'Als ik Koeman was, zou ik even afreizen'

SJvanveen, 14-09-2019 om 19:24, 8786 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Hugo Borst hoopt dat bondscoach Ronald Koeman gauw in gesprek gaat met Naci Ünüvar. De zestienjarige Ajacied is jeugdinternational van Nederland, maar kan ook voor Turkije uitkomen. De analist hoopt dat de KNVB alles in het werk stelt Ünüvar in te lijven. 

'De discussie is behoorlijk gaande, van: hoe vroeg moet je erbij zijn', begint Borst, die ook doelt op Sergińo Dest, de Ajacied die voor Oranje of de Verenigde Staten mag uitkomen. 'Hoe vroeg moet je erbij zijn?', vraagt Borst zich bij FOX Sports af. 

'Wat deze voetballer betreft, als ik Ronald Koeman was, zou ik deze week maar even afreizen en proberen om hem te paaien. Je hoort de echo van Appie Nouri en hij heeft al meegetraind. Hij kan scoren, maar is ook iemand met een oogstrelende techniek', besluit de journalist. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
markk
Komen toch een hoop nieuwe talenten aan voor het volgende WK: Dest, Unuvar, Gravenberch, Lang, Ihattaren, Malen, Gakpo, Stengs. Denk dat zij samen met Van Dijk, De Ligt, Wijnaldum, De Jong, Blind, Depay zeker mooie dingen gaan bereiken.
2 0
milan-jantje
Dat zeker vergeet Boadu ook maar niet, Alleen alles valt en staat wel met keuzes die deze jongens gaan maken. Zeker op transfer gebied beland je op de bank ergens is het wellicht ook zo einde verhaal. Maar voor nu ziet het er rooskleurig uit ja.
0 0
JanBiesbos
Niks afreizen, dat hoeven we niet te doen. het NL heeft nu goede jongens. Als je wilt spelen word je uitgenodigd en mag je vereerd zijn. Als we hem vragen mag hij komen maar we gaan niet bedelen kom op zeg. Graag of helemaal niet.
2 -5
Babangida83
Nul contact is ook niet goed. Je zult - net zoals een bedrijf met haar werknemers - gewoon vriendelijk contact moeten onderhouden waarbij er waardering voor elkaar is. Dan is de keuze aan die jongen zelf.

Maar geen contact staat arrogant. Dat trekt niet echt aan. Het gaat om waardering. Is erg belangrijk en is iets wederzijds natuurlijk. Het moet geen bedelen worden. Liefde moet wel van twee kanten komen. Maar nogmaals, je moet het wel zelf als organisatie ook laten zien.
0 0
trodat4030
Ja, die arrogantie is nou nét waarom de laatste jaren veel spelers kiezen voor het 'andere' vaderland en niet voor Nederland.
0 0
sdjt01
Tuurlijk is die jongen vereerd als hij voor oranje msg uitkomen. Enkel, als hij niets van NL hoort en wel van turkije kun je hem niks kwalijk nemen. Hetzelfde als met dest.
1 0
Cello
Ik kan je volgen. Er staat mij ook iets tegen bij die manier, die dan idd op bedelen lijkt. Dat hoeft niet zo voor mij.
Wat wel kan is dat Koeman in gevallen als Dest, Ihattaren en ook Unuvar aangeeft dat ze serieus op de radar staan en ze op deze manier, zoals ze nu gaan, wel zeker binnen niet al te lange tijd een uitnodiging kunnen gaan ontvangen.
En heel veel verder moet je denk ik ook niet gaan als bondscoach. Zeker niet in het geval van Unuvar op dit moment. Die is 16 en zal realistisch gezien binnen nu en 2 jaar echt nog geen basis Oranje spelen (al hoop ik dat ik het fout heb, want wat goed is kan en mag snel komen).
Iemand als Dest zou nu al, zeker als je vergelijkt met wat nu rechtsback staat, eigenlijk al in aanmerking komen....dus die kan je al wel bepaalde garantie's doen mbt bijv oktober dit jaar.
Ihattaren kan ie bijv. melden, dat ie misschien nog niet deze kwalificatie erbij komt, maar dat ie hem op zeker wil gaan selecteren voor de selectie van het EK 2020. Mits ie natuurlijk blijft presteren (en liefst nog beter wordt) komend seizoen.

Maar op de knieën gaan, nee. Wel duidelijkheid verschaffen wat de plannen zijn. Dan kunnen/mogen ze zelf hun oordeel gaan vellen over wat ze nu echt willen.

Maar Dest zou ik nu al uitnodigen voor oktober, want dan moet ie nu gaan beslissen. Want dat Dest een basisplaats in Oranje zou kunnen krijgen lijkt me reëel, daar hij eigenlijk onder EtH ook al een vaste waarde lijkt te zijn geworden. Hij is voor rechtsback Mazraoui en Veltman al voorbij.
1 0
Babangida83
Kun je nagaan. Een middenveld met Ihatarran en Unuvar. De Jong erachter. Die verliezen nooit de bal. Tegenstander kan blijven zoeken. Welke tegenstander dan ook.
5 0
AjaxHoorn
Kiest gewoon voor Nederland.
1 0
NoMoreMrNiceGuy
Hij gaat voor Turkije kiezen. Dat weet je gewoon. Zijn familie en vrienden zetten hem onder druk om voor zijn “vaderland” te kiezen. Ronduit idioot maar het is niet anders.
Geen spelers meer selecteren met een Turks of Marokkaans paspoort voor vertegenwoordigden elftallen.

Einde discussie.
1 -18
Katjang
Jouw reactie bevat slechts aannames...

Einde discussie
7 0
Radikaal
Heb je hem weer.
3 -1
Knalpot
Volgens mij hebben Unuvar en zijn vader niet zoveel met Turkije. Ze behoren tot een christelijke turkse minderheid volgens mij. Ik heb het idee dat ze eerder blij zijn dat ze niet meer in Turkije wonen.
4 -1
NoMoreMrNiceGuy
Dat ze in Turkije tot een minderheid behoren zou inderdaad meer kans geven om voor Oranje te kiezen. Ik ben weer wat positiever gestemd.
1 -8
Rentokill
Misschien gewoon wat minder hysterisch doen? Bespaard je een hoop moodswings.
5 0
Joseph
Leuke vrienden en familie dan die het belangrijker vinden dat hij naar Turkije gaat, dan dat hij een mooie interlandcarrière heeft.

Unuvar kan iets toevoegen dat Nederland ooit kampioen maakt, bij Turkije mag hij blij zijn als hij zich kwalificeert en dan speelt hij met alleen maar rommel om zich heen.

Ik hoop dat Unuvar een voetballer is, niet een trekpop van zijn familie en vrienden.
0 0
Dit is mijn club
Volgens mij heeft deze jongen toch al aangegeven voor Oranje te zullen kiezen.
4 0
f.m.d.
Had Kokcu ook aangegeven. Zegt Niks.
0 -7