Mulder pleit: 'Dest is een belangrijke kandidaat'

JesseTH, 08-09-2019 om 20:50, 8756 views, Ziggo Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Youri Mulder en Henk Fraser zijn van mening dat de KNVB zeker aandacht moet besteden aan Sergiño Dest. Vooral eerstgenoemde ziet een tekort aan goede spelers op de positie van rechtsback, die momenteel wordt ingevuld door Denzel Dumfries, en de Ajacied zou dat volgens hem goed in kunnen gaan vullen.

'Noem mij nog een paar rechtsbacks die daar zouden kunnen spelen', zegt Mulder aan tafel bij Rondo. 'Ik denk dat hij daar een belangrijke kandidaat voor is. Wat ook goed aan hem is, is dat hij erin komt en je niet aan hem merkt dat hij een jonge speler is die voor het eerst meedoet. Hij balt makkelijk mee. Dat betekent dat je in je hoofd ook goed zit.'

Fraser sluit zich aan bij de woorden van Mulder, al gaat de trainer van Sparta Rotterdam minder inhoudelijk op de eigenlijke kwaliteiten van Dest in. 'Hij komt uit een goede opleiding, Ajax is een topploeg. Dit soort jongens moet je als Nederland heel erg goed in de gaten houden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
BokkieBokstra
Deze jongen voetbalt toch gewoon voor Amerika? Jeugdteams doorlopen, nu debuut gemaakt voor Amerika. Zou heel raar zijn als hij nu in ene voor Nederland zou kiezen. Ik denk dat je deze discussie moet laten.
0 -2
Joseph
Er moet heel snel een einde komen aan spelers die voor een land uitkomen waar ze niet geboren zijn en nooit gewoond hebben.

1 van de 2 zou een minimale voorwaarde zijn om uit te mogen komen voor een land.
0 0
Mocrodammerr
we leven is een vrij land toch? vrijheid.. vrij zijn om een keuze te maken. Of geldt dit enkel wanneer dit in het voordeel Nederland is? lijkt er wel op.
0 -1
HStorm
Vrij land. lol.
0 0
Hans Kraay Jr.
Laat zo een gast gewoon lekker kiezen voor welk land hij wil spelen. Als hij er niks van zou bakken zou niemand er ook maar iets om geven.

Nu hij de sterren van de hemel speelt moet hij ineens voor Nederland kiezen en zou hij niet eens voor De USA mogen kiezen.

Bovenstaande theorie is leuk maar hoe werkt dat in het geval van Xavi Simons, die mag dan wel kiezen voor Spanje of voor Nederland?
0 0
Ajax27
Waarom? Hij is nooit genoeg opgevallen bij de KNVB om de jeugdteams van Oranje te doorlopen, maar hij is gewoon in Nederland geboren en getogen. Dat ie een Amerikaanse vader heeft zegt weinig. Nu valt ie op, staat bij Ajax in de basis en krijgt dus ook de aandacht van dE KNVB. Voor Amerika is ie opgeroepen voor een oefenduel. Hij mag dus gewoon uitkomen voor NL.
1 0
Joseph
Je kan er ook voor kiezen om te stoppen met de backs, we hebben veel goede middenvelders en niet 1 goede back.

