De Boer en Perez: 'Tadić absolute uitblinker'

DouwedeVries96, 23-09-2019 om 10:55, 11407 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Bij het programma Dit was het Weekend op FOX Sports waren Ronald de Boer en Kenneth Perez lovend over het spel van Dusan Tadić. De twee ex-profvoetballers vonden hem verreweg de beste Ajacied tijdens PSV - Ajax. 

De Serviër begon net als tegen Lille OSC in de punt van de aanval en deed dat volgens de analisten met verve. Kenneth Perez haalde de '10' die Tadić ooit kreeg van het Franse L'Equipe aan en De Boer was vooral te spreken over zijn balvastigheid. 'Hij kwam altijd tussen de linies en daar had PSV moeite mee. Zijn wisselwerking met Quincy Promes was ook onwijs goed.' 

Het aanvallende tweetal was hoofdverantwoordelijk bij de 0-1 van Ajax, toen Tadić de bal vasthield en teruglegde op Promes, die afwerkte. De combinatie oogstte lof bij opnieuw De Boer. 'Hoe hij (Tadić, red.) de assist gaf op Promes... Dat lijkt heel simpel, maar dat is het bepaald niet. Tadic was de absolute uitblinker bij Ajax', was de conclusie.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AltijdGelijk
Martinez was de beste! Tadic was de eerste helft matig
0 -3
Schip
Martinez was zeker niet de beste. Tadic vond ik enorm sterk als aanspeelpunt. Als hij die sublieme wegdraaiactie - de Cruijff turn als ik mij niet vergis - had bekroond met een goal, was het de Real performance in het klein geweest.

Maar twee companen waren in slechte doen. Dat merk je, dat is er een teveel denk ik.

Achterin hadden ze het goed voor elkaar, wat gewoon reteknap is. Compliment voor onze verdedigers. Klein van stuk, maar ervaren en slim.

De sleutel ligt op het middenveld. Daarin moeten de controleurs in de gaten gaan krijgen wanneer ze druk moeten zetten en dat ze er dichter op moeten zitten in de omschakeling. Kwestie van tijd, maar iets dat pas na veel trainen en drillen erin komt. Nu merk je wel dat Alvarez laat is ingestroomd en dat Martinez pas laat op 6 is gekomen vanuit een ander systeem en cultuur.

En je hebt iemand nodig die een tegenstander / linie kan uitspelen met een dribbel of steekpass. Dat is toch echt Gravenberch.
1 0
Adios
Martínez leed twee keer onnodig balverlies in de as van het veld, waar twee gevaarlijke counters uit voortkwamen. Vind hem fantastisch op het middenveld, maar dit had Ajax twee tegendoelpunten op kunnen leveren. Tadic gaf de assist en had in de eerste helft nog een assist moeten hebben, daarnaast was hij de enige aanvaller die het naar behoren deed, wat het eigenlijk nog knapper maakt!
2 0
Barra
Ik denk dat hij ook onze belangrijkste speler is, vooral hoe hij teamgenoten aanspoort en altijd diegene is die het voorin neerzet en een belangrijke aanjager is. Bovenal ook gewoon een goede speler natuurlijk
2 -1
AnsB
Tadic is - net als Ziyech - bij vlagen een geniale voetballer. Maar soms zou hij best iets zelfzuchtiger mogen zijn. Zoals bij die bal die hij op links kreeg - helemaal vrij. Hij had in principe direct kunnen schieten, maar loopt verder, niet naar binnen zoals een echte spits zou doen om zelf te scoren, maar naar de achterlijn, intussen loerend op wie vrij komt in het centrum. Daar duiken inderdaad twee spelers op maar die worden heel goed afgedekt voor de verdedigers van PSV. Omdat duidelijk is dat Tadic hen niet kan bereiken schiet hij zelf op doel, maar intussen is de hoek zo klein geworden die Zoet bovendien goed afdekt dat zijn kans op een goal nihil is (of hij had hoog moeten schieten, dan had het in theorie misschien nog gekund).

Als Tadic ietsje sneller zou zijn - vooral qua startsnelheid - zou hij nooit voor Ajax hebben gespeeld, zo goed is hij. Eén van de beste aankopen ooit.
Eigenlijk is het onbegrijpelijk dat hij ook wedstrijden heeft dat alles mislukt, maar zelfs in die wedstrijden doet hij meestal tenminste één geniale move en is hij direct ongelofelijk belangrijk voor het team.
4 -1
LezDeBoer
Tadic was gister zo onwijs goed en sterk aan de bal. Begint langzamerhand gewoon de perfecte Ajax spits te worden
1 -2
JSF
Zo grappig dat analisten en media op beoordeling van spelers zo enorm verschillen
0 0
ETM
Langzamerhand?
Ik vind het hem al lang en breed. Veel meer ga je het niet gauw benaderen. Rolde tussen door ook nog even Madrid op :)
0 -1
LezDeBoer
Ahaha bij wijze van spreken de “de perfecte ajax spits” zoals een Ajax spits zou moeten zijn. Ik probeer te zeggen dat ie de nieuwe norm word zoals een Patrick Kluivert dat is. Tadic is ook echt heel goed he! :)
0 0
ETM
Eens!
En toch lees je nog vaak: we missen een topspits. Volgens mij blijven veel mensen het moeilijk vinden om hem als een spits te zien.
0 0
pinballmagic
Promes hoort er gewoon in
4 -4
PeterVKV
Tadic/Promes superduo
Donny rechts op het middenveld naast martinez
3 -1