'In de CL kun je niet zo gaan verdedigen'

ThijsZwagerman, 15-09-2019 om 12:15, 9080 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Marco Timmer, Ajax-watcher namens Voetbal International, vindt dat Ajax de zogenaamde restverdediging veel beter op orde moet hebben. De journalist vond dat met name in de eerste helft tegen sc Heerenveen een grote zwakte van de Amsterdammers.

‘Als Ajax zo in de Champions League verdedigt, dan ligt de bal er wel in. De restverdediging is wel vaker de achilleshiel bij Ajax geweest. Soms ligt het helemaal open. Met de ervaring van Blind, maar ook met twee verdedigend denkende middenvelders (Álvarez en Martínez, red.), moet dat beter voor elkaar zijn. Lille zal op de counter gaan spelen in Amsterdam, dan moet dat onderdeel (de restverdediging, red.) heel goed verzorgd zijn. Het moet verdedigend beter. Als je in de Champions League speelt, kun je niet zo gaan verdedigen als dat Ajax in de eerste helft gedaan heeft.’

Doordat het verdedigend nog niet goed oogde bij Ajax, voorziet Timmer enkele wijzigingen in de opstelling tegen Lille. ‘Ik denk dat Ten Hag wel weer wat gaat wisselen. Dest had hij nu rust gegeven, maar die zal dan wel weer op de rechterkant verschijnen. Veltman zal dan weer naar het centrum verhuizen, de plek waar hij zich ook prettiger voelt.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sunny
Ik vrees de komende 2 matches omdat we all over lengte, fysiek en snelheid missen. En dat zijn (naast de wel aanwezige kwaliteiten) toch essentiële zaken.
0 0
Schwalbino
Zo kun je niet in de CL verdedigen nee maar het was niet de CL. Het was de Eredivisie.
0 0
Duif63
Er is gewoon weer dramatisch ingekocht. Zowel verdedigend als aanvallend. Wetende dat er in Jong Ajax afgelopen jaar niemand rondliep die een directe versterking voor het eerste was had Overmars beter moeten weten. Verkopen doet hij wel, maar aankopen... PSV heeft gewoon een betere aanval op dit moment. Zo'n Malen had natuurlijk gewoon bij ons moeten spelen en zeker niet in Eindhoven.
3 0
mcjc
Idd. Hij wilde graag terug naar Ajax, maar ze waren te trots om hem weer aan te nemen. Denk wel dat ze van die fout hebben geleerd, want Castillo hebben ze wel een 2e kans gegeven.
0 0
ETM
Tsja dat klopt. En het is ook wel nog een zorg bij het huidige Ajax. Maar Ajax vs Heerenveen is ook anders dan Ajax vs Lille. Er zal een bepaalde scherpte zijn omdat het CL league is.
Lille zal wel mogelijkheden krijgen, maar het is zaak dat Ajax er meer krijgt en meer benut.
Ik denk idd dat Veltman weer centraal begint. Ik heb me al eerder tegen die keuze uitgespoken, echter is het nu wel de meest logische keuze.
2 -3
ajaxxcied4life
Tegen Lille: Onana; Dest, Schuurs, Blind, Tagliafico, Martinez, Alvarez, Ziyech, Promes, Tadic, Neres
4 -3
Dexy
Veltman voor Schuurs. Hoe armoedig het misschien is, op dit moment kun je het Schuurs niet aandoen om weer een pot te laten spelen. Stel hij maakt dan weer positionele fouten (wat niet onwaarschijnlijk is gezien zijn spel gisteren), dan gaat die jongen helemaal de grond in geboord worden. Dan is hij misschien nog verder van huis dan wanneer je hem vanaf nu alleen in de luwte (tegen de kleinere Eredivisie-ploegen) rustig brengt.

Voor de rest is dit voor nu een prima opstelling, al zie ik op termijn wel liever Alvarez naast Blind en Van de Beek naast Martinez.
3 -2
JariHeijden
Volledig met je eens.
0 -1
Kuningast
Het is echt een afgang dat we nu weer naar Veltman moeten kijken. Schuurs is ook nog lang niet goed genoeg. Alvarez halen als vervanger van De Ligt en hem vervolgens op een andere positie laten spelen..

