El Ghazi: 'Verwachtte dat hij international zou worden'

ThijsZwagerman, 13-10-2019 om 10:40, 6855 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Oud-Ajacied Anwar El Ghazi heeft zich bij Goedemorgen Oranje lovend uitgelaten over Frenkie de Jong. El Ghazi speelde in zijn Ajax-tijd samen met De Jong en die laatstgenoemde wist in die periode grote indruk op El Ghazi te maken.

‘Eerlijk gezegd had ik wel verwacht dat hij international zou worden. Ik vond hem écht goed. Hij trainde ook al weleens met ons (Ajax 1, red.) mee’, vertelt El Ghazi, waarna hij vervolgens duidelijk is over De Jongs grootste kwaliteiten. ‘Het uitstellen van passes, het korte draaien en het inzicht dat hij heeft; dat is echt goed.’

Hoewel El Ghazi wel had verwacht dat De Jong een grote carrière tegemoet zou gaan, had de voormalig Ajacied drie jaar terug niet gedacht dat De Jong nu al bij FC Barcelona zou spelen. ‘Ik had het wel zien aankomen, maar ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan. Als ik dan ook zie hoe hij zich tegen de buitenwereld en bij FC Barcelona opstelt, dan vind ik dat echt knap. Het is allemaal nieuw voor hem en hij is nog jong. Als je jezelf dan zo gedraagt en zo kan laten zien, dan heb ik daar respect voor.’

Denk jij dat het Nederlands elftal met 0-2 wint in Wit-Rusland? Zet in en krijg 4,95 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ghouleseddik
Ik hoop oprecht dat El Ghazi ook nog komt bovendrijven en terug in Oranje geraakt. Hij heeft in ieder geval de weg naar boven weer gevonden.
0 0
Ajaxvooraltijd
Op dit moment zou El Ghazi gewoon basis staan in Oranje als we niet zo'n gare bondscoach hadden want de rest is echt niet beter wat er staat.
3 -8
MH1988
Basis weet ik niet maar ik ben het wel met je eens dat wat er staat niet perse beter is. Daarom is het een beetje smaken kwestie. Promes, Malen, Depay, Bergwijn, Babel, Kluivert, Ghazi, Berghuis, Stengs, de Jong, Weghorst, Dost, Huntelaar. Allemaal aanvallers van een vergelijkbaar niveau. Koeman bouwt vastigheden in en heeft Malen in topvorm erbij gehaald. Niet onlogisch hoe het nu gaat.
0 0
JariHeijden
Dit meen je serieus? Jij denkt echt dat El Ghazi niet onderdoet voor Bergwijn, Promes of Malen?

Ik vind het volledig terecht dat El Ghazi niet in beeld is bij de bondscoach.
8 -1
Bensco
hoe verklaar je het oproepen van Berghuis dan? Nutteloze speler die niks toevoegt aan Oranje en niet eens de potentie heeft om dat niveau te halen. Anwar presteert veel beter in een hogere competitie en had ongetwijfeld van meer nut geweest dan Berghuis. Ik durf zelfs te stellen dat hij in deze vorm nuttiger kan zijn dan Bergwijn in deze vorm.
4 -1
JariHeijden
Ik zeg niet dat ik het terecht vind dat Berghuis is opgeroepen. Dat vind ik ook niet. Maar dat staat los van de opmerking dat El Ghazi in de basis van oranje zou moeten staan, of zelfs maar bij de selectie.
1 -1
Bensco
k vind hem wel bij de selectie horen. zoals ik stelde denk ik dat hij van meer nut zou zijn geweest dan Berghuis en Bergwijn.
2 0
ajaxdordtt
Ik vind hem beter dan Bergwijn.
1 -1
Mocrodammerr
el ghazi levert goede prestaties af in de premier league. Doet absoluut niet onder voor de gasten die jij noemt. Bergwijn is vrij onzichtbaar in oranje en doet het leuk tegen vvv etc. Malen doet het beter dan Bergwijn maar nog niet op absolute topnivo.
4 -6