Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

'Martínez en Álvarez zo kort al bewezen toppers'

SJvanveen, 30-09-2019 om 07:16, 7452 views, De Volkskrant |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Willem Vissers ziet de waarde in van de 'latino's die bij Ajax zijn neergestreken. De Amsterdammers gaan de laatste jaren op de Zuid-Amerikaanse toer en dat pakt zowel sportief als financieel tot nog toe aardig uit. Drie miskopen werden gecompenseerd door de verkoop van Davinson Sánchez en David Neres, Nicolás Tagliafico, Edson Álvarez en Lisandro Martínez blijken vooralsnog een schot in de roos. 

'Voor Neres had Ajax al een paar keer vijftig miljoen kunnen krijgen, Martínez en Álvarez zijn zo kort bij Ajax al bewezen toppers.' Vissers is duidelijk te spreken over de nieuwe Argentijn, die tegen FC Groningen voor het eerst scoorde. Martínez vond het net, hij viel ook op door zijn goede spel en Zuid-Amerikaanse temperament, zo vindt Vissers. 'Martínez, 21 jaar, gekomen van de club met de illustere naam Defensa y Justicia. Controlerende middenvelder, op de plek van Frenkie de Jong vorig seizoen, al houdt daarmee elke vergelijking op.' 

'De zwierige lach van De Jong, uitdrager van vrolijk voetbal, tegenover gestaalde discipline, maar toch ook frivole, diepe passing van Martinez. Uitstekende pass, dito techniek, overzicht, altijd vragen om de bal. Begonnen als centrale verdediger, inmiddels controlerende middenvelder', somt de journalist van De Volkskrant de kwaliteiten van de jeugdinternational op. Zeven miljoen kostte hij maar, wel heeft hij een non-EU-salaris. 

'Van belang is dat Ajax latino's uit het topsegment kan betalen tegenwoordig. Ajax biedt dezelfde salarissen of zelfs meer dan clubs als Valencia, woensdag tegenstander in de Champions League. De begroting ging mede door het succes in de Champions League naar tweehonderd miljoen, de kosten stegen met zestig miljoen, vooral door salarissen en premies', besluit Vissers. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
de-Ajacied
Tegen Valencia zou ik altijd spelen met Alvarez Martinez en Donny op het middenveld
1 0
Cruijffthebest
Alvarez is geen middenvelder, daar voor brengt hij veel te weinig.Ben wel onder de indruk van Martinez!
0 0
GvanderK
Alvarez moet gewoon opgesteld worden waar hij voor gehaald is...centraal achterin.... Het is zonde om hem op het middenveld te zetten!
0 0
dezengene
Wat een verademing is Willem Vissers toch. Iedere leek ziet dat Martinez echt heel goed kan voetballen, en dat Alvarez op z'n minst een nuttige speler is. Bij hem heb je het idee dat hij de wedstrijden gewoon kijkt - hetzelfde geldt voor Freek Jansen trouwens. Dat kunnen we van de heren bij VI - vooral Derksen en Driessen - niet zeggen: wat een onzin kramen die uit zeg. Ik heb vaak genoeg het idee dat ze maar wat roepen op vooroordelen, dat zo'n Martinez vast niet kan voetballen, omdat hij eruitziet als een slager. Pluk twee willekeurige wedstrijden van dit seizoen eruit, en iedere idioot ziet dat Martinez een meer dan prima techniek heeft.
5 0
Hagmag
Martinez is c.q. wordt een Topper.
Alvarez is nog geen topper en ik heb mijn twijfels over hem als middenvelder.
In mijn ogen is hij een centrale verdediger.
1 -1
Ajacied33
Volgens mij is deze Vissers diep in zijn hart een Ajacied. Vaak lovende teksten, goed onderbouwd. En soms heeft ie weleens kritiek, maar ook dat weet hij meestal te onderbouwen. Schreeuwt niet zomaar wat, en gaat gelukkig niet mee met de azijnzeikerds. Zeiken om het zeiken.....Fucking Falentijn
2 -1
wendoo9
Deze man houdt van voetbal ! Als je van voetbal houdt ben je voor Ajax !!
0 0
ajaxxcied4life
Visser is naar mijn mening een van de weinige sportjournalisten die zijn hersenen gebruikt en zijn argumenten en bronnen redelijk op orde heeft. Ook hij is vaak kritisch op Ajax maar op basis van de zaken die hij aandraagt om zijn kritiek te onderbouwen, kan ik het dan allemaal best wel verteren. Dit in tegenstelling tot Driessen of Arno. Bij hen lijkt veelal de onderbuik de enige bron die ze kunnen aanvoeren aangevuld met feitenvrije kletskoek.
4 0
JariHeijden
Arno Vermeulen is heilig vergeleken bij Falentijn (degene die deze verschrijving bedacht heeft, verdient een lintje!) Driessen.
1 -2
Simpelishetmoeilijkst
Je hebt grootgelijk.
1 -1
ETM
Ik denk alleen wel dat velen die bedacht hebben. Veel lintjes dus :)
0 0