Van der Gijp grapt: 'Hij begint te overdrijven'

FinnDekker, 18-09-2019 om 22:00, 14962 views, Veronica |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

René van der Gijp was woensdag bij Veronica over een aantal spelers van Ajax erg enthousiast. Mede door de prestaties van David Neres, Quincy Promes en Nicolás Tagliafico werd LOSC Lille verslagen in de eerste groepswedstrijd in de Champions League. Het drietal krijgt van de analist een extra pluim.

'Wat ik positief vind aan Promes, is dat hij niet te beroerd is om een paar meter extra te lopen. Hij loopt zich de pleuris, man', aldus Van der Gijp over de aanvaller. Promes was goed voor de eerste goal van Ajax. De nummer 11 opende de score met een kopbal.

'Er hangt ook een beetje een negatieve sfeer om Neres, terwijl die jongen wel gewoon negentig minuten dreiging heeft', vervolgt Van der Gijp. 'Hij gaat altijd op zijn man af en probeert iets, tenzij er te veel spelers voor hem staan. Dan tikt hij de bal af. Maar het was een leuke wedstrijd.'

Tagliafico krijgt als laatste complimenten. 'Die linksback begint nu te overdrijven', grapt de oud-voetballer. 'Even plaats rust, haha. Die zit in hele goede flow. Dit weekend ook een goede goal.' De Argentijn scoorde afgelopen zaterdag tegen sc Heerenveen en maakte dinsdagavond de derde van Ajax.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cupmetgroteoren
Gijp, Derksen, Kieft en Genee zijn groot geworden in een tijd dat het steeds slechter ging met het Nederlands voetbal, spanningen in de samenleving en een algemene negatieve sfeer in het land. De laatste twee jaar wil men ook positief nieuws horen. Toch vind ik ze ook als analist in de rust vermakelijker dan de doorsnee analist. Het gaat ook om de kijkcijfers.
2 -1
036AFCA97
Genee en Gijp liever al doorschemeren dat Johan een beetje blijft hangen in negatieve standpunten. Toch jammer, vind Johan wel een mooi figuur met een unieke persoonlijkheid en enorm veel kennis van de voetballerij. Dat hier mensen roepen dat hij Ajax haat is overigens onzin. Hij zeikt Van Bommel en Stam ook zo vaak af.

Toch lijkt het erop dat wanneer Gijp en Derksen in een andere setting zitten dan Veronica Inside, ze wel een en stuk minder onredelijk zijn en soms wat positiever. Ze spelen bij VI natuurlijk allemaal een soort rolletje.
4 -1
Lazell
Gijp wel. Derksen zet ik na 2 minuten af in de CL.
0 -2
b.hulshof
Wedstrijdanalyses hoort gewoon niet bij de inside clowns. Laat hun gewoon alleen hun afzeikprogramma doen analyses overlaten aan mensen zoals v.Basten, Mulder en v.Halst.
1 -2
Francisco81
Altijd als je van de Gijp op maandag of op de vrijdag hoort dan gaat hij anders vaak mee in het negatieve van Derksen en Driessen, maakt sommige spelers dan helemaal belachelijk. Misschien is dat de setting ofzo hoor. Maar ik vind hem altijd een stuk realistischer als hij tijdens en na een wedstrijd analyseert ipv tijdens een uitzending van VI
3 -1
Rentokill
Dus eigenlijk is het Snor die overdrijft. Ik hoopte eigenlijk dat de titel daar op sloeg.
1 -2
ETM
Typerend aan Neres is juist dat hij niet altijd zn tegenstander opzoekt. Zoals ook bij de goal van Alvarez. Hij gaat weg en passed plots tegendraads.
Neres is niet bang de bal te houden en spelers uit te lokken. Hij gaat soms op zn tegenstander af. Maar kwa type is het juist niet een buitenspeler die zijn directe man steeds opzoekt. Ziyech doet dat bijv veel vaker. Younes was een buitenspeler die altijd zn directe tegenstander aanviel, om een voorbeeld te noemen.
4 0
RedFeather
Gijp, Genee en Dickie die de draak steken met Derksen. Derksen heeft ze nodig om beetje realistisch te blijven.
7 0
HStorm
Derksen kan het hoogste niveau simpelweg niet (meer) aan. Als voetballer toen niet en als criticus/analyst ook niet.

Geen schande hoor. En volgens mij staan er voldoende kwalitatief hoogwaardige ''spelers' klaar om in te vallen.
0 0
Illegaal
Ik vraag me af of vd beek het beter doet dan promes gisteren liet zien, vd beek vind ik al een tijdje onzichtbaar en er doelloos bijlopen
6 -15
ram
Vooral tegen Lille was Donny zó fucking slecht.
0 0
Venta
Van de Beek speelt ook al een paar wedstrijden niet.
5 0
Schip
Donny is twee klassen beter. Positioneel, qua balvastheid, qua passing.