De Ligt- van Dijk - Aké, dit lijkt mij meer dan genoeg voor een sterke verdediging, zeker als je Blind en Frenkie er dan voor zet, staat het als een huis.
0 -2
Cupmetgroteoren
Dest heeft nog niks bewezen. Die dient eerst minstens een half jaar constant presteren. Bovendien wil Dest enkel voor VS uitkomen.
0 -4
trodat4030
Dat laatste geloof ik niet voor 100 procent, maar ik denk wel dat USA een aardige voorsprong heeft opgebouwd tov Oranje. Ik hoop oprecht dat Koeman hem persoonlijk zal spreken en hem over kan halen en dat niet aan vd Looi overlaat. Die coach van Amerika heeft nu een week lang zn kans om hem in te palmen namelijk. Die arrogantie moet je loslaten als KNVB. Je loopt al 3 stappen achter.
1 -1
Simpelishetmoeilijkst
Nederland loopt wel op meer dingen erg achter, en ik ben Amerikaan, lpgegroeid in Nederland.
0 -2
Pauw
Haha ja, en de USA is het toonbeeld van vooruitstrevenheid :)
2 0
BokkieBokstra
Dat is inderdaad zo, Amerika is al tijden voorloper en bepalend voor onze cultuur.
0 -2
DOPEBOYsGAME
Voorloper met wat, schietpartijen? We gaan Amerika achterna wat betreft kapitalisme en de groei van de ongelijkheid. Dit heeft niks met voetbal te maken. Daar lopen we ver op voor.
0 -1
NaarCLbeker5
Helaas wel ja.
0 -1
036AFCA97
Hoe werkt dit precies dan? Want hij heeft zijn debuut voor de USA al gemaakt toch?
0 -1
MPAjax
officieële wedstrijd is pas in oktober tegen mexico, oefenwedstrijd geldt niet, knvb heeft nog t/m midden oktober de tijd om hem over te halen als ik hem was zou ik voor nederlands elftal kiezen, dichterbij huis dus praktischer behalve dat is nederlands zijn eerste taal en zijn de landen interesanter
0 -1
036AFCA97
Oke thanks laten we het hopen! Veltman en Dumfries zijn niet het niveau dat je in Oranje wil hebben. Voor Dest is dit hét moment. Als die er nu inkomt en zich lekker ontwikkelt kan die met Matthijs gaan strijden om record international te gaan worden ;)
1 0
Cello
Natuurlijk kan en mag je zeker een poging wagen om Dest te winnen voor Oranje. Echter....wanneer hij kiest voor USA is het volkomen begrijpelijk daar hij bij de jeugdelftallen wèl door de USA werd geselecteerd en niet voor de vertegenwoordigende jeugdelftallen van Oranje.

En wat Gullit zei, dat ie zich afvroeg of je jongens met een dubbel paspoort nog wel moet uitnodigen voor de jeugdelftallen van Oranje vind ik een gerechtvaardigde vraag. Immers, spelen voor Oranje is een deel van je opleiding en moet je dan spelers wel die kans en mogelijkheid geven, die uiteindelijk toch voor een ander land gaan spelen als ze senior zijn. Je bent namelijk uiteindelijk bezig voor het grote Oranje, voor Nederland en dus niet voor andere landen.

Nu heb je iemand die al die tijd het plekkie in de jeugdelftallen bezet heeft gehouden ten koste van iemand die straks wel degelijk in Oranje gaat spelen.
0 -2
Ferd
Tja, dan had Gullit ook nooit voor Oranje jeugdteams kunnen spelen "want hij zou wel eens voor Suriname kunnen kiezen". Ondoordachte, domme opmerking.
0 0
trodat4030
Maar je zou maar een 15 jarige Nederlandse jongen zijn met Marokkaanse roots de wel gewoon voor oranje wil spelen en je wordt niet geselecteerd omdat andere Nederlandse spelers met Marokkaanse roots later kiezen voor Marokko, is dat eerlijk? Ik snap wat men bedoeld, maar het is niet eerlijk, want ieder individu is anders. Laatst werd bekend dat Nouri voor Oranje zou kiezen en dat Marokko hem niet hoefde te benaderen, dat ga je dan mislopen om een vooroordeel.

Just saying..
0 0
Cello
Nou nee ik denk dat Gullit het niet bedoelde als vooroordeel, maar eerder een gegeven waar we steeds vaker mee krijgen te maken.

En het voorbeeld van die 15 jarige, dat je geeft, dat mag in beginsel niet eerlijk lijken, maar ook op die leeftijd weet je al waar je hart ligt, dat gebeurt niet ineens tussen 16 en laten we zeggen 20-21 jaar. Wanneer zo'n gassie op die leeftijd al heel duidelijk aangeeft dat ie voor Oranje wil uitkomen dan zie ik het probleem niet om hem te selecteren. Want ik ben ervan overtuigd, dat je op je 16, geboren in NL maar met buitenlandse roots, heel goed weet en kan inschatten waar je hart ligt. En dus kan je dan zeker wel die beslissing maken.
0 0
Schwalbino
Je redeneert wel heel erg vanuit je zelf. Misschien wist jij dat. Maar leef jij in twee culturen?
0 0
Cello
Wel zelfs 3 als ik vanaf me opa's en oma's reken. En ik heb ook een dubbele nationaliteit, zoals me paspoorten me vertellen.
0 0
Causio
Ajax is een topclub, kost toch nog net te veel moeite om te zeggen voor Henkie.
0 -2