Derksen: 'Bij balverlies waren ze vaak niet ter plaatse'

JesseTH, 20-09-2019 om 21:35, 5181 views, Veronica |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Johan Derksen heeft zich andermaal uitgelaten over het posteren van Edson Álvarez en Lisandro Martínez op het middenveld. De analist kon zich - gezien de keuzemogelijkheden voor Erik ten Hag - vinden in de opstelling, maar is van mening dat het duo niet zorgt voor balans in het elftal.

'Als je Promes op tien hebt, heb je wel twee verdedigende middenvelders nodig, maar ze lieten zich meesleuren', meent Derksen aan tafel bij Veronica Inside. 'Ze speelden op de helft van Lille en gingen lekker mee aanvallen. Lille heeft drie kansen gehad, maar dat kwam doordat de twee Zuid-Amerikanen hun taak als verdedigende middenvelder niet uitvoerden. Ze zijn voor de balans in het elftal en daar hebben ze totaal geen aandacht aan besteed. Bij balverlies waren ze vaak niet ter plaatse.'

René van der Gijp is beter te spreken over de Ajacieden, maar is ook van mening dat Álvarez geen middenvelder is. 'Álvarez heeft het postuur en de loop van een voorstopper. Ik denk dat die jongen zelf ook wel weet dat hij geen middenvelder is, maar nu Van de Beek geblesseerd is, vult hij het op zijn gemakje redelijk in. Die Martínez bevalt me heel erg goed op het middenveld.'

Denk jij dat Dusan Tadic scoort en Ajax wint van PSV? Zet in en krijg 4,20 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
NaarCLbeker5
Ze lieten zich niet door de andere spelers meesleuren om aan te vallen, maar moesten van de trainer aansluiten, voerden dus juist wel hun taak uit.
2 0
geronimo
'Bij balverlies waren ze vaak niet ter plaatse'
Dit zei Kieft steeds weer afgelopen dinsdag, dat gaat hij niet nu napraten
0 0
Barra
Als hij alleen dit had gezegt had ik hem wel kunnen begrijpen, want ze stonden positioneel ook een aantal keer niet goed. Maar hij zei in eerste instantie vooral dat ze voetballend niet goed genoeg waren en daar heeft vooral Martinez hem compleet voor lul gezet.
4 -1
MK77
https://www.parool.nl/columns-opinie/johan-derksen-vecht-voor-zijn-relevantie~b70107f4/

Dit dus
3 0
Cruyffie
Ik merk dat ik geneigd ben AS minder te lezen/bezoeken, vanwege al die berichten over Voetbal Inside. Derksen zegt dit, Gijp zegt zus, Kieft zegt zo.

Beste AS, ik hoef die info niet: liever lees ik wat pieter zwart te melden heeft, of Guardiola tijdens een persco, of willekeurig andere mensen die zich in ieder geval ingelezen hebben/verdiept hebben in het voetbalspel.
0 0
Cupmetgroteoren
Onzin. Kieft, Gijp en Derksen leveren klicks op en zijn characters met een eigen show. Pieter Zwart mag dan wel statistisch gaan analyseren, hij heeft geen tv-kop en geen uitstraling, en niet de juiste stem voor vlogs, en dat speelt in 2019 een rol. Özturk van VI heeft overigens wel de uitstraling en juiste stem.
0 0
Aad82
Wat een gek joh. Die twee hadden de meeste tackles en bal veroveringen van iedereen.
3 -1
Denees
Derksen zit niet ver af van het moment dat ie ongeschikt wordt voor dit programma.
6 0
MK77
Hij probeert zijn eigen brain fart recht te praten.
4 0
Schwalbino
Hadden we al gehoord van Derksen. Eerst zat er te weinig voetbal in en nu verdedigen ze niet goed en we winnen wel.
5 0