'Fransen niet gehinderd door verleden of vooroordelen'

BartVeenstra, 19-09-2019 om 14:10, 6719 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Columnist Henk Spaan is van mening dat Nederlandse analisten te veel beoordelen op basis van het verleden en vooroordelen. Zo was men in Nederland kritisch op bepaalde spelers, terwijl die spelers in andere landen juist lof kregen.

'Op alle Franse sites die ik zag, kreeg Veltman een hoger cijfer dan Blind', begint Spaan zijn column in Het Parool. 'Niet gehinderd door een verleden, noch door de vooroordelen die daaraan waren ontsproten, beoordeelden de Fransen Ajax' centrale verdedigers op hun waarde. Veltman was dinsdagavond beter dan Blind', aldus de journalist, die ook ingaat op Edson Álvarez. '"Álvarez speelt nooit een bal vooruit" is ook een waarheid die aan Frankrijk voorbijgaat, gezien die bal over veertig meter op Promes.'

Spaan deelt vervolgens kritiek uit aan het adres van de Nederlandse analisten. 'Wat me de laatste maanden opvalt, is de mate waarin de officiële analisten, een mavo van deskundigheid, elkaar nababbelen. Zo kan Veltman het nooit meer goed doen, behalve op deze plek, maar gelukkig beschikt hij over een psyche die alles aankan. Gezien een reactie van Álvarez op Twitter, een grappig gifje, is ook hij niet van plan zich te laten kisten door de permanente babbelbox, zo typerend vormgegeven op FOX.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schip
Dit is overigens net zo makkelijk van iemand, die 9 van de 10 keer ernaast zit.
0 0
jaribombari
Veltman is een held!
9 -1
033AFCA
Heldman
9 0
RusselWestbrook
Heltman*
8 0
Bjorn
Promes kan nooit goed doen en Martinez is permanent geen goede middenvelder, dat is wat ik vooral constant hoor rondom Veronica Inside.

Het verbaast mij dat je je mening gewoon vol blijft houden ook nadat je Martinez wederom 90 minuten ziet schitteren als middenvelder. Heerlijke speler.
6 0
Labrador
En als je Zondag verliest breekt de pleuris uit en gaan die analisten helemaal los. Dan is PSV na 6 rondes dus al kampioen
2 0
RusselWestbrook
Komt ie wel wat laat achter, maar beter laat dan nooit.
0 0
AFCA14JC
Ook leuk om het met Spaan een keer eens te zijn :)
1 0
Schwalbino
Henk, kom naar AS. Bijna iedereen heeft hier een eigen mening.
1 0
Bjorn
Dat is inderdaad van de zotte. Hoe durft iedereen een eigen mening te hebben. :-)
1 0
Bocarra
Het gaat bij veel analisten niet om de inhoud maar om de kijkcijfers. Hoe extremer de uitlatingen des te meer er over geluld wordt. Vergeet niet dat er meer kijkers en supporters zijn die niets met Ajax hebben en die rollen schuddebuikend over de grond of willen dat soort teksten maar al te graag als de waarheid accepteren.
2 0
Rentokill
Het was inderdaad grappig om na de wedstrijd Kieft telkens weer te horen over het te statische middenveld. "Wat vond je van Dest? Ja goed maar met zo'n middenveld..."

Dreksen ("Ik begrijp werkelijk niet waarom ze Promes gehaald hebben" afwisselend met "... ja maar wat wil je met zo'n matige bank".

Ze hebben een soort selectie van meningen en stellingen daarover die ze te pas en te onpas klaar hebben liggen om er weer eens in te gooien.

Vorig jaar kon Ziyech niet goed spelen tegen sterkere clubs, nu is het vooral dattie zich verveeld in de eredivisie.
5 0
PetrusKeizer
'Dreksen', zie ik echt voor t eerst, hoor. Werd dat al vaker gebruikt? Is toch geen typefout, he? Als t je eigen vinding is: mn complimenten! :)
2 0
Ron403
Mooi verwoord. Ik kan er hier op Ajaxshowtime ook nog wel een aantal opnoemen die zich daaraan schuldig maken. Zelfs na een prachtige pot van afgelopen dinsdag.

Viel mij overigens ook op dat niemand bij Veronica terug kwam op die geweldige pass van Alvarez op Promes, dat paste blijkbaar niet bij het verhaal.
14 -2
PetrusKeizer
ach, hij raakte de bal zoals altijd verkeerd en heeft de mazzel dat doordat de bal net n raar stuitje had t n wereldpass werd. - x - = , zeg maar.

kuch.

(redactie: dhr PetrusKeizer wordt nadrukkelijk gevolgd, gezien zn aanhoudend cynische postings)
1 0
Aspers73
Een speler van Ajax die een goede pass geeft, dat is toch niet speciaal? Iedere speler moet dat kunnen.
1 -4
PetrusKeizer
Zo is dat.Overmars is dan ook hard op zoek naar een heel speciale speler. eentje die de bal constant naar de tegenpartij speelt. Dat andere type speler hebben we er al teveel van.
1 0
Ron403
Als jij op deze manier naar voetbal kijkt heb ik medelijden met je...
0 0
Rentokill
Iets is speciaal als het niet veel gebeurd...
0 -1