Kale & Kokkie: 'Veltman speelde ijzersterk'

SJvanveen, 23-09-2019 om 15:50, 4220 views, AT5 |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Kale & Kokkie zijn na het zien van PSV - Ajax vol vertrouwen over het verdere verloop van het seizoen. De Amsterdammers speelden bij vlagen sterk in Eindhoven en ondanks de 1-1 eindstand, zat er misschien veel meer in. 

'Tegen PSV ben je op een goede manier omgegaan met een counterploeg', is de eerste conclusie bij AT5. 'Je bent zelf niet in de problemen geweest en hebt Dusan Tadic, Hakim Ziyech en David Neres die niet eens in goede doen zijn. Wat als zij wel hun niveau halen?', vraagt men zich af.

Ajax was solide, ook defensief. 'Je bent zelfverzekerd. Op Joël Veltman wordt weleens gemopperd, maar hij speelde ijzersterk achterin.' Wie het kind van de rekening wordt als iedereen fit is? 'Ik denk in eerste instantie Edson Álvarez en dat Donny van de Beek gaat spelen op het middenveld. Quincy Promes blijft staan.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Illegaal
Wel jammer dat hij zich uit het centrum liet weglokken bij de goal van Malen
1 -1
Bky
Wat is dit voor rare onzin? Veltman dekt door op de bal, iets wat verwacht wordt van een verdediger van Ajax. Martinez, Alvarez en Blind pakken Malen niet op. Dat is 0 toe te schrijven aan Veltman.
2 -2
trooop
Ik vond dat ook enigszins kwestieus. Als je dat rustig terugkijkt zie je dat hij onnodig lang op de bal blijft doorjagen. Terwijl we daar al genoeg mensen hadden. Het leek alsof hij even orde op zaken wilde stellen omdat oa alvarez psv daar zo liet begaan. Iets te enthousiast misschien.
Maar die goal was vooral de fout van martinez, die malen uit z'n rug liet lopen. Geen schande bij een speler als malen, maar dat is hem dit seizoen al wel vaker overkomen.
Veltman doet het zeker goed momenteel.
1 0
jarenfan
Doet het erg goed,tot onvrede van al die azijn zeikers hier.
4 0
Ruff Rhythim
Is nog altijd niet mijn favoriete speler, maar ik beoordeel hem op sportieve gronden, en hij valt me niet tegen momenteel.

Toch zal ie voor mij nooit de uitstraling krijgen van een verdediger waar je 100% op kan bouwen. Er staat gewoon geen vent waarvan ik als tegenstander echt bang van zou worden als ik op hem afloop.

Maargoed...zoals gezegd: hij doet het goed nu...
0 -3
GvanderK
Veltman verrast me tot nu toe positief.
6 -1
grannig mokum1
Precies, maar wel lengte tekort. Ik wil Alvarez wel op dat positie zien spelen en Donny naast Martinez en Promes op 10 die de vrijheid heeft om met Neres of Ziyech van positie te wisselen
1 -5
waayop
Lengte te kort, de spits van Lille was een kop groter maar heeft geen kopduel van Veltman gewonnen.
0 0
Superjan
Álvarez is twee centimeter langer dan Veltman.
0 0
Labrador
Lengte te kort.. Hij heeft tegen Lille bijna al zijn kopduels gewonnen
0 0
AFCA-B93
Volgens mij had Veltman onder Frank de Boer een poos het hoogste percentage gewonnen kopduels van de hele Eredivisie.
0 0
GrandMasterFlex
Komt omdat hij een waanzinnige timing heeft op dat gebied. Persoonlijk denk ik dat Veltman de nieuwe Schone is en gewoon de komende jaren lekker bij Ajax blijft.
1 0
Sterspeler
Zou ik toejuichen!
0 0
ajaxfan83
donny gaat niets presteren op die positie dat heeft hij al bewezen dat hij daar niet kan spelen.
0 -5
ossenaar
Ik denk ook dat uiteindelijk Alvarez achterin komt te staan naast Blind. En dan zullen Veltman en Dest, afhankelijk van de tegenstander, de RB invullen. Maar petje af voor Veltman. Elke week een bak strond over je heen krijgen bij 2 verkeerde ballen, maar verdedigend er wel staan.
2 0