Kritiek op Promes en Blind: 'Was niet best'

ThijsZwagerman, 08-09-2019 om 10:40, 9838 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajacieden Quincy Promes en Daley Blind hebben zondagochtend bij Goedemorgen Oranje op FOX Sports kritiek gekregen op hun optreden tegen Duitsland. Met name Kenneth Perez en Huub Stevens waren niet positief over de internationals.

Zo viel Promes als aanvaller niet in de smaak bij Perez. ‘Of hij speelt wingback, of hij speelt niet. Want in de aanval was hij niet best’, concludeert de Deen over Promes. Hans Kraaij jr. is het daar gedeeltelijk mee eens, maar neemt het ook voor de Ajacied op. ‘Hij heeft 45 minuten als een ingeschoven linksback gespeeld en na de wissel (toen Promes als rechtsachter ging spelen, red.) heeft hij alleen maar tegen Schulz gespeeld. Dus eigenlijk heeft die jongen niet de kans gehad om zich aanvallend te kunnen laten zien.’

Perez is het daar op zijn beurt weer niet mee eens. ‘Er waren wel momenten dat hij gewoon linksbuiten stond, alleen bij die goal (de 1-0 van Duitsland, red.) werd hij gedwongen om linksback te staan. Daley Blind twijfelde of hij wel of niet moest doordekken. Dat deed hij wel en dat was niet de allerbeste keuze.’

De keuze van Blind om door te dekken voorafgaand aan de openingstreffer van Duitsland, doet vervolgens de discussie oplaaien of hij nog wel geschikt is om als linksachter te spelen in Oranje. ‘Kun je Blind nog als linksback laten spelen? Ik vind van niet’, stelt Stevens, die vervolgens uitlegt waarom niet. ‘Zijn inspeelpass is fantastisch, maar die komt als linkervleugelverdediger helemaal niet tot uiting. Of hij de linksachterpositie ontwend is? Dat weet ik niet, maar zoals hij in de eerste helft speelde was het niet best.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
WZAWZDB14
Als we een betere linksback hebben vrees ik dat blind op de bank komt, centraal is bezet met matthijs en vvd, middenveld straks met frenkie, donny en wijnaldum. Een 3-5-2 moet je nu denk ik niet je niet aan beginnen.
Maar goed wie is er op dit moment beter op de linksback? Geen idee of die aké nog een beetje goed is
0 0
Cello
Ik denk niet eens dat het zozeer een discussie moet zijn of Blind centraal links of linksback hoort te staan. Wanneer je kijkt naar hoe het tegendoelpunt van Gnabry tot stand komt dan moet je vaststellen dat op het moment van balverovering van Duitsland Blind en Gnabry naast elkaar staan en dat ie gewoonweg eruit gesprint wordt en het zelfs halverwege de sprint opgaf. Daardoor...en alleen daardoor stond Gnabry helemaal alleen en kon ie zonder enige druk de bal achter Cillessen prikken.
En zelfs in het begin van de tweede helft, terwijl Blind gewoon achterin stond en de Duitsers de bal over de verdediging legde stond ie niet alleen verkeerd opgesteld, maar kwam ie wederom snelheid te kort.

Ik denk dat ie meer zijn hoofd moet gebruiken en daarmee zijn ervaring. Kwa timing kan het beter en positioneren kan het beter. Hij kent zijn eigen zwaktes, zo mag je aannemen, nu wel en dus moet ie voorkomen dat ie in bepaalde situaties komt, waarin ie kansloos wordt.
1 0
Wesl
3-5-2
Cillessen; de Ligt, van Dijk, Blind; van Aanholt, F. de Jong, Wijnaldum, Propper, Promes; Malen, Memphis
0 -2
Ar
Blind moet gewoon centraal en niet links.
De Ligt-Van Dijk-Blind hoort de achterhoede te zijn.
Het probleem is iemand op links, die de zijkant pakt. Promes of Babel zou dat wellicht kunnen, maar dan mag je daar aanvallend niet veel van verwachten.
1 -4
trooop
Dat je spelers als magallan en kristensen na een paar potjes afschrijft (nog eerder mag ook) is prima. Die konden er overduidelijk niks van. Bij promes ligt dat heel anders. Goede voetballers als hij horen veel meer tijd te krijgen om toe te groeien naar een acceptabel niveau. Het is een beetje dom dat dat onderscheid hier bijna nooit gemaakt wordt.

Uiteraard is het de vraag of hij het gaat maken. Goede voetballers te over die moeite hebben met het Ajax-shirt (en ook met het oranje-shirt). Hij lijkt me bovendien niet het ideale type speler voor ons. Maar iedereen die hem een beetje kent weet dat hij veel meer kan dan hij tot nu toe laat zien.
3 -4
Woodenshoe1
Volstrekt idiote aankoop, en op basis van zijn abominabele optredens in Oranje zou Koeman hem ook gewoon niet meer moeten selecteren...
0 0
altijdwelwat
Als Promes bij PSV had gespeeld , vond iedereen hier hem van het niveau Dumfries.
6 -5
FreddyAX
Ik begrijp best dat je je kunt afvragen of Blind een echte linksback is, maar dan denk je wel heel erg uit de oude patronen waarbij een speler op 1 plaats inzetbaar is.
Ik vind Blind centraal ook beter en eigenlijk nog beter op het middenveld.

