Vd Gijp positief: 'Komen in ieder geval om te voetballen'

JesseTH, 20-09-2019 om 21:45, 9246 views, Veronica |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

René van der Gijp is blij dat een club als Lille OSC naar Amsterdam kwam om zelf ook te willen voetballen. De analist zag de laatste jaren veel clubs in de Champions League inzakken tijdens hun wedstrijden, maar zag de Fransen - en ook Sporting Portugal tegen PSV - de bal willen hebben.

'Ik heb me kostelijk vermaakt', reageert hij dan ook aan tafel bij Veronica Inside. 'Zo’n Lille, of ze nou wel of niet goed voetballen, ze komen in ieder geval naar Amsterdam om te voetballen. Vijf of zes jaar ging dat achteruit om het op 0-0 proberen te houden. En werd het dan 1-0, dan kon je altijd nog kijken voor de 1-1. Nu willen die clubs allemaal weer voetballen. Ik vind dat echt heel positief.'

Johan Derksen op zijn beurt, gaat vooral in op het niveau van de opponent. 'Er wordt nu plotseling zo opgegeven over Ajax, maar ik vond Lille ontzettend zwak. Ze hebben hun beste vijf spelers verkocht, maar wat ze ervoor teruggehaald hebben… Die wereldspeler van Bayern München (Renato Sanches, red.) heb ik niets goed zien doen, die lange spits was twee meter lang en heeft niet één kopduel gewonnen. Ze hebben meer dan honderd miljoen geïnvesteerd in dit elftal, dat zie je toch geen moment terug?'

Denk jij dat Dusan Tadic scoort en Ajax wint van PSV? Zet in en krijg 4,20 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rentokill
Derksen zat Lille en de Franse competitie behoorlijk op te hemelen voor de wedstrijd. Die heeft zich dus lelijk vergist zoals wel vaker? Of is er een andere reden waarom ze niet goed voor de dag kwamen? Had dat misschien met Ajax te maken en het goed druk zetten?
0 0
PetrusKeizer
is lastig koppen, hoor, Johan, als je niet of nauwelijks bruikbare voorzetten krijgt.
0 0
3*stars*3
Vd Gijp is niet te peilen.
Als iedereen links gaat, dan gat hij rechts.
In ieder geval geen meeloper van Driessen.
Vind trouwens wel altijd mooi hoe Genee die Derksen en Driessen belachelijk maakt.
1 0
OuweDibbes
Lille ging pas aanvallen na de rust. tot nu toe staat het wel, alleen bij een mooie tussenstand gaat de vorhoede freeweelen waardoor er nog teveel kansen worden weggegeven. Moet even wat zakelijker, ajax is nog niet zo ver voor hoogstandjes.
0 0
ETM
Lille was juist behoorlijk sterk. Er vertrokken trouwens 2 sleutelspelers en niet 5... Renato Sanches is een heel gevaarlijk talent, niet anders dan de talenten die nu bij PSV bejubeld worden. Lille is financieel van dezelfde orde als Ajax, en door goed technisch beleid in korte tijd enorm omhoog geklommen.

Ga maar eens kijken naar aanvallen van Lille. Wat ontbrak was kwaliteit in de afronding, al is die redding van Onana toen hij uit moest komen natuurlijk gewoon fantastisch. De kwaliteit van Lille was juist goed zichtbaar. Maar Ajax domineerde grote delen van de wedstrijd. Lille komt er dan wel op hoge snelheid uit, met accuraat voetbal, en veel snelle lopers. Alleen het middenveld van Ajax was grotendeels de baas over het middenveld van Lille. 
Lille was ook geen opportustische ploeg, ze slingerden ballen niet zomaar voor, ze willen combinatie's maken door het centrum en hebben er ook spelers voor. Met 3 grote kansen in een uitwedstrijd hebben ze het goed gedaan, maar je moet dan ook scoren op dat niveau. 
Maar.. Lille kon al met al niet op tegen de halve finalist van het afgelopen seizoen. De reversed- bal van Neres, en uitgerekend de controleur (Alvarez) met de loop-actie, de voorzet met inlopende aanvallers (Taglia), het glibberen van aal Ziyech, en zoals Tagliafico de corner aanvloog is haast niet te verdedigen. Lille stond tegenover een probleem, waar vorig seizoen ook de CL tegentstanders van Ajax mee te kampen hadden, nl een Ajax waarbij letterlijk iedere speler aanvallend denkt, en op iedere positie kunnen er 2 spelers verschijnen die aanvallen. Neres valt de linkerflank aan, maar daar had ook Tadic kunnen komen, en vervolgens is het de linksback die de spits vindt, de spits die in dit geval eigenlijk de 10 is. (Promes) Een exemplarisch voorbeeld.

Ik denk dat Lille het de overige wedstrijden iedereen heel moeilijk gaat maken, en dat Lille straks in eigen huis heel moeilijk te kloppen zal zijn. Lille zal ook leren.
3 0
mallerd
Had die Sanches anders graag bij Ajax zien spelen.
0 0
036AFCA97
Ik ook!
0 0
036AFCA97
Wie zouden jullie liever bij Ajax zien? Malen of Boadu? Volgens Gijp wordt Boadu beter.