Promes deed het verdienstelijk hoor, maar is toch een buitenspeler die ruimte nodig heeft. Hij is geen schakelspeler, al wil hij wel hard werken. Neres is ook geen 10 bijvoorbeeld. Maar als ze posities wisselen, is het team sowieso op zijn sterkst. Dat blijft wel een goed punt uit het systeem van TH en mag nog wat meer. Zeker nu het team al een paar jaar samenspeelt. Tadic nog iets meer inzakken, Ziyech ook eens naar links en Neres vaker naar rechts. Daar is hij nog een stuk dreigender dan op links.
3 -1
ETM
Het niveau dat Donny is gaan halen op die positie is heel hoog, alleen zou hij net beter moeten worden in afronden om echt top te zijn.
Ik ben het ook met je eens. Een schakelspeler in de kleine ruimte. Kan spelen om zn as. En hij is ook echt gegroeid wat dit betreft.
Ik vond het Neres helemaal niet verkeerd doen vorig seizoen, kreeg heel weinig minuten op die positie. Loopt allicht te veel met de bal, maar is wel heel veelzijdig. Ik vind Neres ook geen duidelijk beste positie hebben. Neres moet veel zwerven, en dat doet hij ook altijd wel. Hij is alleen nog niet heel constant.
Promes ben ik eigenlijk pas dit seizoen gaan leren kennen. Ik geloof niet dat hij zich technisch kan meten met Neres. En Vd Beek kan denk ik beter combineren in de kleine ruimte. Maar Promes is wel minder een loper dan ik dacht, en slimmer dan ik dacht. Ben benieuwd hoe hij zich bij Ajax gaat ontwikkelen. Zn diepgang is goed zichtbaar, maar denk wel dat zn scorend vermogen bepalend gaat zijn. Daar zou zn meerwaarde in kunnen zitten.
1 -1
Rentokill
Niet te vergelijken. VdBeek is meer een duelkrachtige speler en Promes meer een lichtvoetige slimme speler. Erg kort door de bocht weet ik maar das ongeveer de strekking.

Daarom ben ik ook benieuwd naar hoe vd Beek t zou doen naast Martinez zo laag in het veld.
1 -2
Radikaal
Gast, dan kijk nog even wat volle wedstrijden uit het begin van dit seizoen na.
Onzichtbaar en doelloos je moeder. Die was superscherp, hakballetjes die allemaal aankwamen, doelpunten, vlijmscherpe en strakke passing-
Donny was het probleem niet.
5 0
RedFeather
Promes was niet zo goed hoor.
Dramatische controle.
6 -5
Illegaal
Soms had hij slechte controle dat klopt maar zijn werklust en vuile meters wat hij gemaakt heeft waren zeer goed, en die goal was ook belangrijk, en door snelheid krijgt hij ook nog een kans met die bal die van achteruit kwam en hij oog in oog met de keeper komt.
Ik vind dat vd Beek veel te goed wordt gepraat, in de wedstrijden tegen Paok en uit bij die cyprioten vond ik hem maar zeer matig en niet bereid de vele en vuile meters te maken die promes wel maakt, vd Beek denkt dat hij al een topper is..... maar dat is hij bij lange na nog niet.
5 -5
PeterVKV
Gijp noemt grote uitblinker Martinez niet om zijn maat Derksen niet nog belachelijker te maken.
8 -4
Yo
Als ik Veronica was zou ik deze 2 allebei de avonden doen. Veel betere analyse met humor erbij. Maarja kieft is gehaald voor CL en Derksen wil natuurlijk ook wedstrijden analyseren
4 -1
afcas
Kieft zou je eventueel ook naast dick en gijp zetten als je ze 2 avonden laat doen. Kieft is op zich niet slecht en heeft soms echt wel goede opmerkingen, maar hij laat zich makkelijk beïnvloeden door de negativiteit van derksen. Des te minder tijd hij met derksen doorbrengt des te positiever en vrolijker is hij. Wat dat betreft heb ik wel medelijden met Kieft volgens mij is het niet goed voor hem om naast derksen te moeten zitten.
4 -1
Simpelishetmoeilijkst
Het zijn allemaal maar kletsmajoortjes!
1 -4
Ajacied33
Kieft en Derksen waren gisteren echt een verschrikking. Je hoeft Ajax echt niet de hemel in te prijzen wat mij betreft, maar wat zij deden was vanaf het begin alles afzeiken. Veel te negatieve sfeer man
27 -3
ajax4lifebaby
idd laat dick en rené gewoon de ajax wedstrijden doen.

die twee van gister haten ajax gewoon kan niet anders.
5 -2
MarLuuk76
Ben toch benieuwd of ze veel klachten gehad hebben. Nu dit ineens?
3 -3
Yo
Renee en Wilfred zijn altijd positiever dan Derksen. Net als Dick. Deze 2 hadden gisteren echt niet hetzelfde gezegd als Derksen hoor.
9 0