Promes heeft een heel goede wedstrijd gespeeld en dat omdat hij op meerdere posities zijn waarde had,maar als je denkt vanuit de traditionele "man op 1 positie" gedachte dan kun je al snel iemand bedenken die het ooit beter heeft gedaan op een positie, lekker laten lullen zeg ik.
2 -3
arigold
Blind was betrokken bij de helft van de Nederlandse doelpunten, dan mag hij van mij defensief soms wel een steekje laten vallen. Die inspeelpass op Wijnaldum bij de 2-3 was grandioos.
6 -5
Web
Juist, hij is aanvallend heel goed
1 -3
Ajaxhart
Was zeker zo. Nog geen criticus/analist over gehoord.
2 -2
Ajaxhart
Was niet in heel goede doen, maar speelde wel een cruciale rol bij 2 van de 4 goals.
3 -1
Vierendertigste
Die oud-PSV-ers moeten niet vergeten over die rechtsback te oordelen, want dat is een regelrechte aanfluiting op dit niveau.
8 -3
arigold
Ssssst al die PSV trolletjes hier vinden zo'n opmerking niet leuk!
2 -2
Web
Een beetje kritisch vind ik niet erg, je kunt ook niet zeggen dat ze goed waren toch?
Maar ze zouden zich ook af kunnen vragen, waarom Blind zijn nivaeu niet haalt?
1 0
Dazoo
Kan me nog een vrij aardige actie van Blind als linksback herinneren. Passje op Van Persie in Brazilië. Denk dat de meeste Spanjaarden die ook nog wel weten.
9 -4
NoMoreMrNiceGuy
Slechts 5 jaar geleden...
1 0
geDaante
Dus één goede pass toevallig vanaf de flank maakt hem een goede linksback?

Het is geen linksback, mist daarvoor snelheid, beweeglijkheid, handigheid en dynamiek.
Het is een CV en niks anders.
3 -3
Web
Toen Oranje een beetje des Ajax ging spelen, zag je Blind weer opbloeien.
Linksback is verdedigend zijn minste positie, opbouwend gaat het ook daar erg goed
Koeman heeft jaren bij Cruijff gespeeld, en ook nog eens een van zijn betere vrienden
Toch heeft hij er niks van opgestoken, gaf ook als eens aan, dat hij niet het vermogen heeft als Guardiola een team te laten spelen, op zich zelf wel weer eerlijk.
Blind is van het vooruit verdedigen niet achter uit lopen. Maar mag het even wennen, bij Ajax speelt hij in het centrum of op 6
0 0
Cupmetgroteoren
Blind heeft het jarenlang vrij goed gedaan op linksback. Ook op het middenveld deed hij het bij Ajax goed. Tegenwoordig kan hij alleen nog uit de voeten als cv.
0 -8
3*stars*3
Ik ben geen fan van Blind als back.
Koeman moet gewoon proberen met Blind op middenveld met Frenkie.
De Roon lekker banken en als linksback Aké de kans geven.

Rechtsback...Tja bij gebrek aan beter mag shithead Dumfries daar klungelen.
0 0
Web
Toch vind ik dat Blind daar de beste optie is. Die speler die jij noemt ben ik ook niet kapot van, naar de rust met de wissels ging het ook beter met Blind, voor rust was het niet best, maar dat gelde in mijn ogen eigelijk voor het hele team.
Allemaal lopende mensen bij Duitsland, ze doken overal op, en daar heeft Blind moeite mee, zijn zwakste punt.
2 0
MK77
Niet best maar goed genoeg toch?
1 0
Bobbaasje
De Roon en Dumfries waren juist slecht.
13 -2
ambtenaar
Nederland hoort betere back te hebben dan Dumbfries en Blind.
Maar vond Blind niet slecht spelen, zeker de tweede helft geen fout gemaakt.
12 0
Leprechaun
Blind is geen back. Misschien moet Koeman hem daar gewoon niet opstellen.
1 0
Amsterdam1900
Promes steekt niet in de beste vorm van zijn leven, maar Ik ben het inmiddels wel zat die heksenjacht op Ajacieden. Bij de eerste westrijd dat een Ajacied niet uitblinkt of matig speelt wordt gelijk de haat campagne gestart. Het is Maarten de Roon waar ik mij ongelofelijk aan heb lopen ergeren tegen de Duitsers maar daar hoor je niks over. Die Maarten die kan echt niks, ging gelijk veel beter lopen toen hij eruit ging.
5 -7
Schip
Heksenjacht is het niet man. Gewoon kritiek op spelers. De Roon kreeg ook kritiek en werd niet voor niets gewisseld. Promes laat te weinig zien, al was zijn taak in de tweede helft lastig. Blind was wisselvallig, maar echt niet zo slecht in de tweede helft.

Nog steeds de beste keus. Donny komt er ook weer aan, De Ligt en Frenkie als oud ajacieden houden de eer aardig hoog. Dumfries ging ook door de grill hoor. Niemand gehoord die positief was over hem.

Kijk verder eens naar het gehalte Ajax jeugdspelers. Gelijk de eierdop opdoen is nergens voor nodig.
3 -3
Bky
Het gaat om een verwachtingspatroon.

Bij Dumfries of de Roon verwacht je niets, dus vind je het ook niet raar als hij geen knikker raakt.
Bij Blind verwacht je een topper, speelt hij matig, dan heb je daar kritiek op, heel simpel.

Verwacht poep en je krijgt poep, niemand kijkt raar op.
Verwacht goud en je krijgt poep, iedereen kijkt raar.
9 -4