Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Wijffels: 'Waarom speelt Pröpper niet bij Ajax?'

SJvanveen, 16-09-2019 om 23:48, 15985 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Maarten Wijffels had Davy Pröpper graag bij Ajax gezien. De journalist van het Algemeen Dagblad ziet dat Erik ten Hag nog zoekende naar zijn ideale middenveld, de Nederlander had de oefenmeester uit de brand kunnen helpen, zo stelt de journalist. 

Bij Voetbalpraat op FOX Sports komt de middenveldkwestie van de Amsterdammers ter sprake. Edson Álvarez en Lisandro Martínez staan daar momenteel nu, maar brengen weinig creativiteit met zich mee, zo zien onder meer Valentijn Driessen en Kenneth Perez. Wijffels voegt zich bij de discussie en stelt de vraag: 'Waarom speelt Davy Pröpper niet bij Ajax? Als je iemand kon halen van het profiel Frenkie de Jong én Lasse Schöne, dan is hij dat.' 

Perez betwijfelt of Ajax een speler van het kaliber Pröpper bij een Premier League-club op kan halen, maar Wijffels denkt van wel. Driessen: 'Ik weet dat hij bij Ajax is overwogen. Bij hen is de naam gevallen, maar ik moet je het antwoord schuldig blijven waarom hij niet is gekomen', aldus de analist annex scribent. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schip
Kan alleen bedenken dat ze Taylor en Gravenberch niet in de weg willen zitten.
0 0
Ar
Omdat we al genoeg middenvelders hebben en Pröpper naar internationale begrippen niet het niveau heeft wat we nastreven.
2 -3
Schip
Alvarez en Marin wel?
0 0
Vlieske
Waarom speelt gravenberch niet bij Ajax?
1 0
hallo1
Beter dan Marin.

Ajax had Marin niet moeten halen en Propper wel, dan was alles al op zijn plek gevallen:
Onana
Dest-Alvarez-Blind-Tagliafico
Propper-Martinez
Ziyech-Vd Beek-Neres
Tadic
2 -3
trainerdv
Frenkie én Lasse? Oftewel een meesterlijke dribbel gecombineerd met een perfecte traptechniek? Dan kom je toc echt neit op Pröppper hoor... Pröpper is een sterke verbindingsspeler, maar met het blijven van Donny hebben we al een veel betere.
2 0
AlexIbarra
Hij valt er tussenin.
Meer dynamiek en duelkracht dan Lasse en meer een dienende, simpele speler dan Frenkie, met een iets beter afstandsschot. (Verder in alles minder)

Hij lijkt me beter in staat om op dit moment 2x pw een constant niveau te halen dan Marin, die in theorie meer potentie heeft. Donny is voor mij een zekerheidje op 10 en niet als VM. Mazraoui en Eiting zijn niet fit en misschien wel niet geschikt.

Met ook nog Blind, Alvarez en Ekkelenkamp hebben we dus heel veel 'opties.'
Maar geen fysiek volwassen VM met recente internationale ervaring, die zowel aan de bal als verdedigend voldoende brengt. Martinez blijkt een topper maar we hebben er nog een nodig.

De hoop op een betere Marin heb ik nog niet opgegeven, hoop dat hij in de loop van het seizoen zijn draai gaat vinden. Maar hij (of Mazraoui of Eiting) zullen komende maanden sowieso de kar niet echt gaan trekken lijkt me.

