De Boer: 'Dit wordt de eerste echte test'

DouwedeVries96, 17-09-2019 om 13:50, 4621 views, NU.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ronald de Boer stelt dat de Champions League-wedstrijd tegen LOSC Lille van dinsdagavond het moment van de waarheid zal zijn. Dat zegt hij tegenover NU Sport. De voormalig voetballer is wel positief gestemd wat betreft Ajax' kansen.

Over de moeilijkheden van Ten Hag zegt De Boer het volgende: 'Ze (Ajax, red.) spelen bij vlagen goed, al zijn ze nog wat zoekende. Erik ten Hag heeft zijn puzzel vooral achterin en op het middenveld nog niet helemaal gelegd. Het niveau is wel hoog, dus tot nu toe komen ze ermee weg.' 

'Dit wordt de eerste echte test', stelt de oud-speler van de Amsterdammers. 'Je zou zeggen dat LOSC Lille een ploeg is waartegen je op drie punten kan rekenen, al is dat wat kort door de bocht. Ze hebben een mix van talent en ervaring en snellere en kwalitatief betere spelers dan sc Heerenveen.' Ajax won afgelopen zaterdag van de Friezen.  

De Boer waakt nogmaals voor onderschatting. 'Nu denken ze (tegenstanders, red.): een puntje is ook wel lekker. Dat is een heel andere instelling, wat betekent dat Ajax tegenover teams komt te staan die heel georganiseerd spelen. Daar moeten ze doorheen zien te breken.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babayaka
psv-ajax

vooraf: dit wordt de eerste echte test, en hopen voor de competitie dat psv wint.
Achteraf:...………...
0 0
Babayaka
Vooraf:::: dit wordt de eerste test
Achteraf::::: lille is een matige pleog die niet beter is als de eerste divisie
0 0
JanBiesbos
elke keer is het moment van de waarheid, dat gelul elke keer.....
0 0
PetrusKeizer
ach, ja. ik denk niet dat de spelers zelf zo zitten te mijmeren, achter t stuur, op weg naar huis en zo. t is Champions League, dus je hele ziel en zaligheid in die pot gooien. En de volgende. En de daaropvolgende.
1 0
Redrum
Er is iets aan Ronald de Boer waarom ik moeite heb om hem serieus te nemen. Misschien is het de hoeveelheid onzin die hij uitkraamt of de open deuren die hij intrapt.
3 0
Web
Hij zegt niets verkeerds hoor, wil jij hogere wiskunde of zo iets?
1 -1
Labrador
Paok en Apoel waren ook serieuze wedstrijden. Of telt dat niet?
1 0
Rhythim
Ja, en zondag weer een test tegen psv. De wedstrijden tegen fortuna en groningen thuis worden weer wedstrijden met het commentaar achteraf dat de verschillen zo groot zijn, om vervolgens weer tegen Valencia een nieuwe testwedstrijd te hebben.
De wedstrijd tegen Chelsea wordt uiteraard een examen....
0 0
Labrador
En we horen pas in mei of we geslaagd zijn .
0 0
GvanderK
Ik denk dat iedereen dat wel zo voelt natuurlijk.
0 0
Tinus
PAOK was geen test? Met geluk gingen we naar de volgende ronde. Dit is WEER een test.
0 -2
Maarten79
Thank you, Captain Obvious
4 -1
Redrum
Deze wedstrijd is meteen wel heel bepalend ja. Als je deze niet wint zal je meteen van alle kanten horen dat dit niet meer het Ajax is van vorig jaar en dat overwintering nog maar zeer de vraag is. Bij een overwinning geeft Ajax direct het signaal af dat ze ook dit jaar mee willen doen. In vergelijking met de pot4 clubs van vorig jaar is dit Lille toch wel een stuk lastiger te verslaan vrees ik.
1 0
Web
Zijn dit dan geen open deuren, wat je Ronald verwijd?
1 0
Schip
Vindt dat 'moeten' wel meevallen. Met een gelijkspel kom je meer in de underdog rol en kun je vandaar uit groeien.

En een overwinning op je tandvlees verbloemt juist veel. Ik hoop op minstens een punt en op een beter veldspel van achteruit. Helemaal mooi als dat laatste wordt gekoppeld aan een driepunter, maar zo ver is dit Ajax nog niet. Zeker niet met Veltman en Alvarez op hun huidige posities. Met Alvarez een linie terug en VdBeek / Gravenberch erin denk ik wel.
1 0