Die moet gewoon het centrale duo gaan vormen met Blind.
10 -2
Cello
Supporters en media blijven naar mijn mening wel heel vaak hameren op het feit dat Alvarez is gehaald als centrale verdediger, echter betwijfel ik dat. Alvarez speelde bij America de laatste maanden/jaar op het middenveld en doet dat bij de nationale ploeg van Mexico óók. En van Ajax zijde hebben we niet echt te horen gekregen dat Alvarez de opvolger is van Mathijs.

Daarnaast vind ik ook, dat als je als Ajax de bedoeling hebt om met Schuurs centraal in de verdediging te willen gaan spelen, dat je dan ook die knoop moet doorhakken en met hem daar vast moet gaan spelen. Dan pas kan zo'n jongen beter worden en groeien in die rol.....ja zelfs als dat wel eens met een zeeperd gepaard gaat!. Hoe vervelend dat ook zou zijn.
Maar zoals het nu gaat wordt het zeker niet veel, want nu is het vlees noch vis en is het niet eerlijk om die jongen af te schrijven als ie nooit echt een paar wedstrijden het vertrouwen heeft gekregen en zich verder heeft kunnen ontwikkelen in zijn rol.

Ook met De Ligt heeft het niet altijd soepel gelopen en ook De Ligt heeft zijn fouten in Eredivisie en Europees gemaakt/mogen maken. Die is daar ook sterker uitgekomen. Maar kreeg er wel de kans voor. Geen garantie dat óók Schuurs zo'n ontwikkeling gaat doormaken, maar de kans moet je wel gaan bieden.
0 -2
Schip
Dat valt niet te betwijfelen, dat is gewoon duidelijk aangegeven. Klaar.

De Ligt heeft amper fouten gemaakt in Europa, Schuurs gaat ze om de oren krijgen vrees ik. Daar kun je voor kiezen en dat zeg ik zonder cynische ondertoon. Maar zoals al door anderen gezegd, vreemd dat Alvarez centraal wordt gezet, waar hij bijna altijd terugspeelt of zijwaarts met hetzelfde effect (nog linker zelfs) en niet centraal, waar Schuurs voetballend goed is, maar verdedigend nog teveel een zachte heelmeester.

Omdat Veltman niet veel beter is, had ik Alvarez ingebracht.

Overigens is het makkelijk praten langs de lijn, maar ik vind dat er echt matig is ingekocht om Frenkie / De Ligt te vervangen. Prima, maar laat dan jeugd doorstromen. Prikkel die Gravenberch maar, die heeft er de persoonlijkheid voor om dan wat extra's te brengen.

Maar dan zet hij twee verdedigers centraal. Hij had toch al moeten weten, dat een tegenstander Alvarez lekker vrij laat straks.
1 0
Kuningast
Als hij niet voor de verdediging is gehaald maakt het alleen maar erger. Dan is er dus geem vervanger voor De Ligt gehaald.
2 0
ETM
Daar was wel laatst vanuit Ajax een uitspraak over. Ik geloof van Overmars, maar kan ook Ten Hag zijn geweest. Alvarez is gescout als cv. Maar is daarna, dus nadat het concreet werd, meer en meer als middenvelder gaan spelen.

Uiteindelijk bepaald Ten Hag. Maar Alvarez sloot laat aan. Dat is toch anders. Die is Ten Hag gaan inpassen. Dit dus nadat hij aanvankelijk voor Schuurs- Martinez ging. En nu is er geen echt op elkaar ingespeeld duo.
0 0
dumperPattiruhu
Je hebt snelheid nodig achterin aangezien zij (Lille) op de counter gaan spelen met hun snelle jongens voorin. Daarom Dest RB.
Centraal eigenlijk gewoon Alvarez/Schuurs naast Blind.
Maar Ten Hag kennende zal hij voor Veltman kiezen.
3 -3
PeterVKV
De eerste helft speelde Ajax met een 6 (Martinez) en Alvarez aanvallender op rechtshalf en Promes helemaal aanvallend op linkshalf en dat ging vaak mis omdat het voor beiden niet hun positie is. In de tweede helft speelde Alvarez wat meer naast Martinez en toen ging het veel beter. Dat zal dus ook tegen Lille wel gebeuren.