Voorlopig was een Pröpper of gewoon Schöne voor mij zeer welkom geweest.
1 0
Babangida83
Met alle respect voor Propper. Maar als ik aan creativiteit denk, dan denk ik niet aan Propper. Meer voor de balans (en dus hebben wij hem niet nodig). De vergelijking met Schone en De Jong, auw.
2 -1
cantharel
Wijffels en Faalentijn in een discussie over Ajax, niet zo gek dat daar geen positieve opmerkingen te horen zijn en laat Overmars gewoon zijn ding doen en laten Ajax met rust, stelletje eikels.
0 -1
L1tman3n
Sinds ik Maarten wijffels en Henk Hoijtink een paar keer heb horen bazelen bij de tafel van kees, kan ik niks meer serieus nemen van die gasten.
Perez daarentegen zegt bijna alleen maar zinnige dingen. Ook niet altijd mee eens, maar meestal wel.
0 0
waayop
Interessant hoor, praten over spelers die er niet zijn.
0 0
Bky
Je kan niet in het profiel van Frenkie en Schone passen, dat zijn twee totaal verschillende spelers.
1 -2
Ajaxxxisdebeste
Zo goed is die nou ook weer niet
1 -1
oudzuid2
helemaal mee eens. had em veel liever zien komen dan Marin. was een mooi middenveld geweest met Martinez, Propper en Van de Beek
6 -1
ETM
'Propper qua profiel Frenkie en Schone '

Er klopt hier iets niet.

Ik vind het Propper-geroep dat alweer maanden ook door fora waait eigenlijk best vermoeiend.
Ontstaan doordat Propper naar PSV ging en Gudelj naar Ajax. En ja dat was andersom logischer geweest. Maar we zijn inmiddels jaren verder. Propper is geen Frenkie, verre van, en veel aanvallender dan Schone in de Schone rol. Goede speler, maar imo niet van het kaliber dat men er eindeloos over moet beginnen. Geen speler a la Tadic.
Dat Ajax inzet op het vinden van een jongere speler, met nog talent daarachter is helemaal niet zo gek. Schone is bovendien vooral vrij plots vertrokken.
Dat Propper bruikbaar was geweest geloof ik best, maar het steeds weer noemen van Propper is voor mij als een soort vastgelopen livestream.
7 -2
goblinmaster
We hebben Siem de Jong al.
2 -3
ajaxdordtt
Haha Maarten Wijffels.
2 -2
Joseph
Propper zou nu misschien spelen, maar als Donny weer fit is, zie ik geen plek voor hem.
0 -2
Danos
je had Alvarez dan een linie kunnen laten zakken
2 0
Joseph
Dat gaat hopelijk gebeuren als Donny weer fit is.

Laat je dan Neres, Promes/Huntelaar op de bank voor Propper?
1 0
Rolleman
Perez betwijfel of ajax zulke spelers kan halen uit premier league............ TADIC BLIND ??????
3 -1
Santiago
Dit argument hoor je hier zo vaak, maar mensen vergeten blijkbaar dat die beide een band hadden met Ajax. Blind vereist geen uitleg en Tadic had al vaker aangegeven dat hij ooit bij Ajax wou spelen.
1 -1
036AFCA97
Toch denk ik dat we wel hoger mogen mikken dan Marin. Veel Mensen hier hebben een minderwaardigheidscomplex. Een Renato Sanches of Rafinha zouden we denk ik gewoon kunnen halen.
4 -2
Santiago
Ik heb niet zo zeer een minderwaardigheidscomplex i.v.m. Ajax. We zijn namelijk als club veel aantrekkelijker dan een Lille bijvoorbeeld. Wel heb ik een realistisch minderwaardigheidscomplex i.v.m. de Eredivisie. Dan speel ik ook liever in de Ligue 1 (wat in het algemeen nog altijd als Top 5 wordt gezien door de voetbalwereld)
1 0
Danos
Zullen we het gewoon nog ff afwachten met Marin? Schijnt bij zijn oude club ook gewoon een slow starter te zijn geweest.
4 0
L1tman3n
We moeten 'm inderdaad de tijd en een eerlijke kans geven, maar zijn eerste bal aanname baart mij wel zorgen. Zelden goed.
0 -1
gebruikersnaam
goeie vraag, was een meer dan logische en benodigde aankoop geweest.
6 0
Labrador
Valentijn denkt wel meer te weten.
0 -3