeBoer
Geen slim idee. Bij Ajax gaat ie dit seizoen niet als back spelen. In de korte tijd dat ie dan met net Nederlands elftal is moet hij dan gaan leren verdedigen en ons nationale rechtsback zijn. Ik vind het onzin.
0 0
mvdk
3-4-3?

-------------Cillessen-------
---De Ligt-Van Dijk-Blind
--------------De Jong--------
------vd Beek---Wijnaldum
Malen-----Promes----Bergwijn
---------------Depay-------

Ultra aanval.
1 -6
Spitz
Wakker worden. Met deze opstelling kan Maradonna zo over links doorlopen naar Cillesen en de bal 450 x hooghouden en dan inkoppen. Circus Maradonna.
0 -1
nahfahlaar
Dan zou ik nog eerder voor een formatie met 3 verdedigers kiezen ...
2 0
ambtenaar
Kuyt kon het ook.........
1 0
Ferd
en Van der Meijde niet.
0 0
4xEC1
Ik wilde al verontwaardigd reageren op Derksen maar hoe langer ik er over nadenk, hoe minder gek dit klinkt... Vooral als Dest dan voor USA kiest heb je gewoon geen al te beste opties daar. Bij Michael Reiziger en Winston Bogarde heeft het goed uitgepakt, dus onmogelijk is het niet...
1 -2
Ferd
Daar gebeurde het wel op een jongere leeftijd. En niet nadat ze al international waren geworden als aanvaller, en jaren in het buitenland hadden gespeeld.
1 0
Schip
Hij was ook rechtsback in de jeugd en een poster die je nu amper meer ziet, chelseaman, heeft hier vaak genoeg voor gepleit.
0 -1
Web
Het is ook lood om oud ijzer
In deze rol is Promes veel beter, per wedstrijd kijken wat je nodig hebt
Misschien is Dest de oplossing
0 0
kevinski94
Derksen is zeker dronken?
4 -4
Web
Is gen gekke opmerking
Ik heb het zaterdag onder de wedstrijd al aan gegeven
2 -5