Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Derksen kritisch op timing invalbeurt Van de Beek

JesseTH, 11-10-2019 om 22:20, 7250 views, Veronica |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Johan Derksen is van mening dat Ronald Koeman véél te lang wachtte met het inbrengen van Donny van de Beek tegen Noord-Ierland, zo laat hij blijken aan tafel bij Veronica Inside. Volgens de analist was het al lang en breed duidelijk dat het met Marten de Roon niet ging werken en dus had de bondscoach volgens hem in moeten grijpen.

De voormalig profvoetballer is zelfs van mening dat Koeman een 'wanprestatie' leverde. 'Ze hadden een man op Frenkie de Jong gezet, dus hij kwam niet in zijn spel. Daardoor kwam De Roon veel te vaak in balbezit. Dan zet je er een andere balvaardige middenvelder in, die naast Koeman zat: Van de Beek. Na een kwartier zet je hem al op de plek van De Roon. Daarna dacht ik: in de rust slaat hij toe. Maar weer niet. Dan komt hij een kwartier à twintig minuten voor tijd met een wissel. Dat was spelen met vuur.'

'Hij zit over De Roon te oreren. Dan denk ik: verdedigend zal die jongen handiger zijn dan Van de Beek, maar als voetballer kom je ook regelmatig in balbezit', vervolgt Derksen zijn rede. 'Dan is Van de Beek tien keer gevaarlijker en belangrijker voor het elftal dan De Roon. Je hoopt maar dat De Roon hem zo snel mogelijk aan iemand met een oranje shirt geeft.'

Ook Valentijn Driessen is van mening dat Koeman iets anders had moeten verzinnen voor de positie van De Roon. 'Desnoods had hij Daley Blind op het middenveld kunnen zetten. Hij kan spelen zoals Pröpper. Aan de bal breng je veel te weinig. De Noord-Ieren zeiden ook dat ze totaal geen moeite hadden met het Nederlands elftal in het eerste uur. Je speelt niet tegen Duitsland, maar tegen Noord-Ierland.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FreddyAX
Johan Derksen heeft dit keer zeker een punt maar hij switched wel heel snel van inzicht en dat maakt het allemaal erg dubieus.
De gedachte erachter is echter, zoals gewoonlijk, weer een negatieve; Koeman moet even verteld worden wat hij verkeerd doet,dat is dan weer typerend.

Ook Valentijn werd weer helemaal blij met deze kluit modder.
0 0
Ginoajax1
Tegen een café elftal de Roon opstellen. Belachelijk van Koeman. Of dat die Ieren zo gevaarlijk zijn voorin. Schei toch uit joh. vd Beek kan meer dan de Roon, ook kwa verdedigen hoor. Heeft bij ajax ook al als controleur op het middenveld gespeeld. Hij lulde zich een slag in de rondte op tv na kritische vragen. Om over Dumdfries nog maar te zwijgen. Hij heeft hopelijk gezien dat Frenkie hem negeerde ondanks dat hij vrijstond. Dat zegt ook genoeg. Koeman heeft wat dat betreft gefaald.
1 0
Schip
Ze hebben gewoon gelijk. Koeman begon goed en is vooral sterk in het teambuilding proces en neerzetten van een duidelijke organisatie.

De rest wordt vooral gedaan door spelers als frenkie, Van Dijk en Depay.

Maar Koeman krijgt zoveel lof toegezwaaid van de media, alsof hij de messias is die het NL voetbal weer op de kaart zet. Volgens mij is hij dat zelf ergens gaan geloven. En dan puur uit een soort van ego De Roon doodleuk thuis tegen Noord Ierland opstellen. Dan spoor je gewoon niet. Dat is een signaal naar de analytici dat hij bepaalt. Dat was ook precies wat hij aangaf voor de wedstrijd.

Normaal gesproken vind ik het een kracht van Koeman dat hij halverwege zodanig wisselt dat hij een wedstrijd kan draaien. Zoals tegen Duitsland. En nu niet. Dat was gewoon een ego call.

Hopelijk analyseert hij vooral zichzelf na deze wedstrijd en leert hij dit af. Je kan er een toernooi mee verpesten.
2 0
FreddyAX
Eens.
0 0
Web
Mee eens
0 0
Marcao
100% mee eens.
0 0
TwoLegsAlwaysWin
Wat de één kracht noemt door halverwege te wijzigen, noemt een ander zwakte: was dan gelijk zo begonnen zodat je niet hoeft te wijzigen.
0 0
FreddyAX
Dan heb jij misschien de illusie dat je tevoren weet wat er gaat gebeuren.
In de praktijk is dat niet zo; de ontwikkeling in een wedstrijd kan aanpassingen vragen en dan moet je dat doen, maar in dit geval had het na een half uur zzeker al gekund.
0 0
Tscheu
Breaking. Derksen kritisch.
1 -1
HenryVakH1972
Koeman kakkerlak
1 -2
de-Ajacied
Koeman is altijd een angsthaas geweest
2 -2
MPAjax
verdedigend in het begin en aanvallend in de laatste 15 minuten
0 -1
Oempaloempa
Het was niet om aan te gluren
4 0
Noxin
Eens. Maar daar hebben Nederlandse coaches over het algemeen last van, geloof ik.
4 0