Mossou: 'Lijkt steeds meer op Olympisch Stadion'

BartVeenstra, 18-09-2019 om 12:20, 21605 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Sjoerd Mossou ziet dat het met de sfeer in de Johan Cruijff ArenA tijdens Europese wedstrijden wel goed zit. Ook tegen Lille OSC afgelopen dinsdagavond zag de journalist weer de interactie tussen spelers en publiek. 'Het onbegrensde zelfvertrouwen, soms ouderwets op de grens van arrogantie', schrijft hij in zijn column in het Algemeen Dagblad.

Het is iets van de laatste jaren, die goede sfeer in de Johan Cruijff ArenA. Toch doet het Mossou enorm veel deugd om te zien dat het enorm sfeervol kan zijn in het Ajax-stadion. 'Op Europese avondjes zoals die tegen Lille lijkt de Arena steeds ietsje meer op het Olympisch Stadion, grofweg negen kilometer verderop. Het oude stadion waar Ajax midden jaren 90 zijn historische avondjes beleefde, en waar het - over een periode van dik twee jaar - haast elke tegenstander dronken speelde.'

'Het gezwaai met witte vlaggetjes, op de tonen van André Rieu, is een zichtbare herinnering aan toen', weet Mossou. 'Maar bovenal is het een typisch soort zindering die aan het oude stadion doet denken op Europese avondjes. Een vrolijk gevoel van onoverwinnelijkheid.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MickS
Grappig, gisteren zeiden we tegen elkaar toen de Lille supporters stil waren geworden: de afgelopen 2-3 jaar is het in de JCA aantreden tegen Ajax qua supportersteun echt wel een dingetje moet zijn geworden voor de tegenstander en hun supporters. Zo vol vuur als de hele boel continue meezingt en meedoet.
Het over en weer gaande 'waar komen joden toch vandaan' moet sowieso iets raars zijn voor ze, mede natuurlijk omdat ze er geen bal van verstaan, maar ook het volume, de passie, iedereen die zo hard mogelijk zijn deel van het liedje zingt naar de ander, geeft mij in ieder geval gewoon kippenvel.
3 -1
VoorOnzePloeg
Het zou toch geweldig zijn als we europese wedstrijden in het olympisch stadion kunnen spelen. (Al heeft het dan wel een uitbreiding nodig)
1 -9
Bouke
wat ik vooral mooi vond vroeger als Ajax in het olympisch stadion ging spelen is dat ze het vaak deden als er grote tegenstanders kwamen voor de Europa Cup waardoor de Meer te klein was. Je wist al van te voren dat het een spektakel zou worden met veel vuurwerk ... en Bayern was idd top maar ook tegen Celtic, Spurs, Nottingham Forrest ook al won Ajax niet altijd gedurende de 70'ger, 80'ger en natuurlijk 1991-1996 ...
1 0
trainerdv
Het lijkt op het OS omdat je achter de doelen niet direct aan het veld zit ja. Maar inderdaad de sfeer (tijdens avondwedstrijden!) is heerlijk.
0 0
Lorenzo010
Wij toch altijd om de 20 jaar op ons best..70'er jaren, 90's en nu weer in de 10's..
Ik kan niet wachten tot de jaren 30 dalijk ;-)
4 -1
trainerdv
Iets meer dan twintig.. Begin 70, midden 90 en eind 10. Ik zou dus 2040 aanhouden ;)
2 -1
AlexIbarra
Deze fase duurt nog tot 2023 dus misschien nog iets later. ;)
0 0
Simpelishetmoeilijkst
Misschien is Sjoerd te jong, en heeft hij de Zeventiger jaren gemist, want ook toen waren er geweldige happenings van Ajax in het Olympisch stadion te ervaren, met voor mij als hoogtepunt de vernedering van Bayern met hautaine Beckenbauer!
4 0
trodat4030
In de jaren 70 zat Sjoerd nog in de luiers idd. Hij is van ‘78.
1 0
Gonzo
Ja ok, maar de afscheidswedstrijd van Johan ben ik niet vergeten.
0 0
PetrusKeizer
tja. ik ook niet. dat was echt verschrikkelijk, die avond. om depressief van te worden. Ik zie Johan bij de wissel nog t veld aflopen, met applaus natuurlijk. Het had iets onwerkelijks. En dan helpt dat stadion dus niet.
0 0
Labrador
Ik heb de VHS nog liggen maar ik heb het niet bewust meegemaakt. Jaloers! ( voor de jonge kinders op AS , Google VHS maar even )
4 0