Ze hadden het ook over die spits uit Oostenrijk. Weet niet of dat wat is.
0 -1
mickey2602
Die spits uit Oostenrijk knalde er 3 in tegen Genk en is 20 jaar. Geloof dat ie het in de competitie ook aardig doet,lijkt me wel het overwegen waard.
Als je Nederlanders wil,Malen is verder als Boadu momenteel dus die zou je kunnen kopen voor het eerste. Maar dan zit je wel weer met zijn zaakwaarnemer(de pizzabakker).
Als je Boadu koopt,ten eerste wordt daar de hoofdprijs voor gevraagd en ten tweede zal die dan bij JA komen en in de jeugd hebben we oa Traoré ook.
Dus tsja,dit is een lastige.
Wil Ajax geen gedoe met Raiola,dan gaan voor die knul van RB Salzburg,anders Malen.
0 0
Bapinho
Echt de enige speler van psv die ik bij Ajax zou willen zien is ihattaran. bergwijn malen en gokpu zie ik niet de echte top halen, maar meer met mazzel en hardwerken dat ze misschien bij een olympique lyon terechtkomen zoals deepay. Die boadu vind ik wel een leuke speler maar moet t ook allemaal nog maar bewijzen
1 -2
Barra
Ik ben er van overtuigd dat Ajax ook een inspiratie is voor andere clubs en spelers, want het laat zien dat je als underdog niet alleen de bus hoeft te parkeren.
2 0
Bocarra
Er zijn blijkbaar nog steeds mensen die naar dat programma kijken....
1 -4
Illegaal
ik kijk en met mij nog vele honderdduizenden, veruit het beste voetbalpraat programma
1 -8
JSF
Gelukkig allang afgehaakt op het hypocriete geleuter van die zogenaamde kenners met een ego van hier tot Tokio
5 0
JOHANisGOD
Zeker weten.

Tussen de half miljoen en 800.000 kijkers ongeveer.
0 0
Redrum
Derksen moet echt tegen zichzelf in bescherming worden genomen. Renato Sanchez was tot zijn wissel één van de beste spelers op het veld, sowieso met afstand de beste speler van Lille.
4 -1
Cupmetgroteoren
Zeker. Speelde niet fantastidch maar gewoon goed.
1 0
Schip
Mwah, ze kregen geen druk op hem, omdat hij makkelijk wegbeweegt aan de bal, maar een goede steekpass zat er niet in. En daar is hij natuurlijk wel de man voor.
0 0
Schip
Haha, heerlijk dat Derksen weer de dark side op is gegaan en PSV fan is geworden.

Benieuwd hoe lang hij gaat volhouden, dat Martinez een centrale verdediger is die per ongeluk op het middenveld is gezet.

Mijn gevoel wordt steeds een tikkie beter naar zondag toe, al hou ik mijn hart vast over ons centrum.
1 -1
Cupmetgroteoren
Wat betreft Alvarez heeft ie gewoon gelijk.
0 -1
OuweDibbes
Ohh en jij hebt Alvarez natuurlijk net als Gijp Kieft en Derksen achterin zien spelen? Ik heb een mooi nieuwtje in Het nationale elftal speelt hij op middenveld en laatste half jaar bij America ook. AJax is in de punt na achter kwetsbaar en Ten Hag vangt die af door 2 brekers op te stellen. En hij haalt resultaat.
0 0
Schwalbino
Je mist De Ligt. Het aantal m2 dat waarin hij heerste maakte het iedereen een stuk makkelijker. De controle die Veltman over die meters heeft is een stuk minder. Voor Schuurs geldt hetzelfde omdat hij pas staat waar Matthijs op zijn 17de stond.
0 0
Schip
Duidelijk, maar Veltman - Blind is totaal niet complementair. Zou het erg knap vinden, als ze de PSV aanvallers op dezelfde wijze weten te neutraliseren als Lille.
0 -1
Sterspeler
Veltman stijgt gelukkig al jaren boven zichzelf uit tegen PSV. Dus ik sluit niet uit dat dat dit jaar weer gebeurt.
2 0
Schwalbino
Mee eens. Die zijn veel beweeglijker. In een open wedstrijd kunnen ze dan dodelijk zijn. Ajax moet gewoon proberen te domineren. Gewoon kapot spelen met geduldig combinatiespel.
0 0
Schip
Ik zou PSV flink onder druk zetten. Vorig jaar werkte dat niet, omdat ze de lange bal op Luuk peerden. Maar die hebben ze niet meer. Misschien dat ze die Griek in die rol zetten, maar daarvoor moeten ze een andere kwaliteitsaanvaller opofferen. Zie ik ze niet doen. En ik twijfel aan zijn wedstrijdfitheid.

Maar waar de JC schaal een gecontroleerde wedstrijd was, zie ik nu meer heen en weer gaan.
0 0
Koekepeer
Zou wel ok zijn die Griek. Daar kun je Veltman nou juist prima opzetten.
0 0