Maduro: 'Blind was aan de bal fantastisch'

JesseTH, 10-09-2019 om 22:50, 6522 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Hedwiges Maduro is onder de indruk van de speler Daley Blind. De voormalig Ajacied erkent dat de positie van linksback niet de beste plek is voor Blind, maar vooral aan de bal kan hij hem wél overtuigen.

'In de omschakeling was hij kwetsbaar, aan de bal vond ik hem goed', vertelt Maduro bij Voetbalpraat op FOX Sports. 'Over de twee wedstrijden gezien was hij aan de bal fantastisch. Volgens mij stond hij ook aan de basis van een aantal goals. Hij is een hele intelligente voetballer die goed op het middenveld kan spelen, maar ook centraal achterin.'

Op de positie van linksback ziet Maduro in Blind een speler die er uit de voeten kan, maar zijn snelheid kan een handicap vormen. 'Het is wel een kwetsbaarheid. Als centrale verdediger heb je meer spelers om je heen, kun je het zelf neerzetten en valt het minder op. Als back moet je af en toe sprinten en dan zie je dat hij eruit gesprint wordt.'

Ook Joël Veltman wordt besproken, de Ajacied die ten faveure van Denzel Dumfries als rechtsback startte tegen Estland. 'Ik denk dat Koeman een man is die tegenstanders sowieso niet onderschat. Je wilt de nul houden en tegen zulke landen krijg je altijd een counter tegen. Veltman is betrouwbaar, onder elke trainer. Hij verdedigt gewoon goed. Je hebt de nul gehouden en er zijn voldoende spelers die het verschil kunnen maken tegen Estland. Ik denk dat Koeman zo gedacht heeft.'

Schrijf je nu nog in voor de Ajax Showtime subleague!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Web
De bal bepaald de snelheid niet het lopen
Het is net wat Maduro zegt, in de omschakeling is hij minder
Maar dat heeft heel veel te maken met de veldbezetting, en de tactiek
Niet vreemd dat het tegen de Duitsers in de tweede helft, na de wissels, beter ging lopen
Het team stond veel compacter toen. Druk op de bal was veel beter
0 0
FreddyAX
Bij Ajax willen we mooie acties zien, spectaculaire goals en technisch hoogstaand voetbal en dat is terecht.
Blind is een verdediger die geen briljante acties heeft en een wat ondankbare taak heeft in dat perspectief, zijn kwaliteiten worden daarom veelal verkeerd ingeschat.
Willen van Hanegem vind hem geen echte verdediger maar meer een middenvelder, dat is te billijken, bij Ajax kan hij als LCV zeker goed mee maar zullen zijn vaardigheden verdedigend altijd ter discussie staan.
0 -1
Sterspeler
Hij is in balbezit goud waard. Je ziet bij Ajax dat je geen druk op hem kan zetten want hij speelt je altijd uit en maakt altijd de goede keuze. Dat vind ik best wel briljant. Nee het is geen Frenkie, maar Blind is goud waard. Op het middenveld moet je hem alleen zetten met één nummer 6.
0 0
Rentokill
De kracht van Daley Blind is dat hij als verdediger laat zien ook op het middenveld terecht te kunnen. Als middenvelder bij Manchester lukte dat ook goed. Bij Ajax (waar ze minimaal 20 meter 'hoger' staan dan ManU) brengt het wat meer risico.

Ik vind hem als opbouwende (en opkomende) verdediger het best tot zn recht komen momenteel. Een beetje de rol van Frenkie, voordat hij echt doorbrak.
0 -1
ajaxinho
Als je dominant wil zijn
moet je Blind altijd opstellen.

Balsnelheid en -zuiverheid op 100%.
Hij brengt de aanvallers in stelling.
2 0
Lewis Hamilton
De media moeten niet zeiken over Blind, want je stelt hem niet op zijn juiste positie op. Dan moet je maar blij zijn hoe hij het beste dat invult.
0 -1
Schip
Ik denk niet dat de media zeiken over Blind. Hij speelde de eerste helft tegen Duitsland niet goed, dan moet dat gezegd kunnen worden. Tweede helft al een stuk beter en tegen Estland was hij aan de bal prima en redelijk bepalend.

Eigenlijk hoort iemand als Blind in de as te staan, maar als je ziet wie daar nu staan, komt hij enkel als back in aanmerking voor de basis. Blij dat hij er gewoon bij is. Super slimme speler.
1 0
JariHeijden
Eens. Blind is sterker in het centrum, maar met Van Dijk en De Ligt gaat dat niet gebeuren. Blind is dusdanig goed dat hij altijd moet worden opgesteld. En als linksback fungeert hij gewoon prima tot goed. Ja, zijn snelheid is niet geweldig. Maar door zijn enorme gevoel voor positie wordt hij er zelden uitgelopen. Een beetje zoals dat ook was bij Frank de Boer.
0 0
gi0vanni
Inderdaad moet het positieven ook vermeld worden. En veel andere spelers heb je niet voor LB. Dacht vroeger dat van Aanholt het best aardig deed maar daar hoor je al jaren niets meer van. Zou niet weten wie er anders op LB moet dus verplicht Blind LB. Gelukkig deed Sane niet mee dat vond ik niet erg.
0 -2
Bocarra
Je zou toch gek worden van al die meninkjes. Elke dag moeten de media wat te melden hebben of nieuws maken. Waar of niet waar. Gejat van andere media. Het maakt allemaal niet uit. Als er maar geklikt en gereageerd wordt. Ook ik laat mij regelmatig verleiden om een reactie te plaatsen. Noem het maar bewust onbekwaam.
1 -1