Van Halst hoopt op Dest voor rechterflank Oranje

JesseTH, 15-09-2019 om 20:40, 2984 views, Ziggo Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jan van Halst hoopt van harte dat de KNVB erin slaagt om Sergiño Dest te binden voor het Nederlands elftal. De voormalig speler van Ajax ziet kwaliteiten bij de jongeling die Oranje kan gebruiken, zeker op de positie van rechtsback.

'Ik vind hem zeker goed genoeg', zegt Van Halst erover bij Rondo. 'Ik vind dat de verdedigende kwetsbaarheid bij het Nederlands elftal op de rechterkant ligt. Daar zou je nog wel een kwaliteitsimpuls kunnen gebruiken. Het is nog wel vroeg om te zeggen dat Dest dat in kan vullen. Hij heeft de potentie, vaardigheden, overtuiging, bluf én snelheid.'

Recent gaf Dest aan dat de KNVB hem in zijn tijd als jeugdspeler nog over het hoofd zag. Van Halst neemt de bondscoaches van toen niets kwalijk en kan het simpel verklaren. 'Dat is wel makkelijk. Misschien heeft hij de afgelopen twee jaar een sprong gemaakt in zijn ontwikkeling en waren er in de jeugd beteren. Dat kan toch?'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
masterrr
Wat zou Dest zelf eigenlijk willen? Heeft altijd voor de USA gevoetbald...
0 0
Terugnaardemeer
Dest pas oproepen als je hem zeker als vaste basisspeler wilt hebben. Ik zou het zelfs asociaal vinden naar Dest als je hem een carrière bij het team van VS ontzegt omdat je hem voor de zekerheid één wedstrijd bij Oranje hebt laten spelen tegen een C-land.
2 -3
Starkoo
sorry hoor die is Feyenoord praat lol
0 -3
GC
Als ik Dest was zou ik lekker blijven spelen voor de VS.
2 -4
ArthurG
Ik zou die beslissing op zich begrijpen. Aan de andere kant heb je met oranje wel een betere kans om wat te presteren op wk niveau. En het lijkt me toch dat je liever een ek speelt dan de gold cup.
2 -1
FSideMaluku
Ik weet niet of je daar gelijk in hebt. Het Amerikaanse voetbal maakt echt reuzensprongen. 10 jaar geleden was er nauwelijks iets van een competitie, nu hebben ze elf clubs in de top honderd van rijkste clubs wereldwijd. Ik zou persoonlijk niet gek opkijken als ze binnen tien jaar wereldkampioen worden.
1 -1
afcas
Dat heeft puur met geld te maken. Niks met opleiden. Op dat gebied lopen ze nog mijlenver achter als ik insiders moet geloven.
0 0
Terugnaardemeer
Dus? Hoeveel Engelse clubs in de top 100?
Ik zie Engeland de komende 20 jaar geen WK winnen.
1 -1
ArthurG
Dat is waar, maar dat de competitie sterker wordt, betekent niet dat ook de nationale ploeg sterker wordt. Ik verwacht eerder dat het van talenten bij clubs in europa zal moeten komen als de VS internationaal iets wil voorstellen, maar ik zie het allemaal zo snel nog niet gebeuren.
1 -1
ST
Oproepen en direct laten debuteren, alleen maar om een scenario Ziyech en Mazraoui te vermijden. Met het oog op de toekomst heeft hij ook grote kans dat hij basisspeler gaat worden.
2 -1