De Mos ziet Van de Beek niet in Oranje passen

JesseTH, 13-10-2019 om 23:30, 6130 views, Ziggo Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Aad de Mos is van mening dat Donny van de Beek niet in het huidige Nederlands elftal past. Volgens de oud-trainer van Ajax heeft Oranje een opbouwende middenvelder nodig naast Frenkie de Jong die in actie kan komen wanneer de lijn naar de FC Barcelona-speler afgesloten wordt.

De voormalig oefenmeester legt nader uit waarom Van de Beek niet uit de verf komt in Oranje. 'Hij is een clubspeler en is afhankelijk van steekballetjes van Tadić en Ziyech. Die steekballetjes hebben we nu niet, dus hij loopt er een beetje verloren rond', aldus De Mos, die Teun Koopmeiners oppert als opbouwer naast De Jong.

Ruud Gullit komt met een ander inzicht. Waar er vaak wordt geopperd voor Van de Beek tegen mindere tegenstanders, denkt hij het tegenovergestelde. 'We denken dat je tegen een zwakke tegenstander met Van de Beek moet spelen, maar je moet juist tegen een goede tegenstander met Van de Beek spelen. Hij gaat ook voetballen en dán heeft hij juist die ruimte. Nu blijven ze daar staan en dan zie je dat hij ook aan het zoeken is.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Misschien een vreemde tegengestelde reactie van mij, maar ik denk dat hetr Nederlands elftal er baart bij heeft als Frenkie niet mee speelt. Een balletje breed en een balletje terug heb ik nu wel gezien. Ik denk dat je met Pröpper en Van de Beek op het middenveld beter kan spelen dan met mister tikkie terug.
0 0
ajaxinho
Hij is gewoon de reserve 10.
Dat is geen schande zolang Wijnaldum top presteert.
Dan weet je dat VdBeek top presteert als hij invalt.

VdBeek is geen verdedigende/opbouwende middenvelder.
Die tijd kun je beter in een ander investeren.
Propper vind ik een geweldige trouwens.
Mits fit.
0 0
ambtenaar
Beste moeten spelen, Donny is 2 klasse beter dan de Roon.
0 0
GvanAchteren
Vergelijkbare situatie als bij ons zelf. Wijnaldum heet dan Promes en de Roon heet Alvarez. Werkt goed als je twee goede wingbacks hebt: Tagliafico en Dest/Nous. Die mis ik bij Oranje.
0 0
Schip
Ruud heeft gelijk. Super Aad trapt een open deur in.
1 0
ajaxdordtt
Aad liep weer ouderwets te raaskallen.
0 0
Web
Ik ben het niet vaak niet eens met De Mos, maar nu wel
Donny is een dienende speler, in een andere rol is hij helemaal niet zo goed.
In de jeugd met Nouri ging het heel goed, maar op dit niveau niet
Tadic en Ziyech maken hem zeker beter
Propper is de man die er bij komt
Frenkie, Wijnaldum en Propper is het beste middenveld
Wachten wat Ihattaren gaat doen?
Marokko of Nederland
1 -5
HilversumNoord
Ihattaren? Dan heb je Bergwijn, Malen, Ihattaren en Depay. Allemaal dezelfde egoïstische voetballers. Leuk als het goed gaat maar geven niet thuis als er gevochten moet worden en je echt de mouwen op moet stropen...blehh nee
0 -1
ajaxdordtt
Ihattaren is echt totaal niet egoistisch.
0 0
Schwalbino
Daley, Frenkie en Donny op het middenveld.
2 -2
Simon1
Dan hebben we een heel sterk middenveld!
1 -1
Web
Beetje Ajax bril op
Frenkie, Wijnaldum en Propper
Blind is op linksback niet op zijn best, maar in Oranje de beste optie op die plek
0 -2
Simon1
"Een opbouwende middenvelder nodig naast De Jong"
"juist tegen een goede tegenstander"

Wat voor een idiote uitspraken zijn dit? Je moet gewoon een basiselftal hebben die tegen de goden en mindere goden goed voor de dag komt. Een basiselftal die op elkaar ingespeeld is en elkaar versterkt. Er is daar nu helemaal geen sprake van. Daardoor kunnen zelfs de mindere goden het ons lastig maken.

Waarom willen al die coaches Frenkie de Jong toch altijd maar voor de centrale verdediging hebben. Iniesta en Xavi speelde daar toch ook niet? Kijk eens naar andere teams die dominant en attractief voetbal spelen. Daar staat een echte '6 voor de centrale verdediging. Een speler die het spel kan "lezen", altijd aanspeelbaar is, het spel kan verleggen en versnellen en daarbij in staat is om vuile meters te maken en verdedigend zijn mannetje staat. Laten het Nederlands elftal nou net Blind hebben. Een speler die nu wordt "mishandeld" door hem op de linksback positie te zetten. Gisteren zag ik Frenkie de Jong soms zijn rushes maken, maar helaas doet hij dat vanaf de middenlijn. Ja, hij vormt daarmee dreiging, maar als hij een linie naar voren schuift en hetzelfde doet splijt hij gelijk de verdediging open.

