Mulder ziet Huntelaar als mogelijke pinchhitter Oranje

BartVeenstra, 12-10-2019 om 10:05, 4474 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voormalig Oranje-spits Youri Mulder ziet in Klaas-Jan Huntelaar een mogelijke pinchhitter voor het Nederlands elftal. Luuk de Jong, die tegen Noord-Ierland als invaller nog de belangrijke beslissende treffer maakte, is echter wel de eerste optie voor de voetbalanalist.

'Hij (De Jong, red.) is natuurlijk kandidaat nummer één voor die rol op het EK', zegt Mulder in gesprek met De Telegraaf. 'Luuk heeft er ook alle kwaliteiten voor. Ik ken hem al van FC Twente en toen vond ik hem al een enorm talent. Het verbaast me niet dat hij zoveel heeft bereikt. Hij is enorm sterk met het hoofd, maar sowieso fysiek heel sterk, waardoor hij altijd hard werkt en waarde heeft voor de ploeg. Alleen word je als spits uiteindelijk altijd afgerekend op doelpunten en dus zal hij wel snel moeten gaan scoren bij FC Sevilla. Met het oog daarop is deze goal bij Oranje goed voor zijn vertrouwen.'

Mocht De Jong om wat voor reden dan ook niet geselecteerd worden voor het EK weet Mulder wel wie hij zou selecteren als pinchhitter. 'Eigenlijk zou een bondscoach voor deze rol een speler moeten selecteren, die dit ook bij zijn club doet. Op dit moment zou dat iemand als Klaas-Jan Huntelaar kunnen zijn. Sommige spitsen ligt het om een pinchhitter te zijn en andere helemaal niet. Pierre van Hooijdonk had het ook en ik denk dat Wout Weghorst het ook heel goed zou kunnen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cupmetgroteoren
Alsjeblieft niet zeg. Die tijd hebben we gehad. Ten tweede is er helemaal geen pinchhitter nodig. Achterhaald concept. Ten derde scoort Huntelaar cooral tegen de kleintjes en die wedstrijden win je sowieso.
0 -2
ram
Ja... kleintjes zoals Noord-Ierland waar het breekijzer de belangrijke 2-1 maakt...
2 0
ghouleseddik
Huntelaar zit er alleen op basis van zijn leeftijd niet bij. Koeman is zeker vergeten hoe belangrijk Mühren (37) in '88 wel niet was.
0 -2
swing
volop voor. Huntelaar in Oranje!
0 -1
ram
In mijn ogen moet Koeman kiezen tussen Weghorst, Huntelaar en De Jong. Persoonlijk zou dat mijn volgorde van selectie zijn maar ik verwacht dat De Jong naar het EK gaat.
0 0
Cupmetgroteoren
Helemaal niet: bergwijn, depay, promes, babel, malen, stengs. Genoeg. De jong, weghorst noch huntelaar zijn nodig.
0 0
ram
Ja... Jij altijd met je bizarre posts. Grootste mafklapper op deze site.

Een breekijzer, ander type spits, heeft een team gewoon nodig.
1 0
Redrum
Luuk is de pinchhitter nummer 1 voor ome Ronald. Alleen hij is in staat die vieze lucky goals te maken in blessuretijd.
2 -1