Verder bleek weer:
Veltman is Veltman (veelal oké maar dan....).
Dest heb je met zijn snelheid gewoon nodig in deze verdediging.
Schuurs heeft veel potentie maar is er nog niet klaar voor op zijn 19e.
Martinez is een topper op 6 waardoor je makkelijk met de punt naar achter kan spelen.
Alvarez heeft niet de motoriek van een middenvelder, zeker niet als rechtshalf; beter rcv.
Promes is gewoon een goede aanwinst,
Ziyech kan daardoor naar het middenveld, naast Donny, met Martinez als stofzuiger.
Huntelaar als het ff kan geen basis maar natuurlijk wel voor het laatste deel.
0 -2
Labrador
Je ziet aan alles dat de grootste dreiging voor Ajax , Ajax zelf is. Verslappen we dan hebben we het even lastig maar zetten we ook maar even aan en dan zie je wat er gebeurt.
0 -1
14AJAX14
-----------------------------Onana----------------------------
----- Veltman - Schuurs (of Alvarez) - Blind--------
Dest--------------------Martinez---------------Tagliafico
----------------Ziyech------------------Promes-------------
----------------------Tadic--------------------------------------
-------------------------------------Neres----------------------

dan misschien maar naar 3-5-2 als het verdiegend niet nog niet in orde is....
zie het liever niet zo maar wat wil je zonder middenvelders en alleen verdeigers of aanvallers
0 -5
ajacied93
Ja lekker nu half september nog even je hele systeem omgooien, lijkt me voor de vastigheden niet echt wenselijk.
2 -1
ajax4lifebaby
Hoop dat we dit jaar wel gaan doorpakken met verdedigers. Want dit is niet het niveau dat we willen. Alleen Blind en Tagliafico zijn nu europese top naar mijn mening.
0 -1
Aspers73
Heb Chelsea en Valencia gisteren zien spelen. Ook met Valencia zullen we grote problemen krijgen om over Chelsea maar niet te spreken. We hebben gewoon geen vervanger voor De Ligt en met Veltman centraal tegen Chelsea voorzie ik echt grote problemen. Ook met ons middenveld, Alvarez kan me totaal nog niet bekoren.
1 -2
14AJAX14
Slecht ingekocht, heb je Magallan, Schuurs, Pierie (en evt. Alvarez) 4 spelers gekocht die allemaal geen echte topverdedigers op RCV zijn. Koop er dan eentje voor 30 miljoen die er meteen staat. Volgende zomer graag alleen kanonnen en geen "buitenkansjes" meer...
5 -5
Gecko
Gewoon niet goed ingekocht
Schuurs en blind in het centrum is Veels te zwak
Promes viel tegrn. Marin maar niet over hebben
3 -8
RedFeather
Schuurs is verdedigend nog (!) te zwak, aanvallend absolute top. Een logische backup.
Alvarez is gehaald als eerste rcv, maar staat nu ineens 98% goede passes te versturen op 6. En met Marin op 6 komt je aanval, ons sterke punt, er niet aan te pas.
Dus het is allemaal logisch wat ten Hag doet, maar wat je zegt: er moet een verdediger bij. Nu is Veltman gewoon de beste optie op rcv. Dat is toch om je kapot te schamen. Cruciale blunder van Marc.
1 -2
Spitz
Het is zo gemakkelijk praten van Timmer. Het doelpunt van Heerenveen deed me denken aan Duitsland - Nederland bij de 1-0. Een heerlijke counter van de Duitsers. Maar je hebt gisteren een noodverband in de verdediging die niet goed op elkaar is ingespeeld. ten Hag zet het in de rust iets anders neer. Zal wel een metertje vooruit of terug van een speler zijn. En Heerenveen is nergens meer. Knap werk van de coach. Maar ik vind dat ten Hag zijn reserves ook inpast. Alleen steeds dezelfde 11 spelers kan ook niet als er verrassingen van blessures, schorsingen komen. Natuurlijk heb je wel es een vraagteken bij iemand. Is logisch. Maar zo aanvallen kan alleen in de competitie tegen een tegenstander die zich ervoor leent. De punten zijn weer binnen. Een gelijkspel en 4 keer dikke winst. Prima start. Dinsdag op volle sterkte weer los tegen Lille. Heerlijk vooruitzicht
2 -1
Onpartijdig
Vorig jaar na Heerenveen thuis: als je zo verdedigt, dan ga je er met dubbele cijfers af in bernabeu. Paar weken later: 1-4. Zo snel kan het opgelost worden
4 -1
Boer Gijs
Open verdediging. Open deur
0 -1