------------------------ Cillessen
Dest -------- De Ligt -------- Van Dijk -------Aké
--------------------------- Blind
---------- Wijnaldum -------------- De Jong
Promes -------------- Malen ---------------- Depay

Verschil tussen Wijnaldum en Van de Beek is er in mijn ogen niet zo heel veel. Wijnaldum zal alleen meer vuile meters moeten gaan maken. Staat nu veel te vaak tussen de aanvallers in plaats van in de opbouw. Probleem voor het Nederlands elftal zit meer in de breedte van de selectie. Als je deze basisspelers inwisselt wordt het niveau beduidend minder, op een paar plekken na.
Cillessen - Zoet - Bizot
Dest - Veltman - Dumfries
De Ligt - De Vrij
Van Dijk - De Vrij
Aké - ?
Blind - ?
De Jong - Propper
Wijnaldum - Van de Beek
Promes - Bergwijn
Depay - Kluivert
Malen - De Jong
1 -7
Sjaakvaak
Ach niet zo overdrijven. We hadden juist een basiselftal die goed op elkaar ingespeeld was. Dat er vervolgens niet goed afgerond werd is een ander verhaal maar kansen hadden we genoeg donderdag.

En wat Gullit zegt is gewoon waar, Donny speelt juist beter tegen goede tegenstanders. Dat zie je bij ons ook. In de Champions League excelleert hij altijd en krijgt hij lofzang van internationale media en analisten. Zijn mindere wedstrijden zijn ook bij ons tegen de tegenstanders waar hij minder ruimte heeft omdat ze de bus parkeren.
2 0
Simon1
Geloof jij het zelf nog? Een goed ingespeeld elftal die op alle plekken drie niveaus beter is dan Wit Rusland die 1-2 speelt...

Als wij 1-2 tegen Wit Rusland de norm vinden, net als dat we zo gigantisch vaak achter komen voordat we winnen, moeten we ook niet gaan zeuren als we straks een teleurstellend eindtoernooi spelen.

Moraal van het verhaal, het loopt gewoon niet zoals het zou moeten met dit elftal en daar moet de coach wat aan gaan doen. Spelers in hun kracht zetten en tegelijkertijd spelers voor andere laten werken. Daarbij is het doel dominant en attractief voetbal, dus niet één van beide. Dominant is 70% de bal en minimaal aantal kansen weggeven. Tegen een wit rusland zou dat 0 of een halve kans(en) moeten inhouden en tegen een land als Duitsland kan je er een paar verwachten, maar moet dat zijn geminimaliseerd. Attractief voetbal zou moeten inhouden dat wij doelpunten zien tegen een land als Wit-Rusland en veel ook, niet dit geneuzel.

Een kinderhand is snel gevuld.
0 -3
Sjaakvaak
Ik had het toch echt over donderdag, gisteren was de opstelling flink overhoop gegooid en misten we onze sterspeler Memphis. Ook in je niet iedere wedstrijd en 70% balbezit en 5 doelpunten verwachten. Net als bij Ajax zitten er soms gewoon wat lelijkere zakelijke overwinningen tussen.
0 0
Schwalbino
Met deze selectie zijn ook heel andere wedstrijden gespeeld dus wat we gisteren zagen was gewoon een potje op 75%. Daar kun je dus weinig uit afleiden.
0 -1
Simon1
Dus al die keren dat het Nederlands elftal onnodig op achterstand kwam was doordat het 75% potjes waren, want dat zijn grosso modo de andere wedstrijden geweest?

We zijn allemaal lekker hosanna hosanna, maar feit blijft dat de resultaten en de totstandkoming van de resultaten achterblijven bij de kwaliteiten in deze selectie. Al zou het waar zijn dat ze tegen wit-rusland op 75% spelen, dan alsnog moeten ze met 0-5 winnen.

In topsport hoort kritiek. Goed is niet goed genoeg en dit elftal laat duidelijk zien waarom.
1 -3
waayop
je bent een beetje een zeur.
2 0
Simon1
Zeker weten! Een zeur die graag ziet dat het onderste uit de kan wordt gehaald. Duimpje omhoog van mij. ;-)
0 -1
Web
Met het middenveld wat jij wil, krijg je dat.
Propper is een betere allround speler dan Donny
Donny is een dienende speler, die de ruimte goed ziet, maar geen speler die het middenveld beter laat spelen, Propper heeft dat wel
0 -1
Simon1
Hoe definieer jij "dienende speler"?
0 0
Web
Een diende speler is type wat heel goed bij een bepaalde club past. Frenkie is een goede voetballer past overal, Donny moet het hebben van de spelers die om hem een staan, die halen bij hem het beste er uit, gaat hij diep, bij Tadic en Ziyech weet je dat de bal komt, dat moet ik nog zien bij een grote club
Hetzelfde zie je met Klaassen, die werd bij Ajax ook altijd benut in zijn sterkte, dat gaat in Bremen weer wat beter, maar bij Everton werkte dit ook niet
Je zag het ook vaak bij Oranje, sommige jongens speelden goed bij de club, maar in Oranje kwam het er nooit uit
0 -1
Simon1
Dan zijn we het helemaal met elkaar eens. Ik zie alleen niet in hoe dat een probleem moet zijn als hij Blind achter zich heeft en Frenkie de Jong naast hem. Vorig jaar werkte dat met Schöne ook goed. ;-)
0 0
Rhythim
Dus volgens Aad kunnen we hem beter thuis laten het komende EK?
0 0
Spitz
Het probleem is niet Donny. Je moet kiezen tussen Wijnaldum of Donny. Het is niet zo moeilijk. Net als dat ik gisteren en tegen Noord Ierland liever een Ake of van Aanholt op de linksback positie zie. Net als dat ik Dumfries rechtsback zie. Ik snap sowieso niet de redenatie om Veltman rechtsback te zetten en dat hij de achterlijk moet halen. Dat kan Dumfries beter. Verder was Frenkie er bij mij niet in gezet gisteren, want hij was twee wedstrijden niet best. Zet dan Blind op zijn positie. Verder komt Propper weer op de Roon zijn plek en aub niet Donny. Want dit ging weer volledig mis, net als tegen den Haag en Groningen. En voor Frenkie/Blind en Propper zet je Donny neer. Wijnaldum kan ook in de spits. Wisselwerking Wijnaldum en Donny. Kan prima als Depay er niet bij is. Maar Donny zijn plek is toch echt kort achter de spits. Nu was dit Wit Rusland nog maar een matig team, wat als Oranje tegen Engeland of Frankrijk met Donny op het middenveld gaat spelen. Dat gaat echt niet goed komen. Dan worden de Ligt en van Dijk overlopen met Frenkie erbij.
3 -1
Sjaakvaak
Eens, Donny en Wijnaldum strijden gewoon voor dezelfde positie. Die moet je niet samen op het middenveld zetten. Linksback maakt mij minder uit, rechtsback is natuurlijk een lastige positie waarbij Dumfries gewoon niet goed genoeg is, maar ook Veltman niet. Die speelt niet voor niets RCV bij ons ipv rechtsback. Als je dan per se wilt dat ze naar de achterlijn gaan opstomen, ja dan moet je Dumfries hebben. Maar laten we hopen op een keuze van Dest voor Oranje, die staat per direct basis dan.

Pröpper krijgt veel te weinig krediet maar mocht hij eindelijk weer opgeroepen worden, dan kan hij inderdaad de perfecte partner voor Frenkie in de opbouw zijn.
1 0
Simon1
Mee eens en kunnen we gelijk De Roon thuis houden. Leuk zo'n speler, maar wat voegt hij nou werkelijk toe behalve "balans". Ik mag toch wel van de bondscoach verwachten dat hij dat ook tussen de oren bij Van de Beek en Wijnaldum kan krijgen.
0 0
Simon1
Helemaal mee eens. Iedere speler moet wat toevoegen en Van de Beek en Wijnaldum zijn hetzelfde "soort" speler. Als je ze beide opstelt ontstaan er twee blokken en is er geen samenhang in het spel.
2 0
GvanderK
Ow het is Aad..
1 0
altijdwelwat
Er is in het huidige Nederlands elftal maar plaats voor 1 middenvelder met loopacties en diepgang. Dat komt omdat de voorste 3 ook enkel en alleen bezig zijn met aanvallende acties. Dus dan moet je kiezen tussen Wijnaldum of van de Beek, voor de andere 2 middenveld posities heb je meer completere spelers nodig. Die rust aan de bal hebben , kunnen opbouwen , duelkracht hebben, loopvermogen en een goede traptechniek . Ik zou Frenkie en Koopmeiners wel eens samen willen zien , dan heb je veel meer balans in de ploeg en dat kan nog 10 jaar mee .
3 0
EersteAanname
Haha, een meer completere speler dan Donny. Het is juist zo geweldig dat hij zo veelzijdig en compleet is.
0 0
Spitz
Helemaal met je eens. Kan prima in de laatste wedstrijd tegen Estland en vriendschappelijk in de voorbereiding op een evt EK 2020.
1 0
behangdelul
Gullit is degene die het snapt
8 0
3*stars*3
Ben gekapt nadat Aad riep dat Donny een clubspeler is.
Wat een man